ENORM KRAFT. OPTIMAL UTVECKLING.

M TwinPower Turbo V8-bensinmotor.

Ingenjörerna på BMW M GmbH har under lång tid gjort sig kända för att utveckla motorer av högsta kvalitet. Tack vare de dubbla turboaggregaten är M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn som gjord för en extremt sportig körstil. Det räcker att man nuddar vid gaspedalen för att man ska känna av den snabba och jämna prestandautvecklingen.

M TWINPOWER TURBO V8-BENSINMOTOR.

Ett verkligt kraftpaket: M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn är en av de mest kraftfulla M-motorerna. Motorn utvecklar en enorm kraft på 560 hk (412 kW) och 680 Nm tack vare det innovativa TwinScroll-konceptet och det går dessutom att stegra till 600 hk genom M Competition-paketet (extrautrustning).
Kombinationen av höga varvtal, turboaggregat och innovativ teknik som Valvetronic och direktinsprutning gör det möjligt. Motorns fulla vridmoment är tillgängligt redan vid ca 1500 varv/minut och tillsammans med den nästan linjära kraftutvecklingen avtecknas ett imponerande effektdiagram – och ett leende på förarens läppar. M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn bevisar att prestanda och effektivitet inte utesluter varandra. Tack vare intelligent BMW EfficientDynamics-teknik som bromskraftåtervinning uppnås en bränsleförbrukning på bara 9,9 liter för 10 mils blandad körning.