HET PÅ UTSIDAN. INTENSIV PÅ INSIDAN.

BMW M

BMW M6 Coupé.

HET PÅ UTSIDAN. INTENSIV PÅ INSIDAN.

BMW M6 Coupé.

HET PÅ UTSIDAN. INTENSIV PÅ INSIDAN.BMW M6 Coupé.

Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km

9,9

Koldioxidvärde g/km

231

Max vridmoment (Nm) vid varv/min

680/1 500–5 750

Går det att beskriva passion? Man kan till exempel använda siffror. En kraft på 560 hk och en acceleration från 0 till 100 km/h på 4,2 sekunder ger en första antydan om vad som gör BMW M6 Coupé så unik. Den aerodynamiskt optimerade karossen skvallrar om vad som driver ingenjörerna bakom BMW M. Bilens kraftfulla utseende avslöjar att den innehåller en mängd komponenter från motorsportvärlden. Detta återspeglas även i cockpit. De exklusiva materialen från BMW Individual (extrautrustning) utstrålar sportighet in i minsta detalj. BMW M6 Coupé har definitivt tagit pole position när det gäller ingenjörskonst. Detsamma gäller för den varvvilliga M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn. Med teknik som t ex den aktiva M differentialen och M sportchassit med hög precision utgör bilen en perfekt avstämd enhet. Och med extrautrustningens M Competition-paket kan du förstärka racingegenskaperna hos BMW M6 Coupé ännu mer. Genom en ökning av effekten till 600 hk och en optimering av detaljerna för ökad kördynamik får du en bil som inte gör bort sig på racerbanorna.

ALLT OM BMW M6 COUPÉ.

Design.

BMW M6 Coupé ligger så nära vägen att den ger intryck av att kura ihop sig inför ett språng. Minsta lilla beröring av gaspedalen får motorn att suga i sig frisk luft genom de stora luftintagen i den aerodynamiska fronten. M6-emblemet på dubbelstavarna i njuren blänker till i solskenet. Däcken har redan fått fäste på asfalten. En enorm kraft pressar den sportiga karossen framåt. Idealiska förutsättningar för att sätta nya rekord: interiören i BMW M6 Coupé ger dig en perfekt bas för att utforska gränserna. Och detta utan att du behöver avstå från lyxkänslan eller exklusiva material – det kompletta utbudet från BMW Individual finns tillgängligt som extrautrustning.

Kördynamik & effektivitet.

När M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn under den utdragna motorhuven vaknar till liv, suddas gränserna mellan racerbanan och landsvägen ut. Motorn förmedlar en typisk motorsportskänsla och bidrar till att BMW M6 Coupé genomsyras av smidighet och precision. Det konturerade kolfibertaket sänker tyngdpunkten genom sin låga vikt och ökar därmed kördynamiken och effektiviteten. Det gör att denna eleganta sportcoupé alltid innehar pole position.

Competition-paket.

Oförfalskad racingkänsla: Competition-paketet ger BMW M6 Coupé ännu högre prestanda tack vare ökad motoreffekt, direktare styrning och anpassad chassiavstämning. Effekten för M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn har höjts från 412 kW till 442 kW. Den stegrade effekten uppnås framför allt genom det ökade laddtrycket på höga varv. Sportavgassystemet skapar ett tävlingsinriktat motorljud med garanterad gåshudseffekt. Både på tävlingsbanan och till vardags ger det speciellt avstämda chassit och den sportigt direkta styrningen en maximalt precis styrrespons. Imponerande är även de exklusiva 20"" M lättmetallfälgarna Dubbeleker 601 i Bicolor med olika storlek fram/bak och sportavgassystemets två dubbla ändrör i svartkrom.

UPPLEV BMW M6 COUPÉ DU MED.

Välkommen till våra återförsäljare.

Du är alltid varmt välkommen till någon av våra återförsäljare. De besvarar gärna alla dina frågor som som rör BMW och bilägande och bjuder självklart på en schysst kopp kaffe under tiden.