KONCENTRERAD EFFEKT.

M TwinPower Turbo V8-bensinmotor.

Ingenjörerna på BMW M GmbH har en drivkraft som utan tvekan är i klass med våra starkaste motorer. Tack vare de dubbla turboaggregaten är M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn som gjord för en extremt sportig körstil. Det räcker att man nuddar vid gaspedalen för att man ska känna av den snabba och jämna effektkurvan.

M TWINPOWER TURBO V8-BENSINMOTOR.

Ett verkligt kraftpaket: M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn är en av de mest kraftfulla M-motorerna. Motorn utvecklar en enorm kraft på 560 hk (412 kW) och 680 Nm tack vare det innovativa TwinScroll-konceptet och det går dessutom att öka effekten till 600 hk genom M Competition-paketet (extrautrustning).

Kombinationen av höga varvtal, turboaggregat och innovativ teknik som Valvetronic och direktinsprutning gör det möjligt. Motorns fulla vridmoment är tillgängligt redan vid ca 1500 varv/minut och tillsammans med den nästan linjära kraftutvecklingen avtecknas ett imponerande effektdiagram – och ett leende på förarens läppar. M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn bevisar att prestanda och effektivitet inte utesluter varandra. Tack vare intelligenta BMW EfficientDynamics-teknik som bromskraftåtervinningen uppnås en bränsleförbrukning på bara 9,9 liter för 10 mils blandad körning enligt EU-körcykeln.