KRAFT I SITT LIVS FORM.

BMW M6 Gran Coupé.

KRAFT I SITT LIVS FORM.BMW M6 Gran Coupé.

Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km

10,3

Koldioxidvärde blandad körning g/km

236

Max vridmoment i Nm vid varv/min

680/1 500–5 750

Imponerande in i minsta detalj, överväldigande som helhet: BMW M6 Gran Coupé är någonting mycket större än summan av ett antal delar av imponerande kvalitet. Hela bilen genomsyras av erfarenheten och hantverkskunnandet hos ingenjörerna bakom BMW M. Den har både en temperamentsfull karaktär och suveräna köregenskaper som måste upplevas. Helst i något av de fyra skålade sätena och omgiven av exklusiva material från BMW Individual Collection (extrautrustning). Det mullrande ljudet från de två omisskännliga dubbla ändrören förebådar den enorma kraften i M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn. I kombination med teknik som M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic och M kolfiber-/keramikbromsar (extrautrustning) utgör BMW M6 Gran Coupé ett perfekt uttryck för M-filosofin. Och denna upplevelse kan göras än mer intensiv: M Competition-paketet, som finns som extrautrustning, ökar både bilens prestanda och förarens puls på plats i cockpit.

ALLT OM BMW M6 GRAN COUPÉ.

Design.

Den unika karaktären hos BMW M6 Gran Coupé är synlig ur alla perspektiv. De främre luftintagen framhäver bilens sportiga karaktär redan vid första anblicken. Liksom alla andra detaljer på denna eleganta 4-dörrars sportbil är de optimalt utformade och förser den kraftfulla motorn bakom M-njuren med förkromade dubbelstavar med kylluft. Den karakteristiska konturlinjen tar sin början direkt bakom de M-typiska gälarna. När du stiger in i bilen fastnar blicken direkt på den belysta instegslisten med M-logo. Och när du sedan tar plats på någon av de fyra sittplatserna med perfekt skålning (en femte sittplats finns för kortare resor) känner du omedelbart av den exklusiva atmosfären i interiören. Varenda detalj genomsyras av hantverksskicklighet på högsta nivå. Det finns även en rad exklusiva material tillgängliga för kupéutrymmet från BMW Individual Collection: extrautrustningen helläder Merino fint narvat Platina har en sammetslen yta och en exklusiv doft av läder.

Kördynamik och effektivitet.

BMW M6 Gran Coupé är en produkt av filosofin bakom BMW M: idealisk viktfördelning, teknik som hämtats från motorsporten samt intelligent användning av lättviktsmaterial ger bilen en optimal dynamik. Det lätta kolfibertaket ökar inte bara effektiviteten utan bidrar även till att öka smidigheten genom att sänka bilens tyngdpunkt. Perfekta förutsättningar för en ännu sportigare körupplevelse i kombination med en unikt lyxig atmosfär.

M Competition-paket.

Oförfalskad racingkänsla: M Competition-paketet ger tack vare den ökade motoreffekten, direktare styrning och speciell chassiavstämning BMW M6 ännu högre prestanda.

Effekten för M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn har höjts från 412 kW (560 hk) till 441 kW (600 hk). Den stegrade effekten uppnås framför allt genom det ökade laddtrycket på höga varv. M sportavgassystemet skapar ett racinginspirerat motorljud med garanterad gåshudseffekt. Både på tävlingsbanan och till vardags ger det speciellt avstämda chassit och den sportigt direkta styrningen en maximalt precis styrrespons. Imponerande är även de exklusiva 20" M lättmetallfälgarna Dubbeleker 601 i Bicolor med olika däckdimensioner fram och bak samt M sportavgassystemets dubbla ändrör i svartkrom.

UPPLEV BMW M6 GRAN COUPÉ DU MED.

BMW M6 Gran Coupé

Välkommen till våra återförsäljare.

Du är alltid varmt välkommen till någon av våra återförsäljare. De besvarar gärna alla dina frågor som som rör BMW och bilägande och bjuder självklart på en schysst kopp kaffe under tiden.