BMW X4 M, detaljer och information

BMW X4 M.

Detaljer och information.

BMW X4 M.Detaljer och information.

BMW X4 M.

Fyra effektfulla BMW X4-modeller för sportiga egenskaper som gör skillnad.

BMW X4 M COMPETITION.

Maximal kördynamik och exklusivitet.
 • Kraftfull 6-cylindrig M TwinPower Turbo bensinmotor.
 • M xDrive med aktiv M differential och 8-stegad M Steptronic-växellåda med Drivelogic
 • Exklusiva designelement och utrustningar
 • 375 kW/510 hk, 600 Nm, 0–100 km/h på 4,1 s
BMW X4 M Competition in Toronto Red metallic, exterior.

BMW X4 M.

Dynamisk körning när den är som bäst.
 • Kraftfull 6-cylindrig M TwinPower Turbo bensinmotor.
 • M xDrive med aktiv M differential
 • 8-stegad M Steptronic-växellåda med Drivelogic
 • 353 kW/480 hk, 600 Nm, 0–100 km/h på 4,2 s
BMW X4 M i Alpinvitt, Exteriör.

BMW X4 M40i.

Osedvanligt bra balans mellan prestanda och funktionalitet i vardagen.
 • 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor
 • BMW xDrive
 • 8-stegad Steptronic-växellåda
 • 260 kW/354 hk, 500 Nm, 0–100 km/h på 4,8 s
BMW X4 M40i i Safirsvart metallic, Exteriör.

BMW X4 M40d.

Kompromisslös kraft och effektivitet.
 • 6-cylindrig M TwinPower Turbo-dieselmotor
 • BMW xDrive
 • 8-stegad Steptronic-växellåda
 • 240 kW/326 hk, 680 Nm, 0–100 km/h på 4,9 s
BMW X4 M40i i Phytonicblå metallic, Exteriör.
 • BMW X4 M COMPETITION.
 • BMW X4 M.
 • BMW X4 M40i.
 • BMW X4 M40d.

BMW X4 M COMPETITION OCH BMW X4 M.

Prestandaegenskaper.

Två modeller, enastående prestanda: Samtliga drivline- och chassikomponenter är resultatet av BMW M:s motorsportsbaserade historia. Kompletterade av den äkta X-karaktären är de en garanti för den körglädje som kännetecknar på alla typer av underlag.

BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, kommer körande, Exteriör, Trefjärdedels vy bakifrån.
BMW X4 M och BMW X4 M Competition, kraftfull 6-cylindrig M TwinPower Turbo bensinmotor med höga prestanda.

Kraftfull rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo bensinmotor.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling, silkeslen gång och ett sportigt motorljud. Tack vare dubbel-VANOS, Valvetronic, direktinsprutning High Precision Injection och två turboaggregat levererar motorn 353 kW (480 hk), i Competition-modellen hela 375 kW (510 hk).
BMW X4 M och BMW X4 M Competition, Motor, M Carbon Fjäderbensstag av kolfiber.

M Carbon Fjäderbensstag av kolfiber.

M Carbon fjäderbenstagen av kolfiber ökar bara vikten med 1,5 kg och gör framvagnen betydligt styvare samtidigt som precisionen i styrningen och riktningsstabiliteten förbättras. Komponenten är tillverkad av kolfiberlaminat av högsta kvalitet och ger äkta motorsportkänsla när motorhuven är öppen. Det gör att den sportiga potentialen gör sig extra väl även här.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M Carbon Exteriör, närbild bakifrån från sidan, M-specifikt chassi.

M specifikt chassi.

Det M specifika chassit lockar fram mesta möjliga av bilens stora kördynamiska potential. Förutom de tre körlägena Efficient, Sport och Sport+ kan föraren välja tre inställningar för den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) för att anpassa graden av stabiliserande assistans till den önskade körstilen.
BMW X4 M och BMW X4 M Competition, Interiör, Control Display, M xDrive.

M Drive.

BMW M xDrive och aktiv M differential garanterar maximalt drivgrepp och kördynamik vid sportig körning även i vardagen. Tack vare den M-specifika tekniken kan fordonet alltid styras säkert och med precision på alla underlag och vid fullt gaspådrag ut ur skarpa kurvor.
BMW X4 M och BMW X4 M Competition och BMW X3 M, Interiör, M växelspaksväljare, 8-stegad M Steptronic-växellåda.

8-stegad M Steptronic-växellåda.

Den 8-stegade M Steptronic-växellådan med Drivelogic erbjuder en mängd växlingsalternativ: från extremt sportig och dynamisk till extra bekväm och nästan omärklig eller bränslebesparande. Föraren kan växla via växelväljaren eller växelpaddlarna på ratten, alternativt överlåta växlingen åt automatväxellådan.
BMW X4 M Competition och BMW X4 M, Interiör, Cockpit med M lädersportratt och M Servotronic.

M Servotronic.

M Servotronic ser till att dosera styrkraften beroende på körsituationen genom att anpassa den optimalt till bilens hastighet. Och oavsett hastighet får du en direkt och exakt styrkänsla. Systemet har M-specifik avstämning med tre inställningar som kan väljas med en knapptryckning.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M Carbon Exteriör, M lättmetallfälgar med M Compound-bromsar.

M compound-högprestandabromsar.

M compound-högprestandabromsarnas unika kombination av material ger inte bara enastående bromseffekt utan även hög uthållighet och lång livslängd. De väger också mindre vilket leder till bättre smidighet, dynamik och acceleration. M högprestandabromsarna känner man igen på bromsoken i Blå metallic med M-logo. De specifika inställningarna kan göra att tillfälliga missljud uppstår efter låg eller extremt hög belastning under en längre tid. Dessa kommer dock att försvinna igen inom kort. För att undvika att bromsarna gnisslar är det bra att ibland trampa på bromsen för att göra ett antal kraftigare inbromsningar. Om det finns fukt på bromsskivorna kan man bromsa för att torka förhindra missljud från bromssystemet. Missljud från bromssystemet har ingen inverkan på bromsförmågan eller bromsarnas tillförlitlighet och hållbarhet.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, vy bakifrån, med M sportavgassystem och diffusor i Carbon.

M sportavgassystem.

Med hjälp av den inbyggda spjällstyrningen kan sportavgassystemets ljudegenskaper varieras. Lägena Sport och Sport+, som kan väljas med Driving Experience Control, kännetecknas av ett intensivt sound, medan ljudupplevelsen i komfortläget snarare kan beskrivas som diskret sportigt.

BMW X4 M COMPETITION.

Designegenskaper.

Muskulösa proportioner, en dynamisk coupé med fallande silhuett och perfekt balanserade M designelement gör att BMW X4 M Competition utstrålar högsta prestanda. Interiören kombinerar sportighet med exklusiva detaljer för att skapa en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, Trefjärdedels vy från sidan.
BMW X4 M Competition i Torintoröd metallic, Exteriör, Front med M-njure i svart högglans.

M njure.

Den distinkta M njuren i Svart högglans med modellemblem dominerar den dynamiska M-designen hos frontpartiet. Dubbelstavarna i Svart högglans tar fasta på M lättmetallfälgarna med karakteristisk dubbelekerdesign. Designen är ett uttryck för den extra sportiga ambitionsnivån och låter ana vilka krafter som väntar på att få släppas lösa bakom M njuren.
BMW X4 M Competition in Torontoröd metallic, Exteriör, närbild, bakparti med bakspoiler i Carbon och ”X4 M Competition“-emblem.

”X4 M Competition”-emblem.

Den svarta modellbeteckningen ”X4 M Competition” på bakpartiet indikerar att det rör sig en bil med hög kördynamisk potential.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M-gälar i svart högglans med modellbeteckning.

M gälar.

De distinkta, M-typiska gälarna med modellemblem demonstrerar tredimensionellt bilens sportiga prestandakaraktär och skvallrar om de extraordinära körupplevelser som väntar. De visar tydligt den dynamiska föreningen mellan teknisk perfektion och känsloladdat formspråk som alltid varit M-bilarnas signum.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M Carbon exteriörpaket, M backspegelskåpor i kolfiber.

M ytterbackspeglar.

De aerodynamiskt optimerade M ytterbackspeglarna bidrar till att framhäva den sportigt dynamiska M-designen. Med fästen i dubbelstagsdesign blir de till en formgivningssymbol som förmedlar hög kvalitet och precision i detaljerna. Speglarnas LED-blinkers är exakt inpassade i en smäcker och smal fog.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M Carbon exteriörpaket, M bakspoiler i kolfiber.

M bakspoiler.

M bakspoilern (tillval) betonar bilens sportiga silhuett och minskar den oönskade lyftkraften markant. Genom att skapa ett marktryck ger den bilen bättre drivgrepp på bakhjulen i höga hastigheter och därmed även högre körstabilitet. Bilen har även Parkeringsdistanskontroll (PDC) bak och fram (tillval), automatisk baklucka, LED-strålkastare, LED-dimstrålkastare.
BMW X4 M Competition, Interiör, M sportstolar i läder 'Merino' Adelaidegrå.

M sportstolar.

M sportstolar är skålade, har delvis integrerat nackstöd och ett stort antal inställningsfunktioner för att ge föraren och framsätespassageraren bästa tänkbara sidostöd. Dessutom kan ryggstödets bredd ställas in individuellt. Den speciella designen med belyst M-logotyp visar tydligt bilens sportiga ambition. (Beräknad säljstart för M-säkerhetsbältet som visas ovan är 8/2019.)
BMW X4 M Competition, Interiör, instrumentpanel med Interiörlister, ’Carbon’.

Interiörlister Carbon.

Interiörlister Carbon på instrumentpanelen, dörrarna och mittkonsolen med accentlist Pärlglanskrom.
BMW X4 M Competition och BMW X4 M, Interiör, Cockpit med M lädersportratt inkl. multifunktion.

M lädersportratt.

M lädersportratt i dubbelekerdesign inklusive multifunktion, M-emblem, kromdekor och inbyggd förarairbag. Rattkrans i svart läder med kontrastsömmar och kraftigare tumgrepp gör att ratten ligger perfekt i händerna. Med M Drive-knapparna kan föraren anpassa bilens inställningar under körning.
BMW M4 Competition, Interiör, M växelväljare.

M växelväljare.

Bredvid M-logon upptill på M växelväljarspaken finns reglaget för Drivelogic-funktionens tre växlingsprogram, och strax nedanför knappen för P-läget. I det manuella läget ”S” går det att växla på klassiskt M-manér och i läget ”D” sker växlingen automatiskt.
BMW X4 M Competition och BMW X4 M, Interiör, Cockpit med M-specifikt kombiinstrument.

M specifikt kombiinstrument.

Det M specifika kombiinstrumentet har fyra mätare för hastighet, varvtal inkl. Shift-Lights, bränslenivå och motoroljetemperatur samt statusindikatorer för M kördynamiksystemen – styrning, chassi, motor, Drivelogic och M xDrive. Info-displayen kan ställas in individuellt och visar t.ex. utetemperatur och färddatorfunktioner.
BMW X4 M Competition och BMW X4 M, Interiör, Cockpit, röd start/stopp-knapp.

Start-/stoppknapp.

Med den röda start-/stoppknappen i mittkonsolen startar man motorn efter att bilen har låsts upp. Samma knapp används för att stänga av motorn. Fjärrkontrollen identifieras automatiskt utan att den behöver sättas i.
BMW X4 M Competition, Interiör, instegslister med Competition-emblem.

Instegslister med Competition-emblem.

Instegslisterna med X4 M Competition-emblem välkomnar föraren och framsätespassageraren redan när dörren öppnas. Emblemet gör sig perfekt på de svarta inläggen i instegslisterna fram på vänster och höger sida och förmedlar en exklusiv, högklassig känsla.
BMW M4 Competition, Interiör, M bilbälten.

M bilbälten.

M bilbältet med bältessträckare och bälteskraftbegränsare är försedda med fint invävd accent i de typiska M-färgerna, vilket betonar den sportigt eleganta looken i kupéutrymmet. (* Beräknad säljstart 8/2019)
BMW X4 M i Alpinvitt, Exteriör, Trefjärdedels vy från sidan.
BMW X4 M i Alpinvitt, Exteriör, Front, M-njure med kromade detaljer och modellbeteckning.
BMW X4 M i Alpinvitt, Exteriör, 21-tums M lättmetallfälgar i Orbitgrå.
BMW X4 M i Alpinvitt, Exteriör, M-gälar med kromade detaljer och modellbeteckning.
BMW X4 M i Alpinvitt, Exteriör, backspegelskåpor i bilens färg.
BMW X4 M, backspegelskåpor i bilens färg, närbild, modellbeteckning bak.
BMW X4 M, Exteriör, bakparti med ändrör i krom.
BMW X4 M Competition, Interiör, M sportstolar i läder 'Merino' Sakhir Orange.
BMW X4 M, Interiör, Cockpit, M lädersportratt med M-specifika kontrastsömmar.

BMW X4 M.

Visar självsäkert prov på sin potential: BMW X4 M. Kraftfulla proportioner och en skarpt tecknad silhuett som kompletteras av kromdetaljer i ramen runt BMW-njuren och gälarna samt ändrören i krom. Högglanspolerade 21-tums M lättmetallfälgar i Orbitgrå ger en suverän chassisättning ur alla vinklar.. Det atletiska utseendet märks även i interiören. Sportstolar för förare och framsätespassageraren i läder ’Merino’ Sakhir Orange erbjuder perfekt sittkomfort – i vardagen och dynamisk körning på racingbanan. Den exklusiva exteriören fulländas av högkvalitativa detaljer som BMW Individual innertak antracit eller M lädersportratten med M-specifika kontrastsömmar.

BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M Carbon exteriörpaket, infattningar i de utvändiga luftintagen och Aeroblades av kolfiber.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M Carbon exteriörpaket, backspegelskåpor i kolfiber.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M Carbon exteriörpaket, M bakspoiler i kolfiber.
BMW X4 M Competition i Torontoröd metallic, Exteriör, M Carbon exteriörpaket, bakre stötfångare i kolfiber.

M CARBON EXTERIÖRPAKET.

Med M Carbon exteriörpaketet framträder bilens sportiga ambitioner och exklusivitet ännu tydligare. Infattningar i luftintagen på sidan av den främre stötfångaren, Aeroblades, backspegelskåpor och bakre stötfångare i kolfiberlaminat (CFK). Stötfångaren är tillverkad i ett stycke och sträcker sig över hela bredden och ramar in ändrörsparen. (* Beräknad säljstart 8/2019.)

BMW X4 M40i OCH BMW X4 M40d.

Design och kördynamik.

Kraftfull design, sportig kördynamik. Med exklusiva utrustningspaket för såväl interiör som exteriör samt ett prestandainriktat teknikpaket visar BMW X4 M40i och BMW X4 M40d prov på sin sportiga DNA.

BMW X4 M40i och BMW X4 M40d i Safirsvart metallic, kommer körande, Exteriör, trefjärdedels vy framifrån från vänster med ljusstrimmor.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d i Safirsvart metallic, Exteriör, trefjärdedels vy framifrån från höger.

Exklusiv design.

Exklusiva designelement understryker såväl invändigt som utvändigt den kördynamiska potentialen hos BMW X4 M40i och BMW X4 M40d I detta ingår bland annat större luftintag, ramar runt BMW-njuren, galler och backspegelskåpor i Ceriumgrå, samt sportstolar, M lädersportratt med växelpaddlar och exklusivt M40i-emblem i instrumenten, instegslisterna och baktill.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d, Interiör, Cockpit med M lädersportratt.

M lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inkl multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. Rattkransen i läder ’Walknappa’ Svart och svart söm med markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d, Interiör, sportstolar för förare och framsätespassagerare.

Sportstolar för förare och framsätespassagerare.

De individuellt inställbara sportstolarna för förare och framsätespassagerare har olika manuella inställningsmöjligheter, t ex av ryggstödets bredd och sitthöjd samt av ryggstödets och sitsens lutning. Tack vare att sitsens och ryggstödets sidopartier är högre och mer utpräglade ger de utmärkt ergonomi och mycket bra stöd i sidled.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d i Safirsvart metallic, Exteriör, front med M aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket förstärker bilens sportiga känsla och ger optimerat luftflöde. Det innehåller frontspoiler med större luftintag, speciella tröskelbreddare och bakspoiler med diffusorinsats. Mynningsrören är tillverkade av krom.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d i Safirsvart metallic, Exteriör, trefjärdedels vy framifrån från höger, mynningsrör i svart krom.

Mynningsrör i svart krom.

De distinkta ändrören till höger och vänster med friformspaneler i svart krom levererar ett synligt och hörbart statement över bilens sportiga prestanda.
BMW X4 M40i i Safirsvart metallic, kommer körande, Exteriör, trefjärdedels vy bakifrån med ljusstrimmor.

Kördynamik och smidighet.

BMW X4 M40i och BMW X4 M40d erbjuder enastående precision och smidighet. Den omfattande omarbetningen av chassit, den specifika balanserringen av den variabla sportstyrningen, sportbromsarna som är standard på M-modellerna och BMW:s fyrhjulsdrift xDrive med störst drivning på bakhjulen ökar de dynamiska egenskaperna för acceleration och kurvtagning och garanterar intensiv körglädje.
BMW X3 M40i och BMW X3 M40d i Safirsvart metallic, kommer körande, Exteriör, trefjärdedels vy från sidan med roterande lättmetallhjul.

Adaptivt M chassi.

Det adaptiva chassit anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren med hjälp av Driving Experience Control ställa in chassits egenskaper så att de passar den egna körstilen – från komfortabel till extra sportig.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d i Safirsvart metallic, Exteriör, lättmetallfälg med M sportbromsar.

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i).

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 2-kolvs flytande bromsok bak i mörkblå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d i Safirsvart metallic, Exteriör, bakparti med M sportavgassystem.

M sportavgassystem.

Med hjälp av den inbyggda spjällstyrningen kan sportavgassystemets ljud varieras beroende på det körläge som har ställts in. Lägena Sport och Sport+, som kan väljas med Driving Experience Control, kännetecknas av ett intensivt sound, medan ljudupplevelsen i komfortläget snarare kan beskrivas som diskret sportigt.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d, Interiör, växelväljare, 8-stegad Steptronic Sport-växellåda.

8-stegad Steptronic-sportväxellåda (ej för modeller standardutrustade med manuell växellåda).

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I Sport-läget och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
BMW X4 M40i och BMW X4 M40d, Interiör, Cockpit, M lädersportratt, variabel sportstyrning.

Variabel sportstyrning.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär att manöverförmågan ökar vid sportig körning och att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.

M TWINPOWER TURBO BENSINMOTOR.

BMW X4 M40i, rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn i BMW X4 M40i ger med sin 8-stegade Steptronic Sport-växellåda imponerande dynamik genom suverän prestanda. Med TwinScroll turboaggregat, helt variabel ventilstyrning Valvetronic och högtrycksdirektinsprutning High Precision Injection ger den 260 kW (354 hk) och har ett maximalt vridmoment på 500 Nm.

M TWINPOWER TURBO DIESELMOTOR.

BMW X4 M40d, 6-cylindrig TwinPower Turbo-dieselmotor.

Den 6-cylindriga M TwinPower-dieselmotorn hos BMW X4 M40d imponerar med hög effekt och effektivitet. Den viktoptimerad motorn är utrustad med två TwinScroll-turboaggregat med variabel turbingeometri och CommonRail-direktinsprutning och utvecklar 240 kW (326 hk) och har ett imponerande vridmoment på 680 Nm. Detta garanterar utmärkt framdrivning och hög kördynamik.

BMW X4 M.

Förarassistans och Connectivity.

Fokuserar på väsentligheterna. Med innovativa förarassistanssystem och bekväma egenskaper i den uppkopplade förarplatsen erbjuder BMW X4 M den allra senaste tekniken – för modern mobilitet på högsta nivå.

BMW X4 M, Control Display, Parking Assistant Plus.

Driving Assistant Plus.

Driving Assistant Plus ger högre komfort och säkerhet i monotona och svåröverskådliga situationer som bilköer, trögflytande trafik eller långa sträckor i stadstrafik, på landsvägar och motorvägar. Dessutom ökar säkerheten i korsningar.
BMW X4 M, Control Display, Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus.

Utrustningspaketet Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar Surround View inkl Top View, Remote 3D View samt parkeringshjälp på sidan, aktiv PDC med nödbromsfunktion och en parkeringsassistent som mäter parkeringsluckorna och parkerar bilen helt automatiskt parallellt med eller vinkelrätt mot gatan.
BMW X4 M, BMW Connected, kvinna med upplyst klot i handen.

BMW Connected.

Koppla upp dig mot din BMW. Appen BMW Connected är din digitala mobilitetsassistent som sköter om det mesta, redan innan du sätter dig i bilen. Integrera bilen i dina system med hjälp av din smartphone, en kompatibel smartwatch eller Amazon Echo eller Google Assistant, skicka nästa destination till navigationssystemet eller be bilen påminna dig om viktiga tider du behöver passa. *Funktionen är inte tillgänglig i Sverige.
BMW X4 M och BMW X4 Competition, BMW Head-Up Display med M-specifik vy.

BMW Head-Up Display.

BMW Head-Up Display med hela färgskalan projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält, utan att distrahera föraren från trafiken. Bland annat visar den aktuell hastighet och – beroende på utrustning – navigationsanvisningar, Speed Limit-information med omkörningsförbud samt telefon- och infotainmentlistor. I BMW X4 M och BMW X4 Competition har BMW Head-Up Display dessutom en M-specifik vy (se bilden).
BMW X4 M, Control Display, navigation Professional.

Navigation Professional.

Navigation Professional inkl 10,25" pekskärm och radio Professional med DVD-spelare har 20 GB hårddiskutrymme t ex för musikfiler. Funktionerna styrs enkelt med kontrollreglaget iDrive Touch och de sju favoritknapparna, med pekskärmen eller med BMW geststyrning.

Technical data

Välj modell
Det finns inga tekniska data.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.