VÄCKER UPPMÄRKSAMHET. MED 575 HK..

M TwinPower Turbo V8-motorn i BMW X6 M.

Extrem körglädje kräver förstklassiga komponenter. I grunden handlar det om en massiv kraft som är korrekt doserad. Sedan tillkommer elasticitet och uthållighet. Accelerera bilen och håll tempot. Sakta ned ett kort ögonblick och öka sedan farten igen. Hela tiden till max. Den kraftfulla motorn i BMW X6 M är byggd för detta. Med M TwinPower Turbo-tekniken från BMW EfficientDynamics som består av Valvetronic, direktinsprutning och innovativ turboladdning.

BMW M TWIN POWER TURBO-BENSINMOTORER

Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen.
Ett kylkoncept av motorsportkaraktär samt en extra oljetrågskåpa och en oljesugpump ser till att denna M-motor är redo för alla utmaningar. En mängd innovationer, t ex konstruktion utan cylinderfoder och den lätta, smidda vevaxeln bygger vidare på det intelligenta lättviktskonceptet, förbättrar dynamiken och accelerationen, minskar förbrukningen och möjliggör en optimal viktfördelning som i princip motsvarar 50:50. Resultatet: extremt smidiga köregenskaper som framhävs på ett markant sätt genom det omisskännliga ljudet från M-motorn.

 • BMW X6 M
  Cylindrar/ventiler per cylinder
  8/4
  Cylindervolym cm3
  4395
  Slaglängd/cylinderdiameter mm
  88,3/89,0
  Motoreffekt kW (hk) vid varv/min
  423 (575)/6000–6500
  Max vridmoment Nm vid varv/min
  750/2200–5000
  Kompression :1
  10,0