GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster & appar i BMW X6 M.

Alltid steget före – med extrautrustning från BMW ConnectedDrive. Med hjälp av tjänster & appar är du alltid uppkopplad i BMW X6 M. Information och underhållning är tillgängliga direkt i bilen. Använd t ex motorsportfunktionerna i appen BMW M Laptimer eller få information om den aktuella trafiksituationen genom Real-Time Traffic Information.

Bilderna på Control Display visar användargränssnittets nya design.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Med hjälp av BMW ConnectedDrive Services går det att använda den personliga digitala mobilitetsassistenten BMW Connected i bilen samt ta del av de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna med ett stort utbud av information, underhållning och tjänster när du är ute och kör.

Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn BMW ConnectedDrive.

I systemet ingår bekväm och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. BMW ConnectedDrive Services ger dig även tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt får tag i alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder dessutom en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

APPEN BMW M LAPTIMER.

Med appen BMW M Laptimer kan exakta data från varenda kurva på tävlingsbanan samlas in och analyseras så att du kan följa och förbättra den egna körförmågan. Appen registrerar exakta data från bilens sensorer och visar samtidigt utvalda värden på Control Display. Funktionerna styrs med kontrollreglaget för iDrive. BMW M Laptimer har även ett gränssnitt för GoPro-kameror.


Under mätningen registrerar appen BMW M Laptimer GPS-koordinaterna, hastigheten, accelerationen framåt och i sidled (g-kraften), varvtider samt acceleration till en viss hastighet (t ex från 0 till 100 km/h). Data för gaspedalsläget, styrvinkeln, retardationen, motorvarvtal och ilagd växel samt bränsleförbrukning kan också registreras.


Insamlade data kan ”fotograferas” och delas på sociala medier, alternativt kan de sparade värdena skickas med e-post.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Information om störningar i trafiken, t ex var de är och hur länge de beräknas fortsätta, visas för motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna i realtid. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den smidigaste vägen till ditt resmål. Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik.
Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

BMW REMOTE SERVICES.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen BMW Connected (tillgänglig i Apple App Store och Google Play Store) kan du fjärrstyra olika funktioner på din BMW, till exempel låsa och låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till ett befintligt navigationssystem. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en olycka då airbags löser ut eller bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella personskador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

INTERNET.

Med funktionen Internet går det att surfa på internet i din BMW via Control Display med hög upplösning. Liksom på datorn hemma har man tillgång till internet med hög hastighet i bilen (nätberoende). Webbadressen kan matas in på ett enkelt och bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive eller hämtas ännu snabbare med hjälp av favoritknapparna.
Med den fasta avgiften för dataöverföring som ingår i funktionen Internet kan man surfa på internet direkt från bilen var man än befinner sig i landet (ingen roaming). Upp till en hastighet på 4 km/h kan du även surfa på internet med Control Display. Med Infotainment Professional för baksätet går det att surfa på internet även i baksätet med hjälp av de platta bildskärmarna som är monterade på framstolarna.