GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster & appar i BMW X1.

Kommunikation, information och underhållning – med tjänster och appar från BMW ConnectedDrive får ditt mobila liv ett stort lyft.

Read more

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal skapar vid behov automatiskt en förbindelse till närmaste räddningstjänst via BMW Callcenter utan att någon privat mobiltelefon behövs. Förutom bilens aktuella position skickas information om hur allvarlig olyckan är. Det intelligenta nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

Intelligent nödsamtal.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information och underhållning.
Hit räknas även BMW Online som ger tillgång till aktuell, platsbaserad information som t ex väder och nyheter och även möjliggör onlinesökning med Google och användning av Office-funktioner. Dessutom går det att sammanställa individuella tjänster som t ex reseguider och hotellguider i menyn Applikationer.I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. Det går att komplettera med andra tjänster du behöver, t ex Real-Time Traffic Information, BMW Remote Services och BMW Concierge Services. BMW ConnectedDrive Services erbjuder dessutom en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

BMW ConnectedDrive Services.

 • Apple CarPlay-förberedelse

  Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Beroende på utrustningen i bilen styrs funktionerna med pekskärm, kontrollreglaget för iDrive eller via röststyrning. Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.

BLUETOOTH-FÖRBEREDELSE PROFESSIONAL MED TRÅDLÖS LADDNING.

Bluetooth-förberedelse med trådlös laddning omfattar stöd för laddskal* med trådlös laddfunktion för telefonen och extra USB-anslutningar. En takantenn ingår, för att ge ännu bättre mottagning. Via Bluetooth kan två telefoner och en musikspelare vara anslutna samtidigt. Dessutom ingår Bluetooth Office och förberedelse för Wi-Fi Hotspot.

* Universalladdskal för trådlös laddning finns endast till kompatibla smartphones. Lösningar för trådlös laddning av inkompatibla smartphone-modeller hittar du online eller hos din BMW-återförsäljare.

Wi-Fi HOTSPOT.

Utrustningen omfattar en fast installerad Wi-Fi Hotspot med 4G/LTE-standard för avgiftsbelagd uppkoppling till internet. På så sätt kan alla i bilen koppla upp sig mot internet med sina respektive enheter för att surfa, skriva e-post eller strömma musik och film. Utrustningen erbjuder maximal 4G/LTE-standard för en fantastisk internetupplevelse, även när man är på väg.

Olika enheter kan användas, t ex bärbara datorer, surfplattor och smartphones från olika tillverkare. Totalt kan upp till tio enheter vara uppkopplade mot Wi-Fi Hotspot samtidigt.

Uppkopplingen sker via bilens fast installerade SIM-kort och ett tillhörande dataabonnemang för tjänsten (medför extra kostnader) hos en av BMW:s leverantörer. Om det inte finns något 4G/LTE-nät till förfogande växlar systemet automatiskt till ett annat tillgängligt nät.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Du får information om störningar i trafiken tillsammans med den aktuella platsen och varaktigheten för att kunna ge relevant information om trafiksituationen på motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och effektivaste vägen till ditt resmål.

Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik.

Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött. I Real Time Traffic Information ingår även funktionen aktuell parkeringsinformation som gör det lättare att hitta lediga parkeringsplatser.

BMW REMOTE SERVICES.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan man använda sin smartphone för att sköta olika funktioner via fjärrstyrning, t ex låsa eller låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till ett befintligt navigationssystem. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

BMW Remote Services.

INTERNET.

INTERNET.

Med funktionen Internet går det att surfa på internet i din BMW via Control Display med hög upplösning. Liksom på datorn hemma har man tillgång till internet med hög hastighet i bilen (nätberoende). Webbadresser kan matas in på ett enkelt och bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive eller hämtas ännu snabbare med hjälp av favoritknapparna. Med det fasta priset för datatrafik som ingår i funktionen Internet kan man surfa på internet direkt från bilen var man än befinner sig i landet (ingen roaming). Control Display i bilen används för att visa webbsidorna.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör. Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

BMW Concierge Services.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Bränsleförbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.


Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta för basutrustade bilar i fabriksutförande. De är främst avsedda för jämförelse mellan olika bilar. De verkliga värdena vid dagligt bruk för den individuella bilen kan avvika.

Read more
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.