GER MÅNGSIDIGHETEN ETT NYTT ANSIKTE.

Designen för BMW X3.

GER MÅNGSIDIGHETEN ETT NYTT ANSIKTE.

Designen för BMW X3.

Bilen, som lade grunden för klassen Sports Activity Vehicles, har kvar sin omisskännliga utstrålning även i den senaste versionen. Den nya BMW X3 är ännu sportigare än tidigare – och framhäver den lyxiga känslan genom de exklusiva materialen i kupéutrymmet.

GER MÅNGSIDIGHETEN ETT NYTT ANSIKTE.Designen för BMW X3.

Bilen, som lade grunden för klassen Sports Activity Vehicles, har kvar sin omisskännliga utstrålning även i den senaste versionen. Den nya BMW X3 är ännu sportigare än tidigare – och framhäver den lyxiga känslan genom de exklusiva materialen i kupéutrymmet.

EXTERIÖRDESIGN.

Övertygande utseende: BMW X3 har en sportig exteriör även i standardutförandet. Den breda stötfångaren med kraftiga luftintag ger frampartiet ett kraftfullt uttryck. Den stora dubbelnjuren har en framträdande position i mitten och gör att bilen utstrålar ett genuint självförtroende. Frampartiet präglas även av de iögonfallande strålkastarna som sträcker sig från de båda sidorna till njuren i mitten och som kan fås med xenon- eller full-LED-teknik (extrautrustning). Blinkers finns både integrerade i strålkastarna och i ytterbackspeglarna. Standarddimstrålkastarna kan även fås med LED som extrautrustning.
Från sidan har bilen en silhuett som tydligt skvallrar om att det rör sig om en BMW X3. En karaktärslinje som sträcker sig till bakpartiet ger bilen en antydan till kilform som skänker extra dynamik åt bilen. Den unika tolkningen av hofmeisterknicken understryker att det handlar om en BMW X3. Bakpartiet rundar av utseendet med den dominanta stötfångaren och betonar den kraftfulla, stabila framtoningen. En annan iögonfallande detalj är underredsskyddet som för xLine är utförda i aluminiumfärg.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

De adaptiva LED-strålkastarna omfattar hel- och halvljusfunktion samt blinkers med full-LED-teknik. LED-blinkers är markant placerade ovanför de karakteristiska LED-varselljusen, som har de för BMW så typiska tredimensionella ljusringarna. Dessutom ingår BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent, LED-dimstrålkastare, kurvbelysning och adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning för optimal belysning av vägen, vilket ger bättre sikt i mörker och gör det nästan lika behagligt som att köra på dagen.

INTERIÖRDESIGN.

Kupéutrymmet i BMW X3 kombinerar ett elegant uttryck med smarta funktioner. Effektfulla linjer delar av instrumentpanelen och insidan på dörrarna. Tillsammans med den vertikala kurvan på mittkonsolen framhäver de bilens moderna utseende. Designen, som är typisk för BMW, ser till att föraren hamnar i centrum. Och tack vare den upphöjda sittpositionen har alla passagerare en utmärkt översikt. BMW X3 imponerar även genom sin utrustning som håller högsta kvalitet. Utvalda detaljer som kromdekor och ytor med accent ger interiören ett ännu modernare och exklusivare utseende.

FÄRGER OCH MATERIAL.

Urvalet av färger och material för BMW X3 erbjuder en rad exklusiva alternativ. Spektrumet för exteriören omfattar klassiska varianter som Mineralvit metallic och särskilt uttrycksfulla färgtoner som Djuphavsblå metallic. På så sätt kan det självsäkra, robusta utseendet för BMW X3 framhävas på ett perfekt sätt. Även i interiören övertygar bilen med förstklassiga material och exklusiv design. Det finns flera olika dekorlister tillgängliga – t ex Fineline antracit med accentlist i Pärlglanskrom för ett modernt utseende. Det finns även exklusiva ädelträutföranden, t ex Valnötsrot, som ger en elegant atmosfär i kupéutrymmet. Ett antal läderklädslar att välja på gör det lätt att sätta sin egen prägel på interiören. Ett exempel är lädertypen Nevada Mocka med markanta kontrastsömmar i Aktivröd.

ATMOSFÄR.

Atmosfären i BMW X3 fångar din uppmärksamhet redan när du stiger in i bilen. Det finns gott om utrymme och den upphöjda sittpositionen ger dig en känsla av säkerhet. Det stora panoramaglastaket (extrautrustning) erbjuder utsikt åt alla håll och släpper in rikligt med ljus i kupéutrymmet. Tack vare den enastående ljudisoleringen tränger inga störande ljud in i bilen utifrån. Istället kan du njuta av din favoritmusik i Harman Kardon Surround Sound System som finns som extrautrustning. Exklusiva material och en mängd förvaringsutrymmen och komfortfunktioner bidrar till att ge dig maximal bekvämlighet i BMW X3. Och förvandlar därmed även långa resor till en bekväm njutning.

  • Belysningspaket

    Belysningspaketet, som delvis består av energisnåla och extra långlivade LED-lampor, ger attraktiv belysning både inne i och utanför bilen. Belysningspaketet omfattar ett stort antal extra lampor: läslampor fram och bak, belysning för makeupspeglar för förare och framsätespassagerare, golvbelysning fram, Ambient Light i två färger bland annat fram, bak, i dörrinklädnaden, förvaringsfacken och mittkonsolen, samt utstegsbelysning och markbelysning i dörrhandtagen på utsidan. Därmed går det lika bra att hitta rätt i och runt bilen, även när det är mörkt.

  • Harman Kardon Surround Sound System

    Harman Kardon Surround Sound System ger dig en musikupplevelse i konserthuskvalitet. En digitalförstärkare med fordonsanpassad equalizing och 600 watts förstärkareffekt samt individuellt inställbar equalizer garanterar en oförfalskad ljudupplevelse på allra högsta nivå.
    De 16 högtalarna är perfekt avstämda mot varandra – sju mellanregister- och sju diskanthögtalare samt två centralbashögtalare ser till att fylla interiören med en djup klangbild. ”harman/kardon”-emblemet av aluminium på diskanthögtalarna i dörrsidorna fram skvallrar inte bara om ett fantastiskt ljud utan fungerar även som en snygg inredningsdetalj.