FULLADDAD: ROCK AND SOUL.

BMW X4 M40i: 360 hk, 265 kW.

FULLADDAD: ROCK AND SOUL.

BMW X4 M40i: 360 hk, 265 kW.

FULLADDAD: ROCK AND SOUL.BMW X4 M40i: 360 hk, 265 kW.

I BMW X4 M40i förenas prestanda och flexibilitet i en sällan skådad harmoni. En Sports Activity Coupé med en 360 hk stark 6-cylindrig motor, som ger dig precis den frihet du söker. Den vässade designen, den perfekta drivlinan och den maximerade kördynamiken har sitt tydliga ursprung i M-världen. Bilen kammar hem full pott när det gäller dynamik, samtidigt som den med sin goda komfort är perfekt för vardagens alla utmaningar.


Värden för BMW X4 M40i:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 8,6 l/100 km
Koldioxidsläpp blandad körning (EU): 199 g/km

Design

BMW X4 M40i. M PERFORMANCE-DESIGN.

M-generna går även igen i designen och ger BMW X4 M40i en oslagbart dynamisk utstrålning. Det sportiga formspråket genomsyrar helthetsintrycket genom en rad exklusiva detaljer. Dessa utgörs av komponenterna i M Sport-utförandet, med specifika anpassningar av stötfångarna fram och bak. En mängd utrustningsdetaljer bidrar till att skapa en sportig atmosfär i kupéutrymmet. Exklusiva material och en M-specifik design med känsla för detaljer ökar körglädjen ytterligare.

BMW X4 M40i. EXKLUSIVA DESIGNDETALJER.

Design features

Designdetaljer i accentfärg.

Infattningarna i luftintagen på den breda frontspoilern samt njurstavar i Ferritgrå förstärker den sportiga utstrålningen hos BMW X4 M40i.
M Double-spoke 436 M

20" M Dubbeleker 680.

BMW X4 M40i drar blickarna till sig direkt tack vare den exklusiva stylingen på extrautrustningens 20" lättmetallfälgar Dubbeleker 680 i Bicolor. Fälgarna i dimensionerna 8,5 J x 20 (fram) och 10 J x 20 (bak) är utrustade med högprestandadäck.
Exterior mirror caps

Backspegelkåpor i accentfärg.

De mjukt svängda backspeglarna går i färgen Ferritgrå. Tack vare den aerodynamiska designen är luftmotståndet minimalt.
M logo

M-logo i mörkt krom.

M-logon i mörkt krom är en elegant accent som visar att BMW X4 M40i är en fullvärdig medlem av M Performance-familjen.
Sport exhaust system

Sportavgassystem med ändrör i svartkrom.

Det exklusiva avgassystemet med intelligent spjällstyrning känns igen på ändrören i elegant svartkrom på båda sidor.
Model designation in Dark Chrome

Modellbeteckning i mörkt krom.

Bakpartiets specifika modellbeteckning i accentfärg understryker det nära släktskapet mellan BMW X4 M40i och modellerna från BMW M.
Door sill finishers

Instegslister med modellbeteckning.

Instegslisternas exklusiva aluminiuminlägg med modellbeteckning ger en föraning om de körupplevelser som väntar.
Model designation in the cockpit

Modellbeteckning på förarplatsen.

En exklusiv och sportinspirerad accent i förarens synfält är den digitala modellbeteckningen under varvräknaren.

RAK 6-CYLINDRIG M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

För att klara de höga krav som ställs på dynamiken i en M Performance-modell har den 6-cylindriga motorn optimerats med komponenter från prestandamotorn i BMW M3 och BMW M4. Vid 1 350 till 5 250 varv/minut ger motorn med sin smidda vevaxel av stål det maximala vridmomentet 465 Nm. Toppeffekten 265 kW (360 hk) utvecklar 3-litersmotorn mellan 5 800 och 6 000 v/min. BMW X4 M40i accelererar från 0 till 100 km/h på bara 4,9 sekunder.

 • Känsloladdat M Performance-sound

  Avgassystemet är specifikt för BMW X4 M40i och känns igen på ändrör i svartkrom på båda sidor. Det dubbla avgassystemet utmärker sig genom intelligent spjällstyrning, optimerat mottryck och resonatoravstämning speciellt för M Performance. Beroende på körläge och situation är det karismatiska ljudet ett perfekt soundtrack till den sportigaste av alla BMW X4-modeller.

BMW X4 M40i. KÖRDYNAMIK FRÅN M PERFORMANCE.

Tack vare en mängd anpassningar imponerar BMW X4 M40i med en kördynamik som bara M Performance-modellerna kan uppbringa. Den omfattande optimeringen av chassiavstämningen har tagit de dynamiska egenskaperna för acceleration, bromsning och kurvtagning för denna Sports Activity Coupé till en ännu högre nivå. Ett flertal system har anpassats till den M Performance-typiska kördynamiken. Bland dessa märks BMW xDrive med bakhjulsdriven karaktär, den elektroniska stötdämparkontrollen och den variabla sportstyrningen.

 • Ännu mer dynamik: sportchassit

  Kördynamik av högsta klass garanterar det specialavstämda sportchassit i nya BMW X4 M40i. Fjädring och krängningshämmare har förstärkts och framaxelns camber har ökats. De adaptiva stötdämparna och fyrhjulsdriften har fått ännu mer dynamiska egenskaper. Körupplevelsen är imponerande nära den du får i en klassisk sportcoupé. Tack vare de neutrala styrningsegenskaperna och den reducerade krängningen blir körupplevelsen total.

 • Ännu smidigare: variabel sportstyrning

  För att ge direkta och smidiga köregenskaper reagerar den variabla sportstyrningen oberoende av bilens hastighet och varierar styrutväxlingen beroende på rattutslaget. Vid stort rattutslag reduceras rattrörelsen och förbättrar manövreringen i snäva kurvor, särskilt vid sportigt körsätt. Men även vid parkering, svängar och vändmanövrar blir fördelarna uppenbara: vid litet rattutslag bidrar styrningen till en stabil och exakt kurs rakt fram.

 • Bättre drivgrepp: BMW xDrive

  Standardutrustningen för BMW X4 M40i omfattar den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive med Performance Control. Den reglerar och fördelar drivmomenten steglöst mellan de båda bakhjulen. Detta ger enastående hög klass på dynamiken, smidigheten och drivgreppet. Oavsett vad vägen bjuder på för underlag följer denna Sports Activity Coupé exakt med i varje riktningsändring, vilket gör att du behöver korrigera betydligt mindre med ratten. För att få den rätta M Performance-dynamiken har systemet stämts av för att ge bilen bakhjulsdriven karaktär.

 • Ännu sportigare: högprestandadäck

  Även däcken spelar en viktig roll för att göra köregenskaperna sportigare. Som extrautrustning finns 20'' M lättmetallfälgar Dubbeleker 680 M i Bicolor med däck Michelin Pilot Super Sport. Högprestandadäcken med olika dimensioner fram (245/40 R 20) och bak (275/35 R 20) ger en tydlig ökning av kördynamiken.

  Standardutrustningens däck är Michelin Primacy med olika däckdimensioner fram (245/45 R 19) och bak (275/40 R 19). Med 19'' M lättmetallfälgar Dubbeleker 622 når prestandapotentialen hos BMW X4 M40i vägen nästan utan förluster.

Steptronic

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan med växelpaddlar (standardutrustning) på ratten gör det möjligt att välja mellan komfortabel och sportig växling. Drivlinan är kalibrerad för sportigt snabb respons och möjliggör blixtsnabba starter från stillastående genom Launch Control-funktionen. De stora bromsskivorna fram och de optimerade bromsbeläggen fram och bak ger imponerande bromsförmåga även vid extremt sportig körning.

M PERFORMANCE-FAMILJEN.

Vässad design, fulländad drivning, maximerad kördynamik. Tre avgörande egenskaper som formar en M Performance-modell. De exklusiva erbjudandena från BMW M GmbH förenar det bästa från respektive modellserie med de dynamiska M-generna, och skapar därmed ett helt eget segment.

Intensifierad körglädje.

Lär känna alla M Performance-modellerna.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.