DELEGERA ARBETET TILL PÅLITLIGA ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW X4.

Det är lättare att vara säker på sin sak när man kan lita på sina följeslagare. Och det går att lita på förarassistanssystemen i BMW X4 som bidrar till maximal komfort och säkerhet. Det bästa exemplet är BMW Head-Up Display i fullfärg: Genom att projicera all aktuell information i förarens synfält kan föraren koncentrera sig på det som är viktigast av allt – den ohämmade körglädjen.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Allt under uppsikt.

BMW Head-Up Display med hela färgskalan projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält, utan att distrahera föraren från trafiken.
Bland annat visas den aktuella hastigheten och, beroende på utrustning, även navigationsanvisningar, Speed Limit-information med omkörningsförbud, telefon- och infotainmentlistor samt information och varningar från de olika förarassistanssystemen. Symbolerna som projiceras på vindrutan visas i fullfärg och med kristallklar upplösning. Genom att bilden upplevs vara ca 2,3 m framför vindrutan och är placerad optimalt i ögonhöjd går det snabbt och lätt att ta in informationen utan uppmärksamheten blir lidande. Projektionens ljusstyrka anpassas automatiskt till de yttre ljusförhållandena, dessutom finns det natt- och dagläge och möjlighet att ställa in hur högt upp projektionen ska visas. Föraren kan själv välja vilken information som ska visas utöver hastigheten och varningar från förarassistanssystemen.

  

DRIVING ASSISTANT.

Utrustningen Driving Assistant är en kombination av de kamerabaserade systemen körfältsassistent och påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion.
Körfältsassistenten identifierar körfältsmarkeringar och varnar genom en lätt vibration i ratten om bilen är på väg in i ett annat körfält med en hastighet som överstiger ca 70 km/h. Varningen aktiveras inte om filbytet är avsiktligt, dvs om blinkers är aktiverade.
Påkörningsvarningen med citybromsfunktion identifierar bilar medan fotgängarvarningen med citybromsfunktion identifierar människor. Vid kollisionsrisk varnar påkörningsvarningen föraren i två steg – först tänds en symbol på kombiinstrumentet och sedan följer en akustisk signal. Fotgängarvarningen, som är aktiv mellan 10 och 60 km/h, skickar en enstaka varning vid akut fara. När systemet varnar för en kollision förbereds samtidigt bromsarna på en snabbare reaktion. I nödfall påbörjar systemet en inbromsning. Vid mörker och dimma kan systemets funktion vara begränsad.

 • Driving Assistant Plus

  Driving Assistant Plus (endast med Steptronic-växellåda) omfattar inte bara påkörningsvarningen och körfältsassistenten, utan även den aktiva farthållaren med Stop and Go. Den ger föraren stöd i kritiska och monotona trafiksituationer vid körning på motorväg. Driving Assistant Plus förutsätter navigation Business eller Professional.
  Påkörningsvarningen reagerar stegvis. Beroende på om fordonet framför bromsar in häftigt eller ett stillastående objekt identifieras kan systemet visa en optisk varning eller bromsa bilen tills den står stilla. Om bilen är på väg att lämna körfältet av misstag varnar körfältsassistenten med en vibration i ratten.
  Den aktiva farthållaren håller den önskade hastigheten inom ett hastighetsområde på mellan 30 km/h och 210 km/h eller anpassar automatiskt hastigheten till fordonet framför när avståndsregleringen är aktiv. Stop and Go-funktionen reglerar hastigheten och kan vid behov bromsa in helt. Det räcker med att trampa på gaspedalen lite lätt för att bilen ska fortsätta köra, t ex i bilköer.

Navigation Professional med kontrollreglage iDrive Touch.

Navigation Professional utmärker sig genom sin design och många praktiska funktioner: Navigationssystemet är enkelt att använda och särskilt anpassat till din BMW inklusive hanteringskonceptet iDrive och kontrollreglage iDrive Touch. I systemet ingår USB-anslutning, röststyrning (ej för svensk språkversion), radio Professional med DVD-spelare och 20 GB hårddiskutrymme för musikfiler. Det går även att lägga till Real-Time Traffic Information (RTTI). En integrerad 8,8" LCD-färgskärm med splitscreen-funktion (huvud- och assistansfönster) ger optimal läsbarhet och översikt. Enkel och intuitiv att använda med hjälp av kontrollreglaget iDrive Touch, där destinationer för navigationssystemet kan anges för hand på den beröringskänsliga ytan, med direktvalsknapparna och de åtta favoritknapparna, genom röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion) eller med pekskärmen. Sex dynamiska paneler visar det aktuella innehållet. Tack vare att kartan visas i 3D, med satellitbilder som bakgrund och utvalda sevärdheter i fotorealistisk grafik, blir navigationen till en fascinerande visuell upplevelse utöver det vanliga.
 

Kostnadsfria kartuppdateringar under tre år ingår inom ramen för licensavtalet. Kartmaterialet kan uppdateras i samband med verkstadsbesök eller med ett USB-minne.

Navigation Professional.

Se en film om utrustningen.

 • Kontrollreglage iDrive Touch

  Enkel och intuitiv att använda med hjälp av kontrollreglaget iDrive Touch där destinationer för navigationssystemet kan skrivas in för hand på den beröringskänsliga ytan, med direktvalsknapparna och de åtta favoritknapparna eller genom röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion). Tack vare att kartan visas i 3D, med satellitbilder som bakgrund och utvalda sevärdheter i fotorealistisk grafik, blir navigationen till en fascinerande visuell upplevelse utöver det vanliga.

  Inkluderar uppdaterade navigationskartor under 3 år.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam underlättar mörkerkörning och ökar både komforten och säkerheten.
Funktionen ger bästa tänkbara sikt i mörker, utan att andra förare bländas. BMW Selective Beam identifierar andra trafikanter och bländar av helljuset just där dessa befinner sig. Dess räckvidd på över 400 m ger föraren möjlighet att upptäcka risker i tid och gör det lättare att hålla kursen.

SURROUND VIEW.

Surround View är ett system som med hjälp av kameror i sidospeglarna, en vidvinkelkamera fram och en backkamera ger ett 360 graders perspektiv runt hela bilen. Det hjälper föraren att parkera eller manövrera på trånga ytor samt att ta sig fram på platser med dålig sikt.
Systemet Surround View omfattar en backkamera, Top View och Side View. Top View avbildar området kring dörrarna och vägbanan på bilens sidor för att underlätta vid parkeringen. Vidvinkelkameran för Side View mellan njurarna fram och backkameran ger föraren en panoramablick både framför och bakom bilen. Varning för trafik från sidan varnar med hjälp av gula staplar i bildens ytterkanter och varnar även för korsande trafik med hjälp av en gul varningstriangel. Från en hastighet på 15 km/h stängs funktionen Side View av automatiskt. Det går att välja mellan de tre funktionerna backkamera, Top View och Panorama Side View och aktivera den funktion som önskas. Systemet kopplas in när växelläget ”R” läggs i eller genom andra förinställbara aktiveringspunkter. Bilden visas på Control Display.