FÅNGAR OMGIVNINGENS BLICKAR. NÄR KRAFTEN SLÄPPS LÖS.

Kördynamiken för BMW X4.

FÅNGAR OMGIVNINGENS BLICKAR. NÄR KRAFTEN SLÄPPS LÖS.

Kördynamiken för BMW X4.

Det räcker med ett lätt tryck på gaspedalen för att känna kraften i BMW X4. Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan utnyttjar motorernas potential fullt ut: BMW X4 xDrive35d accelererar från 0 till 100 km/h på bara 5,2 sekunder. Den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive överför kraften till asfalten med ett suveränt drivgrepp. I standardutrustningen ingår även variabel sportstyrning och Performance Control.

FÅNGAR OMGIVNINGENS BLICKAR. NÄR KRAFTEN SLÄPPS LÖS.Kördynamiken för BMW X4.

Det räcker med ett lätt tryck på gaspedalen för att känna kraften i BMW X4. Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan utnyttjar motorernas potential fullt ut: BMW X4 xDrive35d accelererar från 0 till 100 km/h på bara 5,2 sekunder. Den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive överför kraften till asfalten med ett suveränt drivgrepp. I standardutrustningen ingår även variabel sportstyrning och Performance Control.

VARIABEL SPORTSTYRNING.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic ger direkta och smidiga köregenskaper med mindre styrkraft. Styrningen arbetar oberoende av bilens hastighet och varierar styrutväxlingen beroende på rattutslaget. Det minskar rattrörelserna vid stora styrutslag. Det förbättrar smidigheten märkbart, i synnerhet vid sportig körning i snäva kurvor och vid undanmanövrar. Samtidigt ökar komforten vid parkering och manövrering på trånga ytor. Vid små rattutslag ger styrningen god riktningsstabilitet och mycket hög precision.

KÖRDYNAMIK.

Med det specialkonstruerade chassit, de kraftfulla motorerna och den omfattande standardutrustningen imponerar BMW X4 med en oslagbar smidighet.

PERFORMANCE CONTROL.

Performance Control fördelar drivmomentet och drivkraften individuellt till varje hjul när du kör i kurvor. Eftersom det yttre hjulet rullar en längre sträcka än det inre hjulet i en kurva ingriper Performance Control genom att reglera motoreffekten och aktivera bilens bromsar: De yttre hjulen får mer kraft medan de inre får mindre vilket maximerar drivgreppet för varje enskilt hjul. Det får bilen att effektivt styra in i kurvan, vilket leder till ökad körsäkerhet och kördynamik.

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA MED VÄXELPADDLAR.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan anpassar sig till den individuella körstilen. Den täcker in hela spektrumet från lugn körning till ett utpräglat dynamiskt körsätt.
Förutom automatisk växling kan man givetvis även växla manuellt: I sådant fall sker växlingen med den extra korta växelväljarspaken eller växelpaddlarna på ratten.
I Sport-läget är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda. Tack vare de åtta växlarnas extra täta stegning är läget perfekt optimerat för snabb acceleration. Motorn hålls dessutom alltid på den nivå där balansen mellan kraft och effektivitet utnyttjas som bäst. Funktionen Launch Control bidrar till en maximal acceleration: växellådan växlar automatiskt med optimalt utnyttjande av motorns varvtalsregister.
Den åttonde växeln minskar varvtalet i hög fart, vilket gör körningen både bränslesnålare och tystare. Till detta bidrar även den nya, effektivare momentomvandlaren. Med den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan uppnår du maximal effektivitet och fenomenal komfort vid växlingen.

CHASSI.

Chassit är särskilt avstämt för att passa BMW X4 och imponerar med föredömliga köregenskaper, perfekt manöverförmåga och hög smidighet. Dessutom ser det till att komforten är hög i alla lägen. Med extrautrustningens elektroniska stötdämparkontroll (EDC) och lägena Comfort, Sport and Sport+ går det att ställa in köregenskaperna individuellt. Den breda spårvidden och den femlänkade bakaxeln hos BMW X4 gör det möjligt att ta kurvorna med minimal krängning även i höga farter.

 • Elektronisk stötdämparkontroll (EDC)

  Den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) gör det möjligt att anpassa stötdämpningens karakteristik till den aktuella körsituationen på ett idealiskt sätt för att öka rullkomforten och även förhöja kördynamiken. Förutom standardinställningen Comfort, som reducerar de störande rörelserna hos bilen till ett minimum, finns det två andra program att välja på: lägena Sport och Sport+. I dessa lägen får stötdämparna automatiskt en hårdare inställning, vilket ger en ännu sportigare körupplevelse.

BMW xDRIVE.

Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, xDrive, anpassar sig perfekt även till besvärliga körsituationer, genom att alltid leverera ett ännu bättre drivgrepp. Med xDrive och den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) behåller bilen sin stabilitet och spårhållning. xDrive fördelar drivkraften flexibelt mellan den främre och den bakre hjulaxeln på bråkdelen av en sekund, för ett optimalt väggrepp. Därigenom förenar xDrive fördelarna hos ett system för fyrhjulsdrift – drivgrepp, spårstabilitet och körsäkerhet – med den smidighet som är så typisk för BMW.

 • xDrive-status

  Tydlig information även i oöverskådliga situationer: Med xDrive-status behåller man alltid överblicken. Funktionen ger dig tillgång till relevant information via kombiinstrumentet och Control Display även när du kör i besvärlig terräng. Förutom en tydlig kompass (endast tillsammans med navigationssystem) visas även bilens lutning i längs- och sidled samt den aktuella styrvinkeln – och informationen visas inte bara i numerisk form utan även grafiskt med hjälp av en 3D-bild av bilen.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Med reglaget för Driving Experience Control kan föraren välja mellan läget Comfort för standardinställning av motor och växellåda, det energieffektiva läget ECO PRO och läget Sport, som ger en mer dynamisk körupplevelse. Det bränslesparande ECO PRO­läget anpassar karakteristiken för gaspedalen, växellådan och klimatautomatiken på ett intelligent sätt.
ECO PRO-läget sänker bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. Ytterligare sparpotential kan uppnås med funktionerna ”segling” (endast med Steptronic-växellåda), hastighetsassistent och ECO PRO-rutt (endast i kombination med navigation Professional). Hastighetsassistenten kan med navigationssystemets hjälp registrera lokala förhållanden och avisera om dessa i tid. Om det kommer en fartbegränsning efter nästa kurva rekommenderar systemet att man släpper gasen redan före kurvan.
Även funktionen ECO PRO-rutt bidrar till att spara bränsle. Den tar hänsyn till den rådande trafiksituationen, den individuella körstilen och lokala förhållanden och föreslår det vägval som är mest bränsleeffektivt. Med funktionen ”segling” rullar bilen fritt i upp till 160 km/h när föraren tar foten från gasen och inte bromsar. I läget Sport reagerar bilen mer direkt och möjliggör en ännu sportigare körstil.

 • Läge Sport

  En fråga om inställning: När reglaget för Driving Experience Control ställs in på läge Sport reagerar både motorn och kördynamiken i din BMW ännu spontanare, allt för att ge dig en ännu sportigare körstil.
  Sport-läget aktiveras med reglaget för Driving Experience Control på mittkonsolen. Jämfört med grundinställningen ger de fördefinierade inställningarna en avsevärt mer dynamisk inställning av drivlinan och chassit, beroende på bilens utrustning. Motorn ger ännu snabbare respons. I kombination med Steptronic-sportväxellåda blir växlingspunkterna ännu mer utpräglat sportiga. I läget Sport kan den aktuella effekten (kW) och det aktuella vridmomentet (Nm) visas på Control Display. Detta förutsätter att bilen har navigation Professional.
  Med elektronisk stötdämparkontroll blir bilens chassiinställningar betydligt distinktare. Standardutrustningens variabla sportstyrning reducerar servoassistansen och ger dig en ännu mer direkt styrkänsla.