ÖVERDÅD: ROCK AND SOUL.

BMW X5 M50d: 381 hk, 280 kW.

ÖVERDÅD: ROCK AND SOUL.

BMW X5 M50d: 381 hk, 280 kW.

ÖVERDÅD: ROCK AND SOUL.BMW X5 M50d: 381 hk, 280 kW.

I BMW X5 M50d samspelar drivlinan, chassitekniken och designen perfekt, och manifesterar därmed den samlade erfarenheten hos ingenjörerna på BMW M. De har skapat en M Performance-modell som kommer att ta dig med storm: genom kombinationen av ren dynamik, komfort och praktiska vardagsfunktioner. Utan kompromisser förenas här upplevelsen av en BMW X-modell med prestandapotentialen från BMW M, och låter ett helt nytt segment skapas.

Read more
Design

BMW X5 M50d. M PERFORMANCE-DESIGN.

Förutom alla exklusiva kännetecken för M Performance ställer BMW X5 M50d upp med utvald utrustning från M Sport. Med de specialutformade luftintagen i den breda frontspoilern ger denna Sports Activity Vehicle ett ännu suveränare intryck. Inspirationen från BMW M märks tydligt i det perfekta samspelet mellan alla komponenter och på de tekniska och visuella attribut en kompromisslöst dynamisk M Performance-modell ska ha.

BMW X5 M50d. EXKLUSIVA DESIGNDETALJER.

BMW X5 M50d drar blickarna till sig vart den än kommer. Backspegelkåporna i Ferritgrå, M-logo i mörkt krom och matchande utrustningsdetaljer i Ferritgrå från M aerodynamikpaketet ger modellen dess omisskännliga utstrålning. De trapetsformade ändrören är utförda i svartkrom. Modellbeteckningen i mörkt krom understryker det nära släktskapet med BMW M, vilket även kännetecknar interiördesignen: förare och framsätespassagerare välkomnas av instegslisterna med modellbeteckning, och även den 8-stegade Steptronic-sportväxellådans växelväljarspak har en attraktiv M-logo.

RAK 6-CYLINDRIG M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO-DIESELMOTOR.

Motorn kombinerar Common Rail-direktinsprutning och tre turboaggregat med variabel turbingeometri. Extremt snabb gasrespons samt högt vridmoment även vid låga varvtal och i ett brett varvtalsintervall utmärker denna unika motor.


Karakteristiken ger mycket direkt dynamik – medryckande 740 Nm vridmoment, toppeffekt på 280 kW (381 hk) och acceleration från 0 till 100 km/h på 5,3 sekunder. Sådana höga prestanda i kombination med en bränsleförbrukning på 6,6 liter för 10 mils blandad körning (EU-körcykeln) och ett koldioxidvärde på 173 g/km understryker det unika förhållandet mellan dynamik och effektivitet och bevisar än en gång BMW:s innovationskraft.

BMW X5 M50d. KÖRDYNAMIK FRÅN M PERFORMANCE.

Kördynamiken i BMW X5 M50d är skapad för höga prestanda. Målet har varit ännu större körglädje med enastående god komfort och hög flexibilitet. De smidiga, exakta köregenskaperna och den balanserade avstämningen av alla komponenter känns i varje kurvtagning. Genom omfattande modifieringar har ingenjörerna på BMW M lyckats optimera chassit och styrningen för denna exklusiva Sports Activity Vehicle – in i minsta detalj.

  • Ännu sportigare: adaptivt M chassi

    Det adaptiva M chassit ser till att de smidiga köregenskaperna hos BMW X5-modellerna får en ännu sportigare karaktär i BMW X5 M50d. Den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) och bakaxelns luftfjädring, som ingår i standardutrustningen, är anpassade för sportigare köregenskaper. Det leder bl a till mer precisa och kontrollerbara köregenskaper.

  • Ännu smidigare: adaptivt chassipaket Dynamic

    Med hjälp av det adaptiva chassipaketet Dynamic uppnår BMW X5 M50d optimal smidighet, precision och tvärdynamik. Dynamic Performance Control, som är speciellt avstämd för modellen, och utrustningen Dynamic Drive garanterar en ännu mer neutral styrning och minimal lutning av karossen i sidled vid körning i kurvor.

  • Bättre drivgrepp: BMW xDrive

    Standardutrustningen för BMW X5 M50d omfattar den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive med Dynamic Performance Control. Detta ger enastående hög klass på dynamiken, smidigheten och drivgreppet. Oavsett vad vägen bjuder på för underlag följer denna Sports Activity Vehicle exakt med i varje riktningsändring, vilket gör att du behöver korrigera betydligt mindre med ratten. För att få den rätta M Performance-dynamiken har systemet stämts av för att ge bilen bakhjulsdriven karaktär.

Steptronic

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Kraftöverföringen i BMW X5 M50d sköter standardutrustningens 8-stegade Steptronic-sportväxellåda. Den M Performance-specifika avstämningen av växlingsprogrammen har anpassats speciellt till motorns prestandapotential. Med växelpaddlarna på ratten blir växlingen extra sportbetonad. Dessutom har växellådan funktionen Launch Control. Den ger optimal acceleration från stillastående. Den kompakta formen, den låga vikten och det perfekta samspelet med auto start-/stoppfunktionen är bidragande orsaker till sänkta värden för bränsleförbrukning och utsläpp.

M PERFORMANCE-FAMILJEN.

Vässad design, fulländad drivning, maximerad kördynamik. Tre avgörande egenskaper som formar en M Performance-modell. De exklusiva erbjudandena från BMW M GmbH förenar det bästa från respektive modellserie med de dynamiska M-generna, och skapar därmed ett helt eget segment.

Intensifierad körglädje.

Lär känna alla M Performance-modellerna.