FÖRENAR NYTTA MED NÖJE.

Tjänster och appar i BMW X5.

Håll dig uppdaterad ute på vägarna: Tack vare det stora utbudet av tjänster och appar i BMW X5, har du tillgång till all information och alla tjänster du behöver när du är ute och kör.


Bilderna på Control Display visar användargränssnittets nya design.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Med hjälp av BMW ConnectedDrive Services går det att använda den personliga digitala mobilitetsassistenten BMW Connected i bilen samt ta del av de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna med ett stort utbud av information, underhållning och tjänster när du är ute och kör.

Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn BMW ConnectedDrive.

I systemet ingår bekväm och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. BMW ConnectedDrive Services ger dig även tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt får tag i alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder dessutom en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det känns att ha en egen butler? Nu har du chansen att få uppleva en alldeles unik service – med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive.
Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, närmsta uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den om så önskas direkt till bilens navigationssystem. Det går även att boka bord på en restaurang eller reservera ett hotellrum. BMW Concierge Services fungerar helt oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan och det oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Med hjälp av Real-Time Traffic Information (RTTI) har du alltid tillgång till den senaste trafikinformationen när du är ute och kör. Du får exakta uppgifter om var och hur länge det råder begränsad framkomlighet, nästan i realtid.
Som informationskällor används bl a rörelseprofiler baserade på mobilnätet, GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter. Analysen är så noggrann att bilköer kan lokaliseras med en exakthet på ned till 500 meter. På så sätt kan RTTI ge information i realtid om det aktuella trafikläget på motorvägar, landsvägar och ett stort antal gator i städer och ge förslag på effektiva alternativa sträckor.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

BMW REMOTE SERVICES.

Med standardutrustningens BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan man använda sin smartphone för att sköta olika funktioner via fjärrstyrning, t ex låsa eller låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till navigationssystemet. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands.
Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en allvarlig olycka när airbags löser ut eller bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella personskador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats.
Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

INTERNET.

Med funktionen Internet kan du använda Control Display för att surfa på internet i din BMW. Webbadressen kan matas in på ett enkelt och bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive eller hämtas ännu snabbare med hjälp av favoritknapparna.
Med den fasta avgiften för dataöverföring som ingår i funktionen Internet kan du surfa på internet direkt från din BMW, var du än befinner dig i landet (ingen roaming). Upp till en hastighet på 7 km/h kan du surfa på internet med Control Display.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.