ÖVERDÅD: ROCK AND SOUL.

BMW X6 M50d: 381 hk, 280 kW.

ÖVERDÅD: ROCK AND SOUL.

BMW X6 M50d: 381 hk, 280 kW.

ÖVERDÅD: ROCK AND SOUL.BMW X6 M50d: 381 hk, 280 kW.

I BMW X6 M50d samspelar drivlinan, chassitekniken och designen perfekt, och manifesterar därmed den samlade erfarenheten hos ingenjörerna på BMW M. De har skapat en M Performance-modell som kommer att ta dig med storm: genom kombinationen av ren dynamik, komfort och praktiska vardagsfunktioner. Utan kompromisser förenas här upplevelsen av en BMW X-modell med prestandapotentialen från BMW M, och låter ett helt nytt segment uppstå.

Read more
Design

BMW X6 M50d. M PERFORMANCE-DESIGN.

M-generna och den kompromisslösa dynamiken syns redan vid första anblicken av BMW X6 M50d. Visuellt skiljer sig denna M Performance-modell tydligt från övriga i modellserien genom en rad unika och exklusiva detaljer. Ett exempel är den breda frontspoilerns specialdesignade luftintag, som är hämtade från M Sport. De ger detta kraftpaket med sina 381 hk ett oförglömligt utseende. Genom kombinationen av vässad kördynamik och känsloladdat formspråk både utvändigt och invändigt utgör den exklusiva BMW X6 M50d en klass för sig i segmentet Sports Activity Coupé.

BMW X6 M50d. EXKLUSIVA DESIGNDETALJER.

Design features

Designdetaljer i accentfärg.

Infattningarna i Ferritgrå för luftintagen på den breda frontspoilern förstärker den sportiga utstrålningen hos BMW X6 M50d.
Read more
M Double-spoke 468 M

20" M Dubbeleker 468.

Extrautrustningens M lättmetallfälgar har tagits fram för att understryka M Performance-modellens sportiga och exklusiva look.
Read more
Exterior mirror caps

Backspegelkåpor i accentfärg.

De mjukt svängda backspeglarna går i färgen Ferritgrå. Tack vare den aerodynamiska designen är luftmotståndet minimalt.
Read more
M logo

M-logo i mörkt krom.

M-logon i mörkt krom är en elegant accent som visar att BMW X6 M50d är en fullvärdig medlem av M Performance-familjen.
Read more
Exhaust pipe finishers

Trapetsformade ändrör.

Det dynamiska utseendet betonas av ändrören i svartkrom till höger och vänster.
Read more
Model designation

Modellbeteckning i mörkt krom.

Bakpartiets speciella modellbeteckning i accentfärg understryker det nära släktskapet mellan BMW X6 M50d och modellerna från BMW M.
Read more
Door sill finishers

Instegslister med modellbeteckning.

De exklusiva aluminiuminläggen med modellbeteckning ger en föraning om de körupplevelser som väntar.
Read more

RAK 6-CYLINDRIG M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO-DIESELMOTOR.

Den raka 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-dieselmotorn i BMW X6 M50d är utpräglat dynamisk och samtidigt förvånansvärt effektiv. En bidragande orsak är de tre turboaggregaten med variabel turbingeometri. Den avancerade motorn utmärker sig även med sin mycket snabba respons. Även på låga varv och i ett brett varvtalsregister står ett högt vridmoment till förfogande. Svart på vitt: 280 kW (381 hk). 740 Nm vridmoment vid 2 000 till 3 000 varv/min. 0 till 100 km/h på 5,2 sekunder. Toppfart 250 km/h. Bränsleförbrukningen för 10 mils blandad körning ligger på 9,7-9,2* liter med ett koldioxidvärde på 254-240 g/km*.

BMW X6 M50d. KÖRDYNAMIK FRÅN M PERFORMANCE.

Kördynamiken i BMW X6 M50d är skapad för höga prestanda. Målet har varit ännu större körglädje med enastående god komfort och hög flexibilitet. De smidiga, exakta köregenskaperna och den balanserade avstämningen av alla komponenter känns i varje kurvtagning. Genom omfattande modifieringar har ingenjörerna på BMW M lyckats optimera chassit och styrningen för denna exklusiva Sports Activity Coupé – in i minsta detalj.

 • Ännu sportigare: adaptivt M chassi

  Det adaptiva M chassit ser till att de smidiga köregenskaperna hos BMW X6-modellerna får ännu sportigare karaktär i BMW X6 M50d. Den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) och bakaxelns luftfjädring är standard och är direkt anpassade för sportigare köregenskaper. Det leder bl a till mer precisa och kontrollerbara köregenskaper.

 • Ännu smidigare: adaptivt chassipaket Dynamic

  Med hjälp av det adaptiva chassipaketet Dynamic uppnår BMW X6 M50d optimal smidighet, precision och tvärdynamik. Dynamic Performance Control, som är speciellt avstämd för modellen, och utrustningen Dynamic Drive garanterar ännu neutralare styrning och minimal lutning av karossen i sidled vid körning i kurvor.

 • Bättre drivgrepp: BMW xDrive

  Standardutrustningen för BMW X6 M50d omfattar den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive med Dynamic Performance Control. Detta ger enastående hög klass på dynamiken, smidigheten och drivgreppet. Oavsett vad vägen bjuder på för underlag följer denna Sports Activity Coupé exakt med i varje riktningsändring, vilket gör att du behöver korrigera betydligt mindre med ratten. För att få den rätta M Performance-dynamiken har systemet stämts av för att ge bilen bakhjulsdriven karaktär.

Steptronic

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Kraftöverföringen i BMW X6 M50d sköter standardutrustningens 8-stegade Steptronic-sportväxellåda. Den M Performance-specifika avstämningen av växlingsprogrammen har anpassats speciellt till motorns prestandapotential. Med växelpaddlarna på ratten blir växlingen extra sportbetonad. Dessutom har växellådan funktionen Launch Control, som ger optimal acceleration från stillastående. Den kompakta formen, den låga vikten och det perfekta samspelet med auto start-/stoppfunktionen är bidragande orsaker till sänkta värden för bränsleförbrukning och utsläpp.

M PERFORMANCE-FAMILJEN.

Vässad design, fulländad drivning, maximerad kördynamik. Tre avgörande egenskaper som formar en M Performance-modell. De exklusiva erbjudandena från BMW M GmbH förenar det bästa från respektive modellserie med de dynamiska M-generna, och skapar därmed ett helt eget segment.

Intensifierad körglädje.

Lär känna alla M Performance-modellerna.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.