DELEGERA ARBETET TILL PÅLITLIGA ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive Driver Assistance systems in the BMW X6.

Den perfekta partnern: BMW X6 gör livet enklare. Med intelligenta system som hjälper dig på olika sätt. Den helautomatiska parkeringsassistenten och Surround View underlättar tex parkering och körning i oöversiktliga situationer. För maximal komfort. För högsta tänkbara säkerhet. För att kunna njuta av körglädjen.

Bilderna på Control Display visar användargränssnittets nya design.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Köassistenten avlastar föraren på monotona vägsträckor: Systemet gör så att bilen ”flyter med trafiken” i en hastighet på max 60 km/h och gör det därmed enklare att hantera bilköer. Det håller automatiskt avståndet till den framförvarande bilen, reglerar hastigheten ända ned till stillastående och hjälper till att styra.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Bland annat visas den aktuella hastigheten och, beroende på utrustning, även navigationsanvisningar, hastighetsbegränsningar och omkörningsförbud, telefon- och infotainmentlistor samt information och varningar från de olika förarassistanssystemen. Symbolerna som projiceras på vindrutan visas i fullfärg och med kristallklar upplösning. Genom att bilden upplevs vara ca 2,3 m framför vindrutan och är placerad optimalt i ögonhöjd går det snabbt och lätt att ta in informationen utan uppmärksamheten blir lidande. Projektionens ljusstyrka anpassas automatiskt till de yttre ljusförhållandena, dessutom finns det natt- och dagläge och möjlighet att ställa in hur högt upp projektionen ska visas. Föraren kan själv välja vilken information som ska visas utöver hastigheten och varningar från förarassistanssystemen.

PARKERINGSASSISTENT.

Den helautomatiska parkeringsassistenten är en del av den nya generationens bekväma fickparkering för BMW (endast i kombination med backkamera). Systemet sköter växlingen, kör framåt resp bakåt, styr samt sköter gas och broms helt automatiskt. Föraren behöver bara aktivera blinkers och hålla PDC-knappen intryckt under parkeringen samt hålla området runt bilen under uppsikt, vilket underlättas av backkameran som även den aktiveras automatiskt. När manövern är avslutad lägger systemet in körläge P. Upp till en hastighet på 35 km/h och ett maxavstånd på 1,5 m till raden av parkerade bilar läser bilen med ultraljudssensorer av vilka parkeringsplatser som kommer ifråga och visar dessa på Control Display.

BMW NIGHT VISION MED DYNAMIC LIGHT SPOT.

Enastående bra sikt, även i mörker: BMW Night Vision med Dynamic Light Spot kan upptäcka fotgängare och större djur i mörkret och rikta ljuset mot dem, även på längre avstånd.
En värmekamera, som är inbyggd i dubbelnjuren, visar människor och djur som befinner sig i området framför bilen på Control Display. Intelligent varningssystem med ljuseffekter: När värmekameran upptäcker fotgängare eller större djur i mörkret framför bilen riktar systemet två separata Dynamic Light Spots mot dem, utan att de blir bländade. Ljuset gör att både föraren och den berörda fotgängaren varnas på ett effektivt sätt.
Föraren varnas dessutom med ett meddelande när värmebilden är aktiverad på kombiinstrumentet eller på BMW Head-Up Display. Vid överhängande fara att kollidera med personer eller djur hörs även en varningssignal och bromsarna försätts i högsta bromsberedskap. BMW Night Vision med Dynamic Light Spot är en innovation från BMW ConnectedDrive.

SURROUND VIEW.

Surround View omfattar kamerasystemen Top View, backkamera och Panorama View. Kameror i ytterbackspeglarna, en vidvinkelkamera fram och en vidvinkelbackkamera ger ett 360 graders perspektiv runt hela bilen och en panoramablick både framför och bakom bilen.
Top View registrerar ett 360 graders perspektiv runt hela bilen och skapar på så sätt en datorgenererad bild från ett ”fågelperspektiv” vid parkering. Vidvinkelkameran för Side View mellan njurarna fram och vidvinkelbackkameran ger föraren en panoramavy både framför och bakom bilen. Varning för trafik från sidan varnar med hjälp av gula staplar i bildens ytterkanter och varnar även för korsande trafik med hjälp av en gul varningstriangel.
Kamerasystemen aktiveras när körläge R väljs, med PDC-knappen eller med Side View-knappen. Bilden visas på Control Display. Det går att välja mellan de tre funktionerna backkamera, Top View och Panorama View. Från en hastighet på 15 km/h stängs funktionen Side View av automatiskt.

Navigation Professional med kontrollreglage iDrive Touch.

Navigation Professional utmärker sig genom sin design och många praktiska funktioner: Navigationssystemet är enkelt att använda och särskilt anpassat till din BMW inklusive hanteringskonceptet iDrive och kontrollreglage iDrive Touch. I systemet ingår USB-anslutning, röststyrning (ej för svensk språkversion), radio Professional med DVD-spelare och 20 GB hårddiskutrymme för musikfiler. Det går även att lägga till Real-Time Traffic Information (RTTI). En integrerad 10,25" LCD-färgskärm med splitscreen-funktion (huvud- och assistansfönster) ger optimal läsbarhet och översikt. Enkel och intuitiv att använda med hjälp av kontrollreglaget iDrive Touch, där destinationer för navigationssystemet kan anges för hand på den beröringskänsliga ytan, med direktvalsknapparna och de åtta favoritknapparna, genom röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion) eller med pekskärmen. Sex dynamiska paneler visar det aktuella innehållet. Tack vare att kartan visas i 3D, med satellitbilder som bakgrund och utvalda sevärdheter i fotorealistisk grafik, blir navigationen till en fascinerande visuell upplevelse utöver det vanliga.


Kostnadsfria kartuppdateringar under tre år ingår inom ramen för licensavtalet. Kartmaterialet kan uppdateras i samband med verkstadsbesök eller med ett USB-minne.

Navigation system Professional.

  • Kontrollreglage iDrive Touch

    Enkel och intuitiv att använda med hjälp av kontrollreglaget iDrive Touch där destinationer för navigationssystemet kan skrivas in för hand på den beröringskänsliga ytan, med direktvalsknapparna och de åtta favoritknapparna eller genom röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion). Tack vare att kartan visas i 3D, med satellitbilder som bakgrund och utvalda sevärdheter i fotorealistisk grafik, blir navigationen till en fascinerande visuell upplevelse utöver det vanliga.