FÖRVANDLAR FÖRARPLATSEN TILL EN VIP-LOUNGE.

Komfort och funktioner i BMW X6.

Du kan luta dig tillbaka. För i BMW X6 finns det bara en medelpunkt: Du. Det börjar med Comfort Access som öppnar upp det stora och ytterst funktionella kupéutrymmet för dig. Och fortsätter sedan med extrautrustningen, t ex Bang & Olufsen High-End Surround Sound System och infotainment Professional för baksätet. På så sätt kan även dina medpassagerare njuta av färden.

Bilderna på Control Display visar användargränssnittets nya design.

Read more

BANG & OLUFSEN HIGH-END SURROUND SOUND SYSTEM.

Bang & Olufsen High-End Surround Sound System har den innovativa signalbehandlingen Dirac Dimensions som ger en öppen och levande rumskänsla med fantastisk akustik. Till detta bidrar 16 högtalare med 1 200 watts förstärkareffekt och en centerhögtalare på instrumentpanelen som fälls ut automatiskt. Den innehåller mellanregisterhögtalare och Acoustic Lens Technology, som ger jämn ljudkvalitet på alla platser i bilen. Systemet har två ljudinställningar att välja på: Läget Studio ger en kristallklar klang och med Expanded upplevs klangrummet som ännu större. Ljuseffekterna för högtalarpanelerna bidrar till att ge en audiovisuell totalupplevelse.

FUNKTIONER.

En bekväm plats: Interiören i BMW X6 imponerar inte bara med sina exklusiva material och sin unika design. Den erbjuder även gott om plats för alla fem passagerarna. Baksätet ger intryck av att vara elegant tvåsitsigt, men erbjuder faktiskt utrymme för upp till tre personer. Det finns en mängd praktiska förvaringsmöjligheter i bilen. Till exempel stora förvaringsfack i alla dörrar, i mittarmstödet i baksätet samt ett stort fack under golvet i bagageutrymmet. I mittkonsolen fram finns även två stora dryckeshållare. De kan enkelt döljas med en skyddslucka. Dörrarna har dryckeshållare för flaskor på upp till 1,5 liter. I mittarmstödet i baksätet finns det ytterligare två dryckeshållare.

 • Baksäte med ryggstöd som är delbart 40:20:40

  När baksätets ryggstöd är i upprätt läge är bagageutrymmets volym 550 liter i BMW X6. Vid behov går det att fälla ryggstödet i förhållandet 40:20:40. På så sätt kan man öka bagageutrymmets volym på ett flexibelt sätt. När hela ryggstödet är nedfällt finns det imponerande 1525 liter bagageutrymme i BMW X6.

 • Förvaringspaket

  Oavsett vilka planer du har: med BMW X6 är allting möjligt. Flexibiliteten ökar ytterligare med standardutrustningens förvaringspaketet. Invändigt omfattar det till exempel ett praktiskt glasögonfack i innertaket. För bagageutrymmet ingår ett flexibelt nät, en universalkrok på vänster sida, ett nät till vänster i bagageutrymmet samt ett spännband till vänster och fyra fästskenor med öglor, som används för att fixera packningen så att den inte kanar. Skid- och snowboardfodralet Pro är ett perfekt komplement som kan fästas direkt i surrningsöglorna. Fodralet möjliggör ren och säker transport av upp till fyra par skidor eller tre par snowboards. Samtidigt kan två passagerare sitta bekvämt i baksätet. Fodralet är enkelt att ta med sig och har även hjul för att lättare kunna transporteras. Det kan därmed med fördel användas även utanför bilen. När det inte används kan fodralet vikas ihop och förvaras under bagageutrymmets golv.

 • Dragkrok

  Dragkroken, som inkluderar stabiliseringskontroll för släpet, kan fällas in elektriskt och döljas helt under bakspoilern. Den maximala släpvikten är upp till 3 500 kg beroende på motoralternativ.

COMFORT ACCESS.

Fjärrkontrollen kan ligga i exempelvis byxfickan eller i en väska och identifieras automatiskt när man närmar sig bilen. Själva öppningen och stängningen av bakluckan går helt automatiskt. Efter att dörrarna och bakluckan har låsts upp automatiskt kan motorn enkelt startas genom att man trycker på start-/stoppknappen.

I utrustningen ingår även markbelysning med lampor i dörrhandtagen på fram- och bakdörrarna.

BERÖRINGSFRI ÖPPNING OCH STÄNGNING AV BAKLUCKAN.

När man varit ute och shoppat och kommer fram till bilen med händerna fulla av kassar och vill öppna bagageluckan måste man i regel börja rota efter nyckeln i fickan eller väskan. Inte med den innovativa funktionen Comfort Access.
Bilens automatiska baklucka kan öppnas och stängas helt utan att man behöver röra vid den. En kort riktad fotrörelse under den bakre stötfångaren och en sensor aktiverar bakluckans öppnings- eller stängningsmekanism.
Därefter öppnas eller låses bakluckan automatiskt. För att kunna identifiera personen finns det sensorer installerade i olika höjd inne i den bakre stötfångaren som registrerar fotrörelsen. Den innovativa utrustningen från BMW ConnectedDrive gör det mer bekvämt att använda bagageutrymmet. Det går bara att öppna bilen om systemet har identifierat fjärrkontrollen.

INFOTAINMENT PROFESSIONAL FÖR BAKSÄTET.

Infotainment Professional för baksätet omfattar två färgskärmar för bästa tänkbara underhållning. Med hjälp av extra Blu-ray-spelare eller via HDMI-anslutning i baksätet kan passagerarna till och med titta på olika filmer samtidigt i HD-kvalitet på de 10,2'' stora färgskärmarna med en upplösning på 1280 x 720 pixlar.

Passagerarna i baksätet kan också titta på tv-program (i kombination med TV-funktion), surfa på internet och använda onlinetjänster (förutsätter mobilabonnemang), MP3-spelare, spelkonsoler och liknande. Ljudet kommer antingen via högtalarna eller hörlurar; även trådlösa lurar finns. Infotainment Professional för baksätet styrs bekvämt med fjärrkontroll. Även passagerarna i baksätet kan använda bilens navigationssystem för att planera rutter och se navigationsanvisningarna.

MULTIFUNKTIONELL INSTRUMENTDISPLAY.

Den multifunktionella instrumentdisplayen av Black Panel-typ med en skärm på 10,25" ger de BMW-typiska instrumenten, inkl motoreffekt- och vridmomentmätare, en helt ny dimension som optimerar körupplevelsen. Dessutom underlättar det att viktig information visas tillsammans, så att föraren kan koncentrera sig på att köra och inte behöver ta uppmärksamheten från trafiken.

På kombiinstrumentet kan tre olika lägen visas, som inte bara har olika karaktär utan även olika färger och grafisk design: ECO PRO, Comfort och Sport. Till skillnad från läget Comfort, som till stor del liknar den klassiska formgivningen, går ECO PRO i blå färgnyanser med nya mätare för EfficientDynamics och bonusräckvidd, som hjälper föraren att tillämpa en så effektiv körstil som möjligt. Läget Sport kännetecknas av design i röda färger och med extra prestandamätare.

Dessutom kan den multifunktionella instrumentdisplayen visa navigationsanvisningar med information från hastighetsassistenten och listor med underhållnings- och telefonfunktioner.

BMW FRI SERVICE.

BMW Fri Service. BMW Sverige erbjuder fri service för en av oss levererad ny BMW i 3 år eller upp till 8 000 mil på auktoriserade BMW serviceverkstäder i Sverige. På Info Display eller Control Display kan du enkelt få fram information om kommande servicetillfällen.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.