IMPONERAR MED VARJE RÖRELSE.

Kördynamiken för BMW X6.

IMPONERAR MED VARJE RÖRELSE.

Kördynamiken för BMW X6.

BMW X6 har en helt unik design. Men viktigare än allting annat: Hur känns det att köra detta kraftpaket? Standardutrustningens chassi för BMW X6 är i en klass för sig. BMW xDrive garanterar ett överlägset drivgrepp på alla vägar och i alla väder. Dessutom är bilen ytterst kursstabil och smidig. Det finns även adaptiva chassipaket som extrautrustning – för ännu mer körglädje.

IMPONERAR MED VARJE RÖRELSE.Kördynamiken för BMW X6.

BMW X6 har en helt unik design. Men viktigare än allting annat: Hur känns det att köra detta kraftpaket? Standardutrustningens chassi för BMW X6 är i en klass för sig. BMW xDrive garanterar ett överlägset drivgrepp på alla vägar och i alla väder. Dessutom är bilen ytterst kursstabil och smidig. Det finns även adaptiva chassipaket som extrautrustning – för ännu mer körglädje.

Read more

MAXIM: MAXIMUM.

Upptäck designen och kördynamiken hos BMW X6.

MAXIM: MAXIMUM.

Upptäck designen och kördynamiken hos BMW X6.

BMW xDrive.

Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, xDrive, anpassar sig perfekt även till besvärliga körsituationer, genom att alltid leverera bästa tänkbara drivgrepp. Med xDrive och den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) behåller bilen sin stabilitet och spårhållning i alla lägen. xDrive fördelar drivkraften steglöst och flexibelt mellan hjulaxlarna med hjälp av DSC-sensorerna för att optimera drivgreppet och redan i ett tidigt skede motverka över- eller understyrningstendenser i kurvor. Dessutom bidrar systemet till att bilen startar säkert och stabilt även på halt underlag och i branta backar. DSC behöver inte ingripa lika ofta vid besvärliga vägförhållanden. Därigenom förenar xDrive fördelarna med fyrhjulsdrift – drivgrepp, spårstabilitet och körsäkerhet – med smidiga köregenskaper som är så typiska för en BMW.

 • xDrive-status

  Tydlig information även i oöversiktliga situationer: Med xDrive-status har man alltid full kontroll över läget. Funktionen ger föraren tillgång till relevant information via kombiinstrumentet och Control Display även när du kör i besvärlig terräng. Förutom en tydlig kompass visas även lutnings- och stigningsvinkeln – och informationen visas inte bara i numerisk form utan även grafiskt med hjälp av en 3D-bild av bilen.

CHASSI.

Suveränt: Chassit hos BMW X6 möjliggör perfekt väghållning tack vare den breda spårvidden och den femlänkade bakaxeln. Dessutom bidrar det till bekväm körning – utan begränsningar i dynamiken.

ADAPTIVA CHASSIPAKET.

Anpassa chassit på BMW X6 till din egen smak. Det finns fyra olika versioner att välja mellan.

 • Comfort

  Högsta tänkbara körkomfort och dynamiska köregenskaper som är så typiska för BMW: Det adaptiva chassipaketet Comfort gör det möjligt att när som helst ändra fjädringens och stötdämparnas egenskaper.
  De centrala komponenterna för det adaptiva chassipaketet Comfort är den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) och den luftfjädrade bakaxeln. Grundinställningen med den högsta kör- och fjädringskomforten kan ändras av föraren efter behov för att ge precis de egenskaper som önskas. Med hjälp av den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) ändras stötdämparnas egenskaper. Luftfjädrad bakaxel ingår i chassipaketet och garanterar en konstant hög körkomfort, oavsett hur tung last som transporteras.
  Om man ibland vill ha mer dynamiska chassiegenskaper erbjuder reglaget för Driving Experience Control även de båda lägena Sport och Sport+. Lägena gör bland annat inställningarna för stötdämparna hårdare, vilket leder till snabbare styrrespons och sportigare köregenskaper.

 • Dynamic

  Dynamisk körning när den är som bäst: Det adaptiva chassipaketet Dynamic gör det möjligt för föraren att utnyttja bilens fulla kördynamiska potential. Här ingår Dynamic Performance Control och utrustningen Dynamic Drive som garanterar föraren en kördynamik som är utpräglat sportig, men ändå med bibehållen komfort. Karaktären kännetecknas inte minst av mycket neutral styrrespons och minimal krängning i kurvorna.
  Dynamic Performance Control fördelar smidigt drivkraften mellan högra och vänstra bakhjulet. I en kurva ökar till exempel drivmomentet på det hjul som är längst ut i kurvan, eftersom det har bättre drivgrepp. Resultatet är maximal dynamik och perfekt stabilitet. Samtidigt reducerar utrustningen Dynamic Drive krängningen i sidled till ett knappt kännbart minimum tack vare de aktiva krängningshämmarna på fram- och bakaxeln.
  Det adaptiva chassipaketet Dynamic för BMW X6 M50d utmärker sig med sin ännu sportigare avstämning.

 • Professional

  Det bästa av två världar: Adaptivt chassipaket Professional är en kombination av utrustningen i de adaptiva chassipaketen Comfort och Dynamic. Det ger högsta tänkbara körkomfort i kombination med maximal kördynamik. Med reglaget för Driving Experience Control kan du anpassa chassiinställningen till dina önskemål när du vill.
  Det finns ett stort antal innovativa funktioner för att ge riktigt dynamiska köregenskaper – för alla som vill ha den där extra sportkänslan. Ett exempel är Dynamic Performance Control som löpande fördelar drivkraften mellan bakaxelns högra och vänstra hjul. I en kurva ökar till exempel drivmomentet på det hjul som är längst ut i kurvan, eftersom det har bättre drivgrepp. Resultatet är maximal dynamik och perfekt stabilitet. Samtidigt reducerar utrustningen Dynamic Drive krängningen i sidled till ett knappt kännbart minimum tack vare de aktiva krängningshämmarna på fram- och bakaxeln.
  Detta leder till minimal krängning i sidled och medför extra hög körkomfort. Ju mindre krängningen i sidled är desto bekvämare blir körningen. På ojämna vägar kan stötdämparinställningen ändras med den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) för att få ännu högre komfort. Luftfjädrad bakaxel ingår i chassipaketet och garanterar en konstant hög körkomfort, oavsett hur tung last som transporteras.

 • Adaptivt M chassi

  Ökad kördynamik: Det adaptiva M chassit maximerar kördynamiken för din BMW X6. Den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) och bakaxelns luftfjädring som ingår i standardutrustningen är anpassad för sportigare köregenskaper.
  Med reglaget för Driving Experience Control kan man ställa in lägena Sport och Sport+. Dessa lägen ser till att bilens köregenskaper blir mer dynamiska, t ex genom en hårdare inställning av stötdämparna. Bilen reagerar ännu mer direkt när du styr och gasar. I läget Sport+ aktiveras även den dynamiska väggreppskontrollen (DTC) som gör det möjligt för förare med en sportig körstil att sladda kontrollerat. På BMW X6 M50d har alla lägen en sportigare grundinställning.
  Det går även att välja läget Comfort för bekväm körning vid långa resor.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.