GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster & appar i BMW X6.

Ett avgörande försprång: med den innovativa utrustningen från BMW ConnectedDrive är du alltid uppkopplad. Genom tjänster & appar har du tillgång till information och underhållning direkt i bilen. Du kan t ex alltid ha koll på trafikläget på den aktuella vägsträckan med hjälp av Real-Time Traffic Information. Och i nödsituationer kan du snabbt få hjälp genom funktionen intelligent nödsamtal.

Bilderna på Control Display visar användargränssnittets nya design.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Med hjälp av BMW ConnectedDrive Services går det att använda den personliga digitala mobilitetsassistenten BMW Connected i bilen samt ta del av de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna med ett stort utbud av information, underhållning och tjänster när du är ute och kör.

 

Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn BMW ConnectedDrive.


I systemet ingår bekväm och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. BMW ConnectedDrive Services ger dig även tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt får tag i alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder dessutom en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

  • BMW Apps

    BMW Apps är en plattform som möjliggör bekväm användning av utvalda smartphone-appar i din bil. BMW utvecklar inte bara sina egna appar som t ex ”BMW Connected” och ”M Laptimer”, utan har också ett nära samarbete med partnerföretag som Napster, Deezer, AUPEO! och Audible för att även dessa appar ska kunna användas på ett säkert sätt när du är ute och kör.
    För att använda en app ansluter man sin smartphone till bilen med en snap-in-adapter/USB-kabel och startar sedan den aktuella appen (gäller endast för iPhone). Därefter går det att styra alla appens funktioner på ett bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive. Genom BMW:s nära samarbete med olika partnerföretag ökar hela tiden utbudet av appar som kan användas i bilen. Mer information finns på
    www.bmw.se/connecteddrive.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och kan även skicka den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

BMW Concierge Services.

Se en film om utrustningen.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Du får exakta uppgifter om var och hur länge det råder begränsad framkomlighet, nästan i realtid. Som informationskällor används bla rörelseprofiler baserade på mobilnätet, GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter. Analysen är så noggrann att bilköer kan lokaliseras med en exakthet på ned till hundra meter. På så sätt kan RTTI ge information i realtid om det aktuella trafikläget på motorvägar, landsvägar och ett stort antal gator i städerna och ge förslag på effektiva alternativa sträckor.
Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

BMW REMOTE SERVICES.

Med standardutrustningens BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan man använda sin smartphone för att sköta olika funktioner via fjärrstyrning, t ex låsa eller låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till navigationssystemet. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en allvarlig olycka när airbags löser ut eller bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella personskador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.