BMW iPerformance-modeller

ELEKTRIFIERAD AV BMW i.

BMW iPerformance: plug-in-hybrider med kompetensen från BMW i.

iPerformance

ELEKTRIFIERAD AV BMW i.

BMW iPerformance: plug-in-hybrider med kompetensen från BMW i.

ELEKTRIFIERAD AV BMW i.BMW iPerformance: plug-in-hybrider med kompetensen från BMW i.

Erfarenhet har alltid varit en viktig faktor när man förverkligar innovativa bilkoncept. När det gäller plug-in-hybriderna från BMW är den här kunskapen extra viktig. Drivlinan består av en effektiv förbränningsmotor och en kraftfull elmotor. Härmed skapas bilar som kombinerar de välkända BMW-egenskaperna med eldrivningens alla fördelar. Och tack vare det direkta samarbetet med experterna på BMW i har de förtjänat en egen beteckning: BMW iPerformance.

Laddar BMW iPerformance

UTSLÄPPSFRI KÖRGLÄDJE.

BMW iPerformance-modellerna är utrustade med den elektriska drivningen BMW eDrive, som utvecklats av BMW i. Korta och medellånga sträckor kan köras med ren eldrift tack vare det innovativa samspelet mellan elmotorn, litiumjonbatteriet och den intelligenta energistyrningen. Vid behov startar även TwinPower Turbo-bensinmotorn. För närvarande erbjuds BMW iPerformance-modeller med eDrive för BMW 2-serien, BMW 3-serien, BMW 5-serien, BMW 7-serien och BMW X5 (augusti 2017).

BMW eDrive.

Det intelligenta och dynamiska sättet att köra eldrivet.

BMW iPerformance, bäst på alla distanser

BÄST PÅ KORT-, MEDEL- OCH LÅNGDISTANS.

BMW iPerformance-modellerna har en effektiv förbränningsmotor och en kraftfull elmotor som arbetar perfekt tillsammans. Den konventionella drivningen ger den räckvidd som behövs, medan elmotorn bidrar till mindre utsläpp och näst intill ljudlös kördynamik, framför allt i stadstrafiken. BMW 530e har en räckvidd på 50 km (enligt EU-körcykeln) när man kör enbart med elmotorn. Litiumjonbatteriet kan laddas med en BMW i Wallbox hemma hos dig, vid publika laddstolpar och i alla vanliga vägguttag.


Värden för BMW 530e iPerformance (1) (3):
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 2,1 till 1,9
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 49 till 44
Elförbrukning blandad körning (EU) kWh/100 km: 14,1 till 13,1

 • AUTO eDRIVE

  I läget Auto eDrive fastställer den intelligenta energistyrningen den effektivaste kombinationen mellan el- och förbränningsmotorn beroende på bilens hastighet och batteriets laddnivå.

 • MAX eDRIVE

  Beroende på modellen kan bilen köras helt elektriskt i upp till 140 km/h i läget Max eDrive. Vid högre hastigheter eller om föraren vill utnyttja bilens maximala accelerationsförmåga startar förbränningsmotorn automatiskt.

 • SAVE BATTERY

  I läget Save Battery, eller Battery Control som det heter i BMW 7-serien, laddas batteriet effektivt upp eller hålls på en konstant nivå med hjälp av förbränningsmotorn. På så sätt kan batterikapaciteten sparas för att användas vid ren elektrisk körning vid ett senare tillfälle.

Bäst i test: BMW 330e Sedan

TESTVINNARE.

BMW 330e Sedan blev vinnare i auto motor & sports test ”Elhybrid mot laddhybrid” med motiveringen ”Klassledande bil blir ännu bättre med laddsladd utan att kompromissa med bilens kärna.”


BMW 225xe Active Tourer gjorde också bra ifrån sig och kom tvåa i testet med utlåtandet ”Laddsladd skänker legitimitet åt en mpv-BMW. Men man borde ha satsat på X1 ”e” istället.”.

BMW 530e iPerformance

iPERFORMANCE. EN ÖVERSIKT.

I BMW:s plug-in-hybridmodeller är strategin BMW EfficientDynamics konsekvent genomförd. Förutom ett ”e” i modellbeteckningen visar ett antal karakteristiska designdetaljer direkt att det är en BMW iPerformance-modell du har framför dig.

Blå njurstavar.

Njurstavarna i typisk BMW i Blå ger fronten hos BMW iPerformance-modellerna sitt distinkta utseende.

Blå centerkåpor för fälgarna.

De exklusiva blå centerkåporna för fälgarna för BMW iPerformance-modellerna visar släktskapet med BMW i8, som har följande förbrukningsvärden:

Bränsleförbrukning (EU) blandad körning l/100 km: 2,1
Koldioxidvärde (EU) blandad körning g/km: 49
Elförbrukning (EU) blandad körning kWh/100km: 11,9

BMW i-emblem.

På framskärmen vid sidan av hjulhuset sitter emblemet BMW i – en tydlig fingervisning om att kompetensen kommer direkt från BMW i.

eDrive-emblem.

På C-stolpen bakom hofmeisterknicken visar eDrive-emblemet på bilens elektriska drivning.
Laddning BMW i3

LADDNING.

BMW iPerformance är så mycket mer än bara en modellbeteckning för våra laddhybrider, det är en del av strategin för hållbar mobilitet. Precis som för BMW i3 och BMW i8 erbjuds programmet BMW 360° Electric. Det ger ett antal avgörande fördelar som till exempel installation av BMW i Wallbox, hjälp att hitta ett passande avtal med grön el samt tillgång till ett stort nätverk av publika laddstationer. Även appen BMW Connected och navigationssystemets funktion ECO PRO-rutt, som visar de effektivaste sträckorna, är tillgänglig för alla BMW iPerformance-modeller.
Disclaimer reference invalid

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus och BMW i Wallbox Connect är laddstationer för hemmabruk, som gör det enkelt, snabbt och säkert att ladda din BMW.

  Alla varianter av BMW i Wallbox erbjuder smidig och pålitlig laddning. När bilen har anslutits till BMW i Wallbox med laddkabeln startar laddningen automatiskt. BMW i3 kan exempelvis laddas till 80 procent av laddkapaciteten på mindre än tre timmar.*

  Med en BMW i Wallbox Connect kan du även ladda bilen med egenproducerad, grön el från exempelvis solfångarpaneler – för snabb och hållbar laddning.

  * Beroende på elnätets lokala infrastruktur. Laddtiderna för andra elbilar från BMW i och laddhybrider från BMW kan variera.
   

 • BMW Digital Charging Service

  Med BMW Digital Charging Service (DCS) kan du ladda din BMW i3 med BMW i Wallbox ännu effektivare och helt efter dina behov. Utifrån dina förinställningar för elabonnemanget räknar DCS ut när det är som billigast att ladda bilen och gör automatiskt så att bilen laddas just då. DCS garanterar alltid att bilen är helt laddad den tid du har ställt in att du vill åka hemifrån. Eftersom DCS är integrerad i BMW ConnectedDrive Services kan du sköta funktionerna med din mobila enhet och på vanligt sätt via iDrive, ConnectedDrive-portalen och appen BMW Connected.

 • Charge & Drive: laddad med elektrifierande körglädje.

  Med Charge & Drive blir det ännu enklare att ladda publikt. BMW i mobilitetstjänster erbjuds av olika elleverantörer som har nätverk för laddinfrastruktur. På så vis hittar du laddstationer för din BMW i3 smidigare och snabbare – oavsett var du befinner dig, här ingår för övrigt även DC-laddstationer. BMW i ConnectedDrive visar dig alla tillgängliga laddstationer i närheten: i navigationssystemet, i smartphone-appen eller till exempel på webbplatsen för Charge & Drive.

 • Förbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (2007/715). Värdena gäller standardutrustade bilar som BMW levererar till den tyska marknaden, med hänsyn taget till olika fälg- och däckdimensioner.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  (1) Värdena gäller t o m 2018-04-15. Kontakta din BMW-återförsäljare för aktuella leveransmöjligheter.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.

  Uppgifterna för bilar märkta med (2) är preliminära.

  Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden för bilar märkta med (3) uppfyller redan kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  För mer information om vilka officiella riktlinjer som tillämpas när bränsle- och elförbrukning samt koldioxidvärden räknas ut, se https://www.dat.de/en-int/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.