BMW M Experience

BMW M EXPERIENCE.

EN KÖRUPPLEVELSE MED STORT M.

BMW M EXPERIENCE.

EN KÖRUPPLEVELSE MED STORT M.

BMW M Experience.EN KÖRUPPLEVELSE MED STORT M.

En exceptionell körupplevelse. BMW M Experience är en späckad utbildningsdag under ledning av erfarna instruktörer, bland andra Björn "Nalle" Johansson.

 

Välkommen till oss på BMW och en dag utöver det vanliga!

SLÄPP LOSS 450 HK PÅ BANAN.

Du får köra nya BMW M3 och M4 utrustade med Competition Package. Bilar som trivs bäst när de får visa vad de duger till på bana.

 

Jämfört med förra generationen BMW M3 har både effekten och vridmomentet höjts, samtidigt som den nya generationen är rejält mycket lättare. Siffrorna talar för sig själva: rak 6-cylindrig motor med Twin Turbo, 450 hk, 550 Nm, 0 – 100 km/h på 4,0 sekunder, M dubbelkopplingsväxellåda.

DETALJERNA PÅ NYA BMW M4.

Smäcker coupélinje.

Mjukt svängda linjer och klassisk coupékontur med fallande taklinje kompletteras av exklusiva lättmetallfälgar och aerodynamiskt optimerade M backspeglar för en genuin sportkänsla. Den smäckra silhuetten avslutas med ett uttrycksfullt bakparti som betonar den inneboende kraften.

Kraftfull front.

Den framåtsträvande fronten med njurens dubbelstavar i Svart högglans har stora luftintag flankerade av distinkt formade strålkastare med full-LED-teknik. Utmejslad design och fantastisk lyskraft – för den rätta utstrålningen på dagen och perfekt upplyst vägbana i mörker.

Markant bakparti.

De utställda hjulhusen ger en fingervisning om den inneboende kraften i BMW M4 Coupé. Bakluckan i kolfiberlaminat med integrerad bakspoiler fyller inte bara sin funktion, den är dessutom snygg att se på. LED-bakljus i ny design accentuerar sportcoupéns breda stans, dag som natt. M diffusorn och avfasade dubbla M-ändrör passar perfekt till den nedre bakspoilern med sina karakteristiska luftutsläpp.

Aerodynamiska element.

De båda vertikala luftintagen för Air Curtain och M-gälarna på sidorna med integrerad Air Breather reducerar luftmotståndet kring hjulhusen. Det bidrar till optimala aerodynamiska värden – och ökar hjärtslagen lite extra.

Exklusivt kolfibertak.

Som en del av BMW:s intelligenta lättviktskoncept hjälper taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.

Full-LED-teknik.

Även bakljusen är helt utförda i LED-teknik. Den utdragna L-formen med genomgående ljuselement går elegant över på bakluckan och understryker på så sätt bakpartiets markanta linjer.

Hänförande design.

Kompromisslöst sportig, med dynamiska linjer och en intensitet som känns i varje fiber – ett sportekipage som saknar motstycke. Den imponerande fronten med stora luftintag, de läckra lättmetallfälgarna och det kraftfulla bakpartiet skickar tydliga signaler om den inneboende styrkan i BMW M4 Coupé.

DE BÄSTA BANORNA I SVERIGE.

Legendariska Mantorp Park (korta slingan), strax väster om Linköping, är Sveriges främsta motorsportanläggning. Här kör vi BMW M Experience 18-19, 19-20, 20-21, 23-24, 24-25, 25-26, 26-27 och 27-28 april 2017.

 

Anderstorp Raceway ligger i Småland, några mil väster om Värnamo. Motorbanan är uppdelad i tre banor. Vi kör på Sydslingan som är 2.000 meter lång. Banan byggdes 1968 och är Skandinaviens enda Grade 2 klassade bana för internationellt tävlande. Här kör vi BMW M Experience 15-16, 16-17, 17-18, 18-19, 28-29, 29-30, 30-31, 31 maj-1 juni och 1-2 juni 2017.


Falkenbergs Motorbana är Sveriges snabbaste bana sett till medelhastigheten, men för den skull saknar den inte riktigt utmanande partier. Här kör vi BMW M Experience 27-28, 28-29, 29-30, 30-31, 31 augusti - 1 september, 3-4, 4-5, 5-6, 6-7, 7-8, 10-11, 11-12, 12-13 september 2017.

RIKTIGT BRA BOENDE.

Kör du på Mantorp Park bor du på Vadstena Klosterhotel, ett spännande hotell där gammalt möter nytt. Hotellet och restaurangen ligger i några av Sveriges äldsta byggnader, från 12- och 1300-talen.

 

I Falkenberg bor du på vackra Falkenbergs Strandbad. Det anses vara ett av de finaste hotellen på västkusten, och utanför sträcker sig stranden kilometervis söderut. 

Kör du på Anderstorp Raceway bor du på Hotell Åsen i Anderstorp, ett legendariskt motorhotell från de historiska dagarna då orten var Skandinaviens centrum för Formel 1. 

 

 

SÅ SER PROGRAMMET UT.

Ankomstdag

  • 18.00 ankomst och incheckning på hotellet.
  • 18.30 välkomstdrink.
  • 19.00 presentation av BMW M3 och BMW M4, samt teoripass inför körningen.
  • Middag.
Utbildningsdag
  • Frukost och utcheckning.
  • Förmiddagspass med bankörning efter pacecar samt broms- och undanmanöver.
  • Lunch i bandepån.
  • Kurvteknik, slalomkörning och bankörning efter pacecar.
  • 16:00 avslutning med kaffe, erfarenhetsutbyte och diplomutdelning.

PRIS OCH ANMÄLAN.

I BMW M Experience utbildningspaket ingår hotellövernattning i enkelrum med frukost, välkomstdrink, middag, dryckespaket, kaffe och lunch i bandepån. Det kostar 10.900 kr exklusive moms (trafiksäkerhetsutbildning för företag 8.700 kr plus konferenspaket 2.200 kr).