En man håller ConnectedDrive-globen i handen och tittar på den med fascinerade ögon.

DIGITALA TJÄNSTER FRÅN BMW CONNECTED DRIVE.

Uppkopplad och fri.

Vad kan din BMW göra för dig? Se till att du är framme i tid? Ha svar på alla dina frågor? Eller underhålla dig i bilen? De digitala tjänsterna från BMW ConnectedDrive erbjuder en mängd praktiska lösningar. Smarta och innovativa funktioner som förenklar livet och som gör varje resa till en unik upplevelse.

Läs mer
DIGITALA TJÄNSTER FRÅN BMW CONNECTED DRIVE.Uppkopplad och fri.
BMW Intelligent Personal Assistant tar med dig på en resa in i en nya tid av smarta, multimodala och digitala upplevelser.
Dieter May, vice VD Digitala Produkter och tjänster
Kvinna kör i BMW framför nattkuliss.

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Now we’re talking.

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Now we’re talking.

KOM IGÅNG MED CONNECTEDDRIVE.

KOM IGÅNG MED CONNECTED DRIVE.

Med appen BMW Connected kan du släppa lös den fulla potentialen hos BMW:s innovativa teknologier bara genom att använda din smartphone.

Läs mer

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Två kvinnor åker i en BMW och använder In-Car Experiences

In-Car Experiences.

Din BMW tar hand om dig. Den piggar upp dig när du är trött, låter dig slappna av efter en stressig dag och anpassar interiören i bilen perfekt till din sinnesstämning. Med In-Car Experiences, som även inkluderar Caring Car-program och Experience-inställningar, ser din bil till att du alltid mår bra.

 

*Inte tillgänglig med svensk språkversion och har även begränsad funktionalitet när brittisk engelsk språkversion är vald.

Läs mer

HÖJDPUNKTER, BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT

Kvinna kör i en BMW och använder Car Expert

Car Expert.

Med BMW Intelligent Personal Assistant lämnas ingen fråga obesvarad. Det är den ultimata fordonsexperten, till din tjänst. Den finns alltid där för att svara på allt du vill veta om din BMW, oavsett när du behöver hjälp. Med assistenten lär du känna din bils funktioner ännu bättre och du får även information om när det dags att lämna in din BMW på service.

Läs mer
Kvinna kör i en BMW och använder My Assistant

My Assistant.

Det som gör BMW Intelligent Personal Assistant unik är att den lär sig dina behov och alltid stöttar dig optimalt. Med ”Hey BMW, drive home”* hittar bilen direkt vägen hem, och med ”Hey BMW, I'm hungry”* hittar den en lämplig restaurang, och om du vill, till och med en restaurang som har fått högsta betyg. Den gör att du kan vara produktiv även när du är på språng och läser upp dina mejl åt dig eller hittar din favoritmusik ännu snabbare.

*Inte tillgänglig med svensk språkversion

Läs mer
Kvinna kör i BMW framför nattkuliss.

Natural Interaction.

BMW Intelligent Personal Assistant – styr den med rösten. Den är din BMW:s själ och den finns alltid där för dig. För att kunna prata med den aktiverar du den först med en knapptryckning eller inväntar bekräftelsesignalen. Du kan prata på utan att lägga in några pauser, säg till exempel ”Hey BMW, who are you?”* Du kan även ge den ett annat namn.


*Inte tillgänglig med svensk språkversion

Läs mer
Två kvinnor kör i BMW och använder In-Car Experiences

In-Car Experiences.

Din BMW månar om dig. Den piggar upp när du är trött, får dig att koppla av efter en stressig dag och anpassar bilens kupé så att den matchar din sinnesstämning optimalt. Med In-Car Experiences, där bland annat Caring Car Programme och Experience Modes ingår, får din bil dig att må ännu bättre.

Läs mer
Kvinna håller BMW ConnectedDrive-glob i sina händer

HÖJDPUNKTER, BMW CONNECTED DRIVE.

HÖJDPUNKTER, BMW CONNECTED DRIVE.

MY ASSISTANT.

Alltid i bästa tänkbara sällskap.

Var du än är, vad du än tänker göra och vad du än söker: de skräddarsydda tjänsterna från BMW ConnectedDrive ger dig precis det stöd du behöver, både före och under resans gång. Letar du efter stans bästa italienska restaurang eller behöver du ett nattöppet apotek på helgen? Tjänster som BMW Concierge Services är tillgängliga med bara en knapptryckning för att hjälpa dig med allt du kan tänkas behöva. Och med appen BMW Connected kan du sitta hemma och planera din resa i lugn och ro, och har dessutom åtkomst till viktiga funktioner i din BMW.

Läs mer
Man and woman sitting on sofa and using BMW Connected on their smartphones

BMW Connected.

Koppla upp dig mot din BMW. Appen BMW Connected är din digitala mobilitetsassistent som sköter om det mesta, både före och under resan. Integrera bilen i dina system med hjälp av din smartphone eller smartwatch, skicka nästa destination till navigationssystemet eller be bilen påminna dig om viktiga tider du behöver passa. 

Läs mer
Display of smartphone showing Remote Services in use

Remote Services.

Låste jag verkligen bilen och var någonstans var det jag parkerade nu igen? Med BMW Remote Services och appen BMW Connected får du åtkomst till bilen även om du inte är i närheten. Du kan blinka med helljuset, reglera kupétemperaturen eller låsa din BMW med din smartphone, oavsett var du är.

Läs mer
Concierge Services: BMW-medarbetare sitter med headset framför bildskärm

Concierge Services.

Är det soligt väder i Rom imorgon? När går mitt flyg? Vilken är stans bästa restaurang? BMW Concierge Services finns där när du behöver och är bara en knapptryckning bort – för att du ska få snabb och personlig hjälp. Var du än befinner dig och vad du än behöver.

Läs mer

MY JOURNEY.

Gör att varje resa blir unik.

Ingen resa är den andra lik, och ändå kan du vara helt säker på att du alltid kommer fram bekvämt och i god tid. Med Connected Navigation-tjänster som Real-Time Traffic Information har du alltid full koll på det aktuella trafikläget, så att du kommer fram snabbare. Du behöver inte ens oroa dig för att hitta parkering – parkeringsplatsassistenten visar var du lättast hittar en parkeringsplats. Med Digital Charging Service* tankar du din BMW i eller din BMW plug-in hybrid-modell med prisvärd el och kan därför alltid vara säker på att bilen är optimalt laddad när du ska ge dig av. *Funktionen är inte tillgänglig i Sverige.

Läs mer
Real Time Traffic Information

Real Time Traffic Information.

Vill du tillbringa din semester i bilköer? Med Real Time Traffic Information kommer du fram snabbare. Tjänsten reagerar på det aktuella trafikläget i princip i realtid och beräknar automatiskt en alternativ rutt. Extrafunktionen Lokala varningar varnar för dåliga vägförhållanden och olyckor på din planerade sträcka.


"Real Time Traffic Information" är en del av navigationsupplevelsen i Connected Navigation, som hela tiden vidareutvecklas.

Läs mer
Two men in restaurant using feature „Manage your favorite Locations“ on smartphone

Hantera dina favoritplatser.

Vill ha ditt älsklingscafé eller din träningsstudio som favorit i BMW:s navigationssystem? Med funktionen ”Hantera dina favoritplatser” har du alltid med dig dina personliga favoriter var du än är: i bilen, i appen BMW Connected eller på ConnectedDrive-portalen. Du kan använda funktionen på alla dina mobila enheter, som även kommer att synkroniseras med de nya inställningarna.


”Hantera dina favoritplatser” är en del av navigationsupplevelsen i Connected Navigation, som hela tiden vidareutvecklas.

Läs mer
Woman using feature “Share Locations from another App” at home on her smartphone

Dela platser från andra appar.

Vill du ha en direktförbindelse mellan din favoritapp för kartor och din BMW? Funktionen ”Dela platser från andra appar” gör det möjligt. Med den kan du skicka destinationer från kartappar direkt till din BMW, förutsatt att de är kompatibla med delningsfunktionen. När adressen har överförts kan du använda den även i appen BMW Connected på din telefon.


”Dela platser från andra appar” är en del av navigationsupplevelsen i Connected Navigation, som hela tiden vidareutvecklas.

Läs mer
Woman on the move using “Time to Leave Notification“ auf smartwatch

Time to Leave.

Se till att alltid komma i tid till dina avtalade möten. Time to Leave i appen BMW Connected skickar i god tid ett meddelande till din telefon eller en kompatibel smartwatch när det är dags att ge sig av. Beroende på trafikinformation i realtid räknar funktionen ut när det är bäst att åka för att du ska komma fram till ditt mål i tid.


"Time to Leave" är en del av navigationsupplevelsen i Connected Navigation, som hela tiden vidareutvecklas.

Läs mer
Kvinna sitter framför fönster och använder Share Live Trip Status på sin smartphone.

Dela din beräknade ankomsttid.

Med funktionen Dela din beräknade ankomsttid behöver du aldrig gissa när du kommer hem. Du kan meddela utvalda personer direkt via bilen eller med BMW Connected-appen exakt var du befinner dig, vart du ska och vilken tid du kommer fram. Mottagaren kan följa informationen om din resa i realtid.

Läs mer
Ung man går på stan och använder Vägledning från dörr till dörr på sin smartphone.

Vägledning från dörr till dörr.

Kom fram i god tid och på gott humör. Vägledning från dörr till dörr tar dig ända från det första steget utanför dörren hela vägen till målet, och tillbaka. Du får snabb navigering på telefonen om hur du ska gå med hjälp av informationen från din BMW Connected Onboard-skärm och meddelanden från appen BMW Connected.

Läs mer
Man och kvinna sitter i vardagsrummet och använder funktionen Send to Car på sin smartphone.

Send to Car.

Vart är du på väg? Leta efter ditt nästa resmål i appen BMW Connected och skicka adressen direkt till navigationssystemet i din BMW. Redan när du sätter dig i bilen och har parkopplat den med din smartphone via Bluetooth kan du starta vägledningen med ett klick.

Läs mer
Connected Navigation

Connected Navigation*.

Connected Navigation ger dig en fantastisk navigationsupplevelse som startar redan vid planeringen, för att sedan följa med dig tills du är framme och ska parkera och ladda bilen. Vårt mål är att göra din resa från start till mål ännu mer komfortabel och individuell. Vi vill både överraska dig och ge dig en säker känsla under hela resan – med perfekt integration av alla dina mobila enheter, när du vill och vad du än behöver.

*Funktionen är inte tillgänglig i Sverige men kommer under 2019.

Läs mer
Parkeringsplatsassistent

Parkeringsplatsassistent*.

Vill du hitta en parkeringsplats nära ditt mål? Med parkeringsplatsassistenten är det enkelt. Den visar var det finns lediga platser i parkeringshus eller på gatan och leder dig bästa vägen för att öka dina chanser att hitta en parkering enligt det alternativ du har valt. Parkeringsavgiften betalar du kontantlöst med PARK NOW. *Funktionen är inte tillgänglig i Sverige.

Parkeringsplatsassistenten är en del av navigationsupplevelsen i Connected Navigation, som hela tiden vidareutvecklas.

Läs mer
Kvinna stiger ur sin BMW i3 och använder Digital Charging Service via sin smartphone

Digital Charging Service*.

Med Digital Charging Service* kan du ladda din BMW i eller BMW iPerformance helt automatiskt när det är som bäst och billigast – och du kan vara säker på att din bil är laddad till tänderna när du ska använda den. Ange bara din önskade starttid och din eltaxa, så sköter Digital Charging Service om resten.

 

*Funktionen är inte tillgänglig i Sverige men kommer under 2019 i samband med Connected Navigation.

Läs mer
ParkNow

PARK NOW*.

Framtidens parkering hör hemma i bilen. PARK NOW* är en praktisk funktion som alltid finns med dig i navigationssystemet – alltid synkroniserad med appen PARK NOW*. Du kan parkera utan kontanter, utan parkeringsbiljett och helt utan stress – både längs vägen och i parkeringshus. Så fort du kör in i en avgiftsbelagd parkeringszon får du information om detta och kan låta ditt navigationssystem ta över hela parkeringsproceduren.
 

Betalning via PARK NOW* är en del av navigationsupplevelsen i Connected Navigation, som hela tiden vidareutvecklas.

 

*Funktionen är inte tillgänglig i Sverige men kommer under 2019 i samband med Connected Navigation.

Läs mer
Kartuppdatering

Over the Air Map Update.*

BMW är den första biltillverkaren som erbjuder tre olika sätt att uppdatera navigationssystemets kartor: med USB Full Map Update via din BMW-återförsäljare eller BMW ConnectedDrive Store samt med den automatiska, trådlösa uppdateringen* via bilens fast installerade sim-kort upp till fyra gånger om året. Den trådlösa uppdateringen* medför varken licensavgift eller några överföringskostnader. På så sätt är navigationssystemet alltid utrustat med aktuella kartor.

 

*Funktionen är inte tillgänglig i Sverige men kommer under 2019.

Läs mer

MY CAR.

Din BMW är mer än bara en bil.

I din BMW kan du koncentrera dig fullt och fast på att köra, resten behöver du inte bry dig om. Med BMW Digital Key på din smartphone (tillgänglig från juli 2018 för vissa modeller) kan du enkelt låsa upp bilen. Den trådlösa funktionen Remote Software Upgrade* ser till att programvaran i din BMW alltid är uppdaterad, så att du slipper åka till verkstaden. Om du skulle råka ut för en bilolycka utlöses ett intelligent nödsamtal automatiskt och skickar information om passagerarna och bilen till räddningstjänsten. *Funktionen är inte tillgänglig i Sverige.

Läs mer

Remote Software Upgrade.

Vill du att din BMW ska ha aktuella versioner och den senaste programvaran? Med Remote Software Upgrade är din BMW* alltid uppdaterad. Bekvämt, säkert och smidigt utan att du behöver åka till din BMW serviceverkstad. Uppgraderingen görs trådlöst, som på din smartphone. * Gäller vissa BMW-modeller med operativsystem 7.0. För mer information om vad som gäller just din bil vänligen kontakta din BMW-återförsäljare.

Läs mer
Man kör i sin BMW och använder Caring Car

Caring Car.

Komma fram utvilad eller koppla av vid stress? Med Caring Car månar din BMW om dig lite extra. Med kommandot ”Hey BMW, jag är trött“ eller ”Hey BMW, jag känner mig stressad“ aktiverar BMW Intelligent Personal Assistant Caring Car-programmet Vitalize- eller avkopplingsprogrammet Relax. Båda talar till dina sinnen genom att de under tiden som programmet körs aktiverar ett samspel mellan olika funktioner i kupén.

Läs mer
Man sitter på ryggstödet till en BMW och använder Experience Modes på sin smartphone

Experience Mode.

Föredrar du en diskret kupébelysning när du kör eller vill du hellre njuta av privatläget? Med de fyra upplevelselägena Executive, Expressive, Private eller Wellbeing kan du tack vare den perfekt orkestrerade ljussättningen av all belysning i kupén skapa en upplevelse för dina sinnen som matchar din sinnesstämning perfekt.

Läs mer
Automate My Habits på BMW displayen

Automate My Habits.

Ställer du alltid in stolsvärmen på tredje nivån när det är kallt ute? Den smarta funktionen Automate My Habits lär sig dina favoritinställningar och automatiserar dem om du vill. Det gör att du kan njuta av färden medan din BMW månar om ditt och dina passagerares välbefinnande. Fler automatiseringsfunktioner kommer att läggas till i framtiden.

Läs mer
Connected Command: Tre personer sitter i en BMW lyssnar på musik under körning

Connected Command.

Vill du kunna koncentrera dig helt på körningen? Då överlåter du bara åt dina passagerare att styra det åt dig. Med Connected Command är det mycket enkelt att göra. Via BMW Connected-appen kan passagerarna, efter att du aktiverat funktionerna, komma åt entertainment- och navigationssystemen och styra viktiga funktioner hos klimatanläggningen åt dig.

Läs mer
Man in BMW and woman outside the BMW using Wi-Fi Hotspot on smartphone

Wi-Fi Hotspot.

Du kan delta i videokonferenser med din surfplatta eller titta på din favoritserie på telefonen. Wi-Fi Hotspot ger dig snabb LTE-uppkoppling (4G) via bilens fast monterade sim-kort, förutsatt att motsvarande nät är tillgängligt där du är. Du och dina passagerare kan surfa med upp till tio mobila enheter samtidigt. 

Läs mer
Intelligent nödsamtalsknapp på taket till BMW:n

Intelligent nödsamtal.

Om det skulle inträffa en olycka måste det gå snabbt. Det intelligenta nödsamtalet hämtar hjälp och kan därmed rädda liv om det är riktigt allvarligt. Det anropar speciellt utbildad callcenter-personal som ger dig och dina passagerare stöd tills hjälpen har kommit fram samt vidarebefordrar viktig information till räddningstjänsten som är på väg.

Läs mer
Woman using the feature CarData at home on her smartphone

CarData.

Med BMW CarData har du alltid åtkomst till viktiga data för din BMW och de kan även skickas vidare till andra om du vill. Det är helt och hållet upp till dig vem du vill dela med dig av informationen till. På så sätt har du viktiga data under kontroll och kan även dra fördel av att tredje part kan erbjuda skräddarsydda tjänster just för dig, vilket tidigare inte varit möjligt.

Läs mer
Kvinna sitter framför sin röda BMW och använder BMW Mobile Care

BMW Mobile Care.

Med tjänsterna i BMW Connected-appen underlättas din mobila vardag: Appen skickar ut push-notiser när det är dags för service av din BMW. Boka tid för service hos din föredragna BMW Partner dygnet runt online. Och om du skulle hamna i en nödsituation, kopplar appen direkt upp dig till BMW Mobile Care.

Läs mer

MY LIFE.

Varför kompromissa när du kan få allt?

Du behöver inte avstå från något ens när du är ute och kör. Din digitala livsstil följer smidigt med in i din BMW. Med Apple CarPlay Preparation har du åtkomst till de viktigaste funktionerna på din iPhone. 

Läs mer
Apple CarPlay Preparation

Apple CarPlay Preparation.

Vill du inte vara utan dina iPhone-funktioner utan vill kunna styra dem som vanligt när du sitter i din BMW? Med Apple CarPlay Preparation kan du använda telefonfunktionerna, iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify och Apple Music trådlöst. Via röstknappen på ratten kan du styra telefonen med Apples röstassistent Siri.

Läs mer

ALLTID UPPDATERAD.

BMW Software Update

Programuppdatering via USB.

Systemen för smartphones, musikspelare och läsplattor utvecklas hela tiden. För att säkerställa att du alltid kan använda dina enheter i bilen uppdaterar BMW Software Update dina appar och din BMW till den senaste versionen.

Just nu uppdateras tjänsten och en ny lösning kommer att vara tillgänglig inom kort. Vi ber om ursäkt för besväret.

KRAV OCH TILLGÄNGLIGHET.

Allmän information.

Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft, Petuelring 130, 80788 München, Tyskland med huvudkontor i München och registrerad i handelsregistret Amtsgericht München Registergericht HRB 42243 (benämns fortsättningsvis ”BMW”) förser kunden med särskild fordonsrelaterad information och assistansfunktioner (fortsättningsvis kallade ”tjänster”) under namnet BMW ConnectedDrive. BMW samlar, sparar eller bearbetar ej kunduppgifter för de tjänster som listas här – utom där det uttryckligen står i beskrivningen för varje enskild tjänst. Beträffande tjänster som kräver att personlig information samlas in, sparas eller bearbetas för att tjänsterna ska kunna tillhandahållas kommer kunden i dessa fall att informeras i förväg samt att ombes ge sitt samtycke. Tjänsterna tillhandahålls med hjälp av ett inbyggt SIM-kort i bilen. Kostnader för samtal och dataöverföring är inkluderat i priset för tjänsterna. BMW samlar in, sparar och bearbetar fordonsrelaterad information i enlighet med gällande lagstiftning i den utsträckning som krävs för innehållets utformning och användandet av tjänsterna.

Läs mer

BMW ConnectedDrive bastjänster.

Grundkravet för att använda BMW ConnectedDrives digitala tjänster är BMW ConnectedDrive Services (6AK). Du har då möjlighet att lägga till de digitala tjänsterna från BMW ConnectedDrive (Real-Time Traffic Information, BMW Concierge Services, BMW Remote Services, Internet). Bastjänsten utgörs av standardutrustningarna intelligent nödsamtal (6AC) och BMW Teleservices (6AE) inklusive ett inbyggt SIM-kort.

Läs mer
  • BMW ConnectedDrive Services (6AK)
  • Intelligent nödsamtal (6AC)
  • BMW Teleservices (6AE)
  • Real-Time Traffic Information (6AM)
  • BMW Remote Services (6AP)
  • BMW Concierge Services (6AN)

KOPPLA UPP DIG.

Administrering av servicepartner.

För att ta reda på vilken BMW Servicepartner som din BMW är registrerad hos eller om du önskar ändra/radera servicepartner, vänligen logga in på ConnectedDrive portalen och under hantera bilar finner du fliken servicepartner. Det går även att ändra servicepartner genom att fylla i blanketten nedan och skicka in till oss. Mailadress finner du i blanketten.

Läs mer