BMW i snö

FRÅN GRUSVÄG TILL
MOTORVÄG: DU KAN ALLTID
LITA PÅ VÅRA DÄCK.

BMW hjul och däck med stjärnmarkering.

FRÅN GRUSVÄG TILL
MOTORVÄG: DU KAN ALLTID
LITA PÅ VÅRA DÄCK.

BMW hjul och däck med stjärnmarkering.

FRÅN GRUSVÄG TILL<br>MOTORVÄG: DU KAN ALLTID<br>LITA PÅ VÅRA DÄCK.BMW hjul och däck med stjärnmarkering.

Pålitliga däck ska vara en självklarhet, oavsett väder och vägunderlag. Med vinterdäck från BMW kan du låta äventyren avlösa varandra. De passar lika bra på motorväg som på lantliga grusvägar. BMW kompletta hjul måste nämligen uppfylla över 50 kriterier innan de godkänns - det gör att du kan känna dig trygg med dem på resan.

Read more

TRE ÖVERTYGANDE ARGUMENT.

Känn dig på topp under resan: BMW kompletta vinterhjul och däck med stjärnmarkering.

Pekfinger vrider på bilradion, BMW Interiör

PERFEKT PASSFORM.

Sovande flicka bakom vindrutan på en BMW

TESTAD.

Roterande BMW fälgar med BMW Logo

SÄKER.

Pekfinger vrider på bilradion, BMW Interiör

PERFEKT PASSFORM.

Sovande flicka bakom vindrutan på en BMW

TESTAD.

Roterande BMW fälgar med BMW Logo

SÄKER.

STJÄRNKLART VAL.

BMW kompletta vinterhjul och däck med stjärnmarkering.

Vi har märkt våra säkraste däck med en stjärna. Stjärnmarkeringen tilldelas endast de däck som godkänts vid de allra tuffaste testerna. De tas fram i samarbete med premiumtillverkare som Bridgestone, Dunlop, Goodyear och Pirelli och du hittar dem alltid hos din närmaste BMW-återförsäljare eller auktoriserad serviceverkstad. Så, lägg fokus på livets alla äventyr och låt oss sköta däcken. Däck med stjärnmarkering testas inom sex större kategorier: säkerhet, slitage, komfort, effektivitet och – karakteristiskt för BMW – inom två kategorier för körglädje (köregenskaper och sportigt uppträdande). När du köper BMW kompletta hjul eller däck ingår dessutom alltid 36 månaders däckförsäkring.
BMW däck med stjärnmarkering, närbild
Man och flicka i skog med händerna lyfta

Perfekt passform.

Alla BMW kompletta vinterhjul och däck har utvecklats individuellt för kördynamiken och formspråket för varje specifik BMW-modell.
Bild bakifrån på man och flicka i skog

Testat.

Varje däck genomgår krävande tester bestående av upp till 50 olika kvalitetskriterier (EU:s däckmärkning kräver endast tre kriterier).
Skrattande flicka framför panoramautsikt över bergslandskap

Säker.

En BMW är ett precisionsinstrument, där BMW hjul och däck är en av de viktigaste komponenterna för att ge drivlinan rätt förutsättningar att leverera den kvalitet, körupplevelse och säkerhet som BMW står för.

SÄKER OCH STILMEDVETEN.

BMW kompletta hjul.

Varför välja när du kan få allt? Med BMW kompletta hjul kombineras säkerhet med matchande design. BMW kompletta hjul genomgår mycket stränga tester: De måste klara de högt ställda kraven i en mängd situationer och under tuffast tänkbara förhållanden. De många olika designalternativen gör att det finns ett komplett hjul för varje kund.
BMW fälgar, närbild
 • Kompletta vinterhjul.
 • Kompletta sommarhjul
 • Hjultillbehör
18'' M Performance lättmetallfälg Dubbeleker 796 M

796 M.

18" M Performance lättmetallfälg Dubbeleker 796 i Jet Black matt, för körning med snökedjor. Komplett uppsättning RDC-vinterhjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
20" M lättmetallfälg Dubbeleker 648 med nödgångsegenskaper

648 M.

Högkvalitativ 20" M lättmetallfälg Dubbeleker 422, Bicolor Orbitgrå metallic, högglanspolerad. Komplett uppsättning RDC-vinterhjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
19" M Performance smidda fälgar, Dubbeleker 786 M

786 M.

19" M Performance smidd lättmetallfälg Dubbeleker 786 i Jet Black matt, med Runflat-däck, för körning med snökedjor. Komplett uppsättning RDC-vinterhjul.
Till produkten
19" M lättmetallfälg Dubbeleker 727 med nödgångsegenskaper

727 M.

Högkvalitativ 19" M lättmetallfälg Dubbeleker 727 M i Bicolor Orbitgrå metallic, högglanspolerad. Komplett uppsättning RDC-vinterhjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
20" M lättmetallfälg Stjärneker 748 M

748 M.

20" M Performance lättmetallfälg Stjärneker 748 M i Jet Black matt, för körning med snökedjor. Komplett uppsättning RDC-vinterhjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
20" M Performance smidda fälgar Y-eker 795 M

795 M.

Högkvalitativa 20" M Performance smidda fälgar Y-eker795 M i Jet Black matt. Komplett uppsättning RDC-sommarhjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
20'' BMW M Performance lättmetallfälg

624 M.

20" BMW M Performance lättmetallfälgar, smidda, i Bicolor Svart matt och frästa. Med M-logo. Komplett uppsättning hjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
20'' BMW M Performance lättmetallfälg

669 M.

20" BMW M Performance lättmetallfälgar, smidda, i Bicolor Svart matt, med fräst och högglanspolerad utsida. Komplett uppsättning hjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
20" M Performance Multieker 732 M

732 M.

Högkvalitativa 20" M Performance Multieker 732 M i Bicolor Night Gold, frästa och högglanspolerade. Komplett uppsättning RDC-sommarhjul med Runflat-teknik och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
22'' M Performance lättmetallfälg Stjärneker 749 M

749 M.

Viktoptimerade 22" M Performance lättmetallfälgar Stjärneker 749 M i Bicolor Jet Black matt, högglanspolerade. Komplett uppsättning RDC-sommarhjul med och olika däckdimensioner fram och bak.
Till produkten
BMW ventilhattar av aluminium

Ventilhattar.

Högkvalitativa ventilhattar av aluminium för effektivt skydd av RDC-aluminiumventiler. Med BMW logo.
Till produkten
Navkapslar

Navkapslar.

De fasta navkapslarna består av en BMW-logo som inte roterar med hjulet utan alltid står lodrätt.
Till produkten
Låsbara hjulbultar

Låsbara hjulbultar.

De högkvalitativa, extra tillförlitliga låsbara hjulbultarna består av fyra låsbara hjulbultar med specialfräst BMW-kodning.
Till produkten
Snökedjor

Snökedjor.

Snökedjorna Disc är extra enkla att montera snabbt tack vare den fjädrande stålbygeln och den automatiska låsningen.
Till produkten
 • Fördelar komplett hjul

  • Brett utbud av olika designer (färger, ytor, material, ekerform, dimensioner), även för vinter
  • Perfekt balans mellan lättmetallfälg, däck och RDC-sensor
  • Attraktivt erbjudande i flera olika dimensioner
  • Garanterad reservdelstillgång i tio år (från säljstart)
  • Stränga tillverknings- och provningsförfaranden, t.ex. testförfarande: saltvattenstänkprov, röntgenprov, täthetsprovning, provbänk för belastningsförhållanden under extrema förhållanden, testkörning på Nürburgring
   

 • Fördelar lättmetallfälg

  • Lägre vikt
  • Kördynamik och köregenskaper.
  • Exklusivitet och design
  • Lång livslängd
   

PRECIS SOM DU VILL HA DET.

Oändliga möjligheter: Välj de fälgar och de däck som passar din bil bäst och ge din BMW ett unikt utseende.

Read more
BMW Original kompletta hjul.

SÄKERHET MÖTER DYNAMIK.

BMW kompletta hjul och däck.

SÄKERHET MÖTER DYNAMIK.

BMW kompletta hjul och däck.

När det gäller köregenskaper på alla vägunderlag är alla överens: Det viktigaste är maximalt väggrepp. Det finns dock ingen universallösning på detta. Varje modell har sin unika karaktär och kräver också därför ett annat tänk. Endast BMW har ingående kunskap om den unika körfysiken och formspråket hos varje BMW-modell och anpassar utvecklingen av sina däck efter detta. Detta kan du göra: Byt däck med jämna mellanrum. Din BMW Service Partner är alltid tillgänglig för att svara på dina frågor och för att ge dig råd om lämpliga serviceåtgärder.

Read more

Vägskiss vinterdäck och sommardäck

Vinterdäck

Perfekt för vinterväglag: Tack vare den speciella gummiblandningen är vinterdäck säkrare i trafiken redan vid temperaturer temperaturer under 7° C. Däcken är försedda med längs- och tvärgående lameller som öppnas när däcket rullar. På så sätt bildas det greppkanter som ger hög dragkraft och riktningsstabilitet på snöiga och slaskiga vägar – en faktor som är avgörande för säkerheten. Ett annat plus när det gäller säkerheten: den förkortade bromssträckan jämfört med sommardäck, som på våta vägbanor är 10 % kortare och på is och snö upp till 50 % kortare.

Read more
Däckprofil sommardäck, närbild

Sommardäck

Det perfekta däcket för de varma månaderna på året: Sommardäck kännetecknas av optimal komfort, ljudnivå och rullmotstånd. Däckprofilens speciella struktur är tillverkad i en gummiblandning som inte blir för mjuk ens vid riktigt höga temperaturer. Med större profilblock och mindre lamellstruktur förhindrar de effektivt vattenplaning och ger även förbättrad kursstabilitet i höga hastigheter. Förutom att det gör att körningen blir säkrare ger det förstklassig körkomfort och enastående köregenskaper även i höga hastigheter. Bra att veta: När temperaturen stiger över 7° C bör du byta från vinterdäck till sommardäck.

Read more
Bromssträcka skisser olika däckprofiler

Bromssträcka

Stora skillnader i bromssträcka för samma modell är inte enbart ett resultat av produktegenskaper utan beror även på vägbanans beskaffenhet – vilket kan förlänga bromssträckan till exempel vid halka med så mycket som tio gånger. För att få en så kort bromssträcka som möjligt rekommenderar vi att du investerar i BMW Original kompletta hjul och däck med stjärnmarkering som är specialanpassade för säsongen. Extra viktigt för däckens lämplighet är mönsterdjupet: Experterna rekommenderar att man byter däck när mönsterdjupet är mindre än 4 mm.

Read more
Man i snö framför blå BMW X5

36 MÅNADERS BMW DÄCKFÖRSÄKRING.

På alla BMW kompletta hjul och däck med stjärnmarkering som du köper hos en BMW Service Partner ingår BMW:s däckförsäkring. Försäkringen gäller i 36 månader från inköpsdatumet och ger dig ett optimalt skydd med upp till 100 % ersättning för kostnader.

 • Giltighetsområde

  Däckförsäkringen gäller vid:

  • skador orsakade av spetsiga föremål såsom spikar eller glasskärvor
  • skador orsakade av påkörning av trottoarkant
  • Stöld
  • Vandalism  

 • Ersättning för skada

  Med BMW däckförsäkring ersätts du vid skada med upp till 100 % av däckets inköpspris.*

  Första året 100%
  Andra året 75%
  Tredje året 50%

  * Exklusive montering.

  Alla bestämmelser för BMW däckförsäkring hittar du här – alternativt fråga din BMW Service Partner. BMW däckförsäkring är en produkt som tillhandahålls av Allianz Versicherungs-AG.

BMW HJUL- OCH DÄCKLEXIKON.

Lexikonet innehåller definitioner för alla frågor som rör fälgar och däck.

 • Däckets uppbyggnad

  BMW Originaldäck med stjärnmarkering erbjuder många fördelar eftersom de har utvecklats speciellt för den aktuella BMW-modellen. Väggrepp, riktningsstabilitet, styrning, komfort och akustik är optimalt anpassat. Däckets slitbana säkerställer ett bra grepp mot underlaget och bortträngning av vatten, förbättrade egenskaper vid körning i hög hastighet, optimerad körstabilitet och perfekt rullmotstånd. Formgivande skikt på däckets insida gör att däcket behåller sin stabilitet även vid högt invändigt tryck. Däckets skuldra skyddar mot skador från sidan och kännetecknas även av förbättrade styr- och komfortegenskaper. Stålkärnan hjälper till att ge en stabil passning på fälgen. Facit: Däckets speciella uppbyggnad möjliggör en tydligt högre säkerhet och förbättrad kördynamik.

 • Däcksidorna

  Sidförhållandet är förhållandet mellan däckets höjd respektive bredd i procent (H/B). Detta finns angivet i däckets storleksbeteckning. Exempel: Ett däck i dimensionen 175/70 R 13 har en bredd på 175 mm och sidohöjden utgör 70 % av bredden.

  Tillverkningsdatumet anges i DOT-beteckningen på däckets sidovägg. Det så kallade DOT-numret anger bland annat däckets ålder i kodform. ”2413¨ betyder därför att däcket är tillverkat vecka 24 år 2013.

 • RDC-sensorer

  RDC står för elektronisk däcktrycksövervakning, även kallat TPMS (TirePressureMonitoringSystem). Till skillnad från RPA (punkteringsindikering) ,där systemet endast är passivt och varnar för sänkt däcktryck via däckets rotationshastighet, arbetar RDC-systemet med aktiva elektroniska sensorer. Dessa sensorer är monterade på däckventilens insida och har ständig signalkommunikation med fordonets styrsystem.

  RDC-systemet visar lufttrycket via informationsdisplayen och varnar om däcktrycket sjunker i det aktuella däcket. RDC är obligatoriskt på alla fordon i EU sedan 2015. Det är viktigt att RDC-sensorerna som används är anpassade för fordonet eftersom deras utförande varierar från modell till modell och mellan olika tillverkningsår.

 • Allrounddäck

  För vissa bilförare kan allrounddäck vara den bästa lösningen. De behöver då inte byta däck och slipper däckförvaring. Säkerheten blir dock något sämre eftersom dessa däck har tagits fram för måttliga väderförhållanden, utan snö, kraftigt regn eller temperaturer under nollgradersstrecket. Bromssträckan förlängs därför jämfört med dedikerade vinter-/sommardäck. Vi rekommenderar därför alltid vinter-/sommardäck med stjärnmarkering. Allrounddäck används i allmänhet för mindre däckdimensioner och fordon med lägre motoreffekt – dock inte på BMW, eftersom de inte ger den körglädje man förväntar sig av en BMW.

 • Mönsterdjup

  Vid körning uppstår automatiskt nötning och mönsterdjupet i däckets slitbana bör därför kontrolleras med jämna mellanrum. Vinterdäck måste ha ett mönsterdjup på minst 4 mm och sommardäck ett mönsterdjup på minst 3 mm. Sommar- och vinterdäck får enligt lag inte ha ett mönsterdjup under 1,6 mm.

 • Punkteringssäker

  Du kan alltid lita på Runflat-tekniken. Inte bara för att du vid en skada på däcket kan fortsätta att köra upp till 80 km med en hastighet av 80 km/h – utan för att du helt enkelt kan köra vidare. För att kunna köra vidare betyder säkerhet och komfort. De förstärka sidoväggarna på Runflat-däck stabiliserar fordonet så att du inte måste stanna på en olämplig plats för att byta däck. Kör istället vidare till nästa BMW Service Partner.

 • Däcktyper

  Kunder med extra höga krav på och utanför vägarna kan för första gången hos BMW köpa en speciell hjulsats för att öka terrängkapaciteten. Denna är utrustad med de allra senaste All-Terrain-däcken Grabber AT3 och kan fås till nya BMW X5. Dessutom kan däcken användas som kompletta vinterhjul eftersom de är märkta med såväl ”M+S” som ”Three Peak Mountain Snowflake”-symbolen. Hjulsatsen kan endast köpas via Aftersales.

  Från och med 2018 måste vinterdäck bära ”Three Peak Mountain Snowflake”-symbolen. Tidigare var däcken antingen märkta med denna symbol eller med beteckningen “M+S“. Endast ”Three Peak Mountain Snowflake”-symbolen visar nu att det är ett modernt vinterdäck. Det kommer att vara lagligt att använda däck med ”M+S”-beteckningen till och med 2024.

  För särskilda vägförhållanden kan BMW på utvalda marknader erbjuder dubbdäck, Soft Compound-däck samt motsvarande kompletta hjul. Dubbdäck erbjuder ett enastående väggrepp och traktion på isiga vägar, medan Soft Compound-däck tack vare sin speciella gummiblandning lämpar sig bäst för snötäckta vägar.