bmw winterwheels

ÄNTLIGEN VINTER!

Upplev körglädje med BMW Original vinterhjul.

ÄNTLIGEN VINTER!

Upplev körglädje med BMW Original vinterhjul.

ÄNTLIGEN VINTER!Upplev körglädje med BMW Original vinterhjul.

Din BMW betyder körglädje året runt - även när underlaget är lite halare - om du väljer rätt vinterhjul! Med BMW Original vinterhjul är det säkrare att köra på vintern eftersom våra däck är utvecklade för vårt nordiska klimat och just din bil. För säkerhet är ju också körglädje, eller hur? Du köper vinterhjulen till förmånligt pris hos din BMW återförsäljare eller BMW verkstad. 36 månaders däckförsäkring ingår.

Read more
Vinterdäckstyper
Vinterdäcktabell

HITTA HJUL SOM PASSAR DIG.

Vi erbjuder tre typer av däck som alla fungerar utmärkt i det svenska klimatet.

 • Europeiska odubbade däck.

  Vinterdäck med bra grepp och stabilitet på torr och våt asfalt. Ger även bra köregenskaper på snö.

 • Nordiska odubbade däck.

  Odubbade vinterdäck specialanpassade för nordiska förhållanden. Exceptionellt grepp på is och snö samtidigt som de har låg bullernivå.

 • Dubbade däck.

  Dessa vinterdäck är utvecklade speciellt för det nordiska klimatet. Dubbarna, däckmönstret och gummiblandningen ger maximalt grepp på is och snö.

3 ÅRS DÄCKFÖRSÄKRING INGÅR.

Däckförsäkring

3 ÅRS DÄCKFÖRSÄKRING INGÅR.

Däckförsäkring med omfattande fördelar.

BMW däckförsäkring ingår alltid (fr.o.m 1/6-2016) vid köp av lösa däck och kompletta hjul som ingår i BMW’s produktportfölj, och är giltig i 36 månader från inköpsdatumet.

BMW's däckförsäkring täcker**:

 • Punktering orsakat av ett skarp föremål (t.ex. spik eller glas)*
 • Skador orskade av påkörning av trottoar/kantsten.*
 • Skadegörelse.*
 • Stöld.*


*Försäkringen omfattar endast däcken. Stöld och skador på fälgar och monteringsarbete täcks ej av försäkringen.

** För fullständiga villkor, vänligen kontakta din återförsäljare.

Kostnadstäckning

UPP TILL 100% ERSÄTTNING.

Med BMW's däckförsäkring erhåller ni upp till 100% ersättning av omkostnaden för att köpa ett nytt däck i förbindelse med ett försäkringsärende.**

Garantin gäller 36 månader från och med inköpsdatumet av däck köpta hos en BMW-återförsäljare. Försäkringen ger 100% kostnadsersättning första året efter inköp, därefter 75% för år 2 och 50% för år tre.

Med denna försäkring kan du lugnt köra vidare med vetskapen av att du får en mycket bra ersättning för dina däck om olyckan skulle vara framme och att du kan glädjas åt dina original BMW-däck en lång tid framöver.

** För fullständiga villkor, vänligen kontakta din återförsäljare.

BMW'S DÄCKTEKNOLOGI.

Filosofin bakom teknologin.

Original BMW-godkända däck genomgår ett omfattande utvecklings och testprogram innan de godkänns och får monteras på din bil. Generellt måste 6st huvudkrav uppfyllas (vilka består av mer än 50 olika sub-krav) för att däcken kan godkännas och erhålla sin stjärnmärkning.

Read more
Däckhotell

DÄCKHOTELL.

Hur förvarar du vinterhjulen under sommarhalvåret? Och vad gör du av sommarhjulen vintertid? Vi erbjuder den optimala lösningen för säsongförvaring av fälgar, däck och hjul. Du behöver aldrig mer tänka på förvaringsutrymme och du slipper hantera tunga och smutsiga däck och fälgar. När det har blivit dags att skifta hjul på våren kommer du bara till oss med bilen. Vi tar fram dina sommarhjul och monterar dem snabbt och smidigt. När hjulbytet är klart ser vi till att dina vinterhjul lagras tryggt och säkert fram till hösten då det är dags att skifta hjul igen. Förutom säsongförvaring av däck, fälgar och hjul erbjuder vi även förvaring av din hardtop.

SKIFTA TILL VINTERHJUL VID SJU GRADER.

Minska risken för olyckor med BMW-godkända däck.

BMW original vinterhjul är utvecklade och testade för att ge bästa prestanda, komfort, ekonomi och säkerhet under varierande vinterförhållanden. Vi rekommenderar att du skiftar till vinterhjul när temperaturen är 7 grader eller lägre. Välj mellan olika fälgdesigner skodda med Europeiska odubbdade-, Nordiska odubbade-, eller dubbade vinterdäck. BMW original vinterhjul säkerställer förrutom greppet på alla underlag även att din bil täcks av garantin, något som kan äventyras med eftermarknadsprodukter.

Read more

BMW ORIGINAL STJÄRNMÄRKTA DÄCK.

BMW Original stjärnmärkt däck

BMW ORIGINAL STJÄRNMÄRKTA DÄCK.

Kombinationen av fälgar och däck skall vara perfekt.

Kombinationen av fälgar och däck skall vara perfekt, eftersom vägen aldrig är det. Med Original stjärnmärkta däck (och övriga av BMW godkända däck) utvecklade av ledande däcktillverkare som t.ex. Bridgestone, Pirelli, Goodyear, Dunlop monterade på BMW Original fälgar har du alltid bra grepp och rätt köregenskaper, oavsett vägens beskaffenhet. Stjärnan på däcken garanterar att egenskaperna är perfekt matchade till din bil och godkända av BMW.

SE FILM OM BMW'S RUN FLAT-TEKNOLOGI.

Säkerhet och komfort i fokus.

Teknologin tillåter dig att fortsätta färden ca. 80km i 80km/h trots punktering (även helt lufttomt däck).

Read more

ÖKAD SÄKERHET MED RUN FLAT.

Majoriteten av original BMW däck är utrustade med Run Flat teknologi.

Oavsett om det sker i en tunnel, i ösregn på natten eller mitt i en snöstorm - en däckpunktering kan inträffa på det mest opassande tillfället. Lösningen för detta är ett däck med självbärande sidväggar som tillåter fortsatt körning trots att däcket är helt lufttomt. Run Flat, som teknologin kallas är ännu en fördel med original BMW stjärnmärkta (och övriga av BMWgodkända däck) däck. Run Flat teknologin möjligör att du ej behöve byta däck/hjul på plats utan ger dig möjlighet att fortsätta färden till närmsta serviceverkstad. Kortfattat fungerar teknologin genom att däckens sidväggar är förstärkta med speciella Run Flat inlägg som kan bära bilens tyngd, säkra att däcket sitter kvar på fälgen och ej överhettar när det körs utan luft. Detta innebär att däck med Run Flat teknologi gör det möjligt för en lastad bil att fortsätta färden cirka 80km i en hastighet av max 80km/h.

Read more
Run Flat i genomskärning

PERFEKT FEEDBACK VID KÖRNING – ÄVEN VID TOTALT TRYCKFALL.

Bilden till vänster visar ett däck utan Run Flat och bilden till höger visar ett däck med Run Flat-teknologi. 
 
Run Flat-teknologi ger en enorm säkerhetsreserv i tillfället av ett plötsligt tryckfall. Det ger avsevärt förbättrad säkerhet vid inspirerad körning på slingrande vägar i synnerhet då en punktering med ett konventionellt däck generellt innebär att det är omöjligt för föraren att fortsätta köra eller i värsta fall att föraren helt tappar kontrollen över fordonet. Med en bil med run-flat däck går det fortfarande lätt att styra och bilen bibehåller god riktningsstabilitet även i denna extrema situation. Kraftfulla styrmanövrar behövs normalt inte då system som ABS, ASC och DSC förblir fullt fungerande och hjälper föraren.