ELEKTRIFIERAD AV BMW i.

BMW iPerformance: plug-in-hybrider med kompetensen från BMW i.

iPerformance

ELEKTRIFIERAD AV BMW i.

BMW iPerformance: plug-in-hybrider med kompetensen från BMW i.

ELEKTRIFIERAD AV BMW i.BMW iPerformance: plug-in-hybrider med kompetensen från BMW i.

Erfarenhet har alltid varit en viktig faktor när man förverkligar innovativa bilkoncept. När det gäller plug-in-hybriderna från BMW är den här kunskapen extra viktig. Drivlinan består av en effektiv förbränningsmotor och en kraftfull elmotor. Härmed skapas bilar som kombinerar de välkända BMW-egenskaperna med eldrivningens alla fördelar. Och tack vare det direkta samarbetet med experterna på BMW i har de förtjänat en egen beteckning: BMW iPerformance.

UTSLÄPPSFRI KÖRGLÄDJE.

BMW iPerformance-modellerna är utrustade med den elektriska drivlinan BMW eDrive, som utvecklats av BMW i. Korta och medellånga sträckor kan köras med ren eldrift tack vare det innovativa samspelet mellan elmotorn, högprestandabatteriet och den intelligenta energistyrningen. Vid behov startar även TwinPower Turbo-bensinmotorn. För närvarande erbjuds BMW iPerformance-modeller av BMW 2-serien, BMW 3-serien, BMW 7-serien och BMW X5 (augusti 2016).

BMW eDrive.

Det intelligenta och dynamiska sättet att köra eldrivet.

BÄST PÅ KORT-, MEDEL- OCH LÅNGDISTANS.

BMW iPerformance-modellerna har en effektiv förbränningsmotor och en kraftfull elmotor som arbetar perfekt tillsammans. Den konventionella motorn ger den räckvidd som behövs, medan elmotorn bidrar till mindre utsläpp och näst intill ljudlös kördynamik, framför allt i stadstrafiken. Till exempel kan BMW 740e köras upp till 48 km med ren eldrift. Litiumjonbatteriet kan laddas med en BMW i Wallbox hemma hos dig, vid publika laddstolpar och i alla vanliga vägguttag.

  • AUTO eDRIVE

    I läget Auto eDrive fastställer den intelligenta energistyrningen den effektivaste kombinationen mellan el- och förbränningsmotorn beroende på bilens hastighet och batteriets laddnivå.

  • MAX eDRIVE

    Beroende på modellen kan bilen köras helt elektriskt i upp till 140 km/h i läget Max eDrive. Vid högre hastigheter eller om föraren vill utnyttja bilens maximala accelerationsförmåga startar förbränningsmotorn automatiskt.

  • SAVE BATTERY

    I läget Save Battery, eller Battery Control som det heter i BMW 7-serien, laddas batteriet effektivt upp eller hålls på en konstant nivå med hjälp av förbränningsmotorn. På så sätt kan batterikapaciteten sparas för att användas vid ren elektrisk körning vid ett senare tillfälle.

Bäst i test: BMW 330e Sedan

TESTVINNARE.

BMW 330e Sedan blev vinnare i auto motor & sports test ”Elhybrid mot laddhybrid” med motiveringen ”Klassledande bil blir ännu bättre med laddsladd utan att kompromissa med bilens kärna.”


BMW 225xe Active Tourer gjorde också bra ifrån sig och kom tvåa i testet med utlåtandet ”Laddsladd skänker legitimitet åt en mpv-BMW. Men man borde ha satsat på X1 ”e” istället.”.

iPERFORMANCE. EN ÖVERSIKT.

I BMW:s plug-in-hybridmodeller är strategin BMW EfficientDynamics konsekvent genomförd. Förutom ett ”e” i modellbeteckningen visar ett antal karakteristiska designdetaljer direkt att det är en BMW iPerformance-modell du har framför dig.

Blå njurstavar.

Njurstavarna i typisk BMW i Blå ger fronten hos BMW iPerformance-modellerna sitt distinkta utseende.

Blå centerkåpor för fälgarna.

De exklusiva blå centerkåporna för fälgarna för BMW iPerformance-modellerna visar släktskapet med BMW i8, som har följande förbrukningsvärden:

Bränsleförbrukning (EU) blandad körning l/100 km: 2,1
Koldioxidvärde (EU) blandad körning g/km: 49
Elförbrukning (EU) blandad körning kWh/100km: 11,9

BMW i-emblem.

På framskärmen vid sidan av hjulhuset sitter emblemet BMW i – en tydlig fingervisning om att kompetensen kommer direkt från BMW i.

eDrive-emblem.

På C-stolpen bakom hofmeisterknicken visar eDrive-emblemet på bilens elektriska drivning.

LADDNING.

BMW iPerformance är så mycket mer än bara en modellbeteckning för våra laddhybrider, det är en del av strategin för hållbar mobilitet. Precis som för BMW i3 och BMW i8 erbjuds programmet BMW 360° ELECTRIC. Det ger ett antal avgörande fördelar som till exempel installation av BMW i Wallbox, hjälp att hitta ett passande avtal med grön el samt tillgång till världens största nätverk av publika laddstationer. Även appen BMW Connected och navigationssystemets funktion ECO PRO-rutt, som visar de effektivaste sträckorna, är tillgänglig för alla BMW iPerformance-modeller.

BMW 2-serie iPerformance Active Tourer
BMW X5 iPerformance

ALLA MILJÖKLASSADE MODELLER.

BMW har sex supermiljöbilar och åtta miljöbilar.

Modeller med CO2-utsläpp lägre än 120 g/km.

60 MODELLER MED CO2-UTSLÄPP LÄGRE ÄN 120 G/KM.

Nu kan du välja inte mindre än 60 modeller med CO2-utsläpp lägre än 120 g/km, från den rena elbilen BMW i3 till BMW 7-serie.