BMW xDrive

GET OUT THERE.

xDrive. Den intelligenta fyrhjulsdriften från BMW.

GET OUT THERE.

xDrive. Den intelligenta fyrhjulsdriften från BMW.

GET OUT THERE.xDrive. Den intelligenta fyrhjulsdriften från BMW.

Oavsett om vädret slår om eller körsituationen ändras – körglädjen består i alla lägen. Med BMW xDrive. Den intelligenta fyrhjulsdriften reagerar på nya förhållanden på en bråkdels sekund och fördelar drivkraften så att den är exakt där den behövs. Resultatet är optimalt drivgrepp, hög kursstabilitet och stabila köregenskaper. Vad väntar du på? Ge dig iväg på nya äventyr med hög nöjesfaktor!

EN REVOLUTION PÅ FYRA HJUL.

En fyrhjulsdriven pionjär.

1985: När BMW 325i med fyrhjulsdrift presenteras på internationella bilutställningen IAA i Frankfurt syns inte den inneboende styrkan vid första anblicken. Först ute på teststräckan visar nykomlingen hur mycket körglädje fyrhjulsdrift kan ge: med sitt optimerade drivgrepp och sin ökade kördynamik i kurvorna får den en samlad presskår att jubla. Tidskriften Auto Zeitung skrev: ”När det gäller köregenskaper är BMW ny mästare”.

Elektronik för mer säkerhet.

1991: Även BMW 5-serien har nu en fyrhjulsdriven modell: BMW 525iX har för första gången elektroniskt styrd fördelning av kraften. Systemet reagerar därmed extra snabbt och precist – till och med på våt eller snötäckt vägbana ger det säkra köregenskaper. Ett överlägset koncept som var övertygande från första början.

I en ny klass för sig.

1999: Strax före millennieskiftet visade BMW upp BMW X5 för allra första gången. Med en imponerande kördynamik, som saknar motstycke bland andra bilar med terrängegenskaper. Tack vare innovativa elektroniska reglersystem som den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) drog den ifrån konkurrenterna – både på asfalt och i tuff terräng.

Fyrhjulsdriften blir intelligent.

2003: Ridån går upp för BMW xDrive: en helt ny drivlina med variabel fördelning av vridmomentet mellan fram- och bakaxel premiärvisas 2003 i nya BMW X3 och BMW X5. Här skapas därmed det som fortfarande är världens enda intelligenta fyrhjulsdrift.

Sportkänsla upphöjt till x.

2008: Än en gång lyckas BMW sätta sin prägel på ett helt nytt bilsegment: med BMW X6 ser världens första Sports Activity Coupé (SAC) dagens ljus 2008 – den sportigaste BMW X-modellen någonsin. Exklusivt för BMW X6 utvecklades Dynamic Performance Control, som ger detta kraftpaket enastående kursstabilitet och precision i alla körsituationer.

Körglädje i koncentrerad form.

2009: Även nya BMW X1 kör med BMW xDrive och var länge den enda av sitt slag i den kompakta premiumklassen. Den intelligenta fyrhjulsdriften kan nu kombineras med Performance Control. Resultatet blir ännu mer exakt styrning och makalöst smidiga köregenskaper.

Lyxig och världsvan.

2015: Sjätte generationens BMW 7-serien får sin premiär på bilmässan IAA i Frankfurt i september 2015. I BMW:s nya toppmodell finns mängder med innovativa lösningar – bland annat erbjuds den med BMW xDrive redan från början. För första gången kan den intelligenta fyrhjulsdriften kombineras med aktiv integralstyrning, det vill säga bakhjul som kan hjälpa till att styra.

GE DIG IVÄG! DET ÄR DU SOM BESTÄMMER!

Vill du vara dynamisk, sportig eller elegant: välj mellan fler än 100 olika BMW xDrive-modeller – den oändliga körglädjen ingår alltid.

GE DIG IVÄG! DET ÄR DU SOM BESTÄMMER!

Vill du vara dynamisk, sportig eller elegant: välj mellan fler än 100 olika BMW xDrive-modeller – den oändliga körglädjen ingår alltid.

TAR DIG TILL TOPPEN. ELLER VART DU VILL.

Upptäck alpernas vackraste och mest pulserande platser med BMW Mountains. Tillsammans med din ständiga följeslagare BMW xDrive, den intelligenta fyrhjulsdriften.

OCH NÄR TÄNKER DU GE DIG IVÄG?

Upplev hur äkta körglädje känns: boka provkörning av en BMW xDrive-modell.

OCH NÄR TÄNKER DU GE DIG IVÄG?

Upplev hur äkta körglädje känns: boka provkörning av en BMW xDrive-modell.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • BMW 225i xDrive Active Tourer:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 8,3–8,1
  Koldioxidvärden blandad körning g/km (EU): 152–148

  Alla data om el-/bränsleförbrukning, koldioxidvärden och energieffektivitetsklass beror på de valda däck-/fälgalternativen. Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (93/116/EG). Bilarna på bilderna är extrautrustade.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell.

  Värdena avser inte den enskilda bilen och är heller inte en bindande del av erbjudandet, utan enbart till för att olika biltyper ska kunna jämföras. Enligt direktivet 1999/94/EG tas inte hänsyn till koldioxidutsläpp som uppstår vid produktion och tillhandahållande av bränsle och andra energislag när koldioxidvärdet för bilen beräknas.