The 4 - känslan sitter i linjerna

VÄGEN MOT HÅLLBAR BILKÖRNING.

17 intressanta fakta om BMW:s hållbarhetsarbete.

Vägen mot hållbar bilkörning.17 intressanta fakta om BMW:s hållbarhetsarbete.

Nyfiken på hur vi tänker när det kommer till hållbarhet? Här nedan har vi samlat ihop information och kuriosa om hållbarhet som BMW har gjort, gör eller bidrar till. För att göra körglädjen mera hållbar helt enkelt.

#1: 
Redan 1972 gjorde vår första elektriska bil, maratonlöpare sällskap under OS. Eftersom den inte producerade några utsläpp var den tillåten att köra framför löparna som en kamerabil.

 

#2: 
Runt 15 000 BMW anställda tar företagsbussar till och från jobbet, vilket när det slås ihop blir till cirka 70 000 kilometer varje dag. Det här minskar både antalet bilar på vägarna och undviker utsläppet av cirka 32 000 ton CO2 varje år.

 

#3:
I Norge är nästan en av två nya bilar elektriska – och vi bidrar till den här utvecklingen. Nästan 80% av de nya bilarna vi sålde i Norge 2019 var laddbara modeller.

 

#4:
Vid slutet av 2019, hade vi sålt totalt 504 000 fordon med elektrisk och Plug-in Hybrid drivlina – vilket överträffade våra egna förväntningar och etablerade företaget som marknadsledare av elfordon i Tyskland.

Läs mer
Ionity

#5:

För att göra elbilåkandet enklare vid långa distanser, har vi initierat det gemensamma företaget IONITY. Vid slutet av 2020 hade IONITY satt upp och opererat cirka 400 snabbladdstationer längst Europas huvudvägar.

Läs mer

#6:
Den nya eDrive Zone funktionen i navigationssystemet hos Plug-in Hybriderna byter automatiskt till eldrift i gröna zoner.Resultatet; förarnadrar nytta av effektivitetsfördelarna som deras e-drive ger i stadsmiljöer samtidigt som det hjälper att reducera utsläpp och ljud i stadskärnorna. Det första fordonet med den här funktionen släpptes i mars 2020.

 

#7:
Vår produktion av nästan 2,5 miljoner fordon per år genererar mer än 780 000 ton av skräpmaterial. 99% av det materialet återvinns och återanvänds.

Läs mer
BMW Polycycle team

#8:
BMWs ”Polycycle” team har utvecklat hållbara dörrmattor. Istället för att använda ny plast, bearbetar de plast från haven och använder rester från produktionen. Deras långsiktiga mål är ett slutet kretslopp där de producerar nya golvmattor av gamla. Idéer som dessa uppmuntrar fortsatt utveckling och andra tillvägagångsätt som bidrar till inriktningen mot encirkulär ekonomi med slutet kretslopp, där det mesta återvinns eller återanvänds på ett eller annat sätt.

 

#9:
Sen slutet av 2020 har vi enbart köpt el framtaget från förnybara källor. Det är görbart genom att vi förlitar oss på våra egna anläggningars solcellsinstallationer och vindturbiner men också genom att köpa in förnybar el. I Europa har våra anläggningar köpt in 100% grön el sen 2017.

Läs mer
BMW iX3

#10:

Under 2020, blev BMW iX3 vår första helelektriska SUV att nå gatorna. Det gav våra kunder en utsläppsfri, elektrifierad variant av en av BMWs mest populära fordon. 

Läs mer

#11:
Det kopparbokträ som används för instrumentbrädan på BMW i3 kommer från 100% certifierad och ansvarstagande skogsbruk, i enlighet med Forest Stewardship Council (FSC).

 

#12:
För femte generationens högspänningsbatterier har vi omstrukturerat våra försörjningskedjor och från och med 2020 står vi själva för försörjningen av kobolt och litium till battericellerna. Detta leder till full transparens om var de här två råmaterialen kommer från.  

 

#13:
Under 2021, kommer vi ha 4 helelektriska modeller tillgängliga: BMW i3, BMW iX3, BMW i4 och BMW iX. Den siffran kommer att öka till minst 12 innan slutet av 2023. Inkluderat våra Plug-in Hybrider, kommer vårt utbud då bestå av som minst 25 elektrifierade modeller.

 

#14: 
Nästan alla delar av litiumjonbatterierna som finns i våra elektriska fordon kan återvinnas.

 

Läs mer
BMW i 10 years

#15:

Bilar som letar parkeringsplats kan stå för så mycket som 30% av stadstrafiken. Därför utvecklar vi mobila tjänster så som den digitala parkeringsservicen PARK NOW. Den gör det lättare att hitta lediga platser samt att du kan använda appen för att betala för din parkering, vilket gör det enklare och smidigare att parkera.

Läs mer
BMW i3

#16:
För att uppmuntra anställda till att ta cykeln till jobbet, lanserade vi ett uthyrningsprogram av cyklar, BMW LeaseRad. Det bidrar till att mer än 5 000 anställda nu cyklar till jobbet.

 

#17:
Över hälften av alla BMW fordon som produceras världen över lämnar produktionsanläggningar via järnvägar. Resultat av det blev att vi undvek ungefär 70 000 lastbilsresor under 2019, och det var endast i Tyskland.

 

Läs mer
Världens mest hållbara biltillverkare.

VINNARE I DOW JONES ÅRLIGA HÅLLBARHETSINDEX.

BMW Group har utsetts till vinnare i Dow Jones årliga hållbarhetsindex (Dow Jones Sustainability Indices). Läs allt om hur vi fick utmärkelsen.
Hållbar batteritillverkning till elbilar.

FINNS EN HÅLLBAR BATTERITILLVERKNING?

Går det att tillverka batterier till laddbara bilar och samtidigt värna om hållbarhet och arbetsvillkor? Ja, det går.