Aluminium - den hållbara metallen.

ALUMINIUM - 100 % ÅTERVINNINGSBAR.

Aluminium - 100 % återvinningsbar.

 

Våra elektriska modeller är utvecklade och byggda för att möta dagens krav, men även med förväntningar på framtidens mobilitet. Det omfattar så mycket mer än fordonens drivlina och drivmedel, det handlar även om materialen som används i bilen, som till exempel aluminium.

 

Läs mer
BMW iX

 

Aluminium är starkt, lättviktig, och oändligt återvinningsbart vilket gör att den spelar en viktig roll i att utveckla ett mer hållbart samhälle. På grund av att framställningen av aluminium är väldigt energikrävande har användandet av förnybara energikällor, så som solenergi, en betydande potential i att reducera koldioxidutsläppen. Det gör att solenergialuminiumet bidrar till utvecklingen av framtidens mobilitet.

 

BMW Group har ett långvarigt leverantörsavtal med Emirates Global Aluminium (EGA). Den el som behövs för att producera det lågkolhaltiga CelestiAL-aluminiumet ämnat för BMW, kommer från solenergiparken Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, belägen i öknen utanför Dubai. Affärsuppgörelsen är en milstolpe på vägen mot vårt mål att reducera koldioxidutsläppen i vårt leverantörsnätverk med 20% före 2030

Läs mer
EGA
Lättmetallgjuteriet i Landshut

På vårt lättmetallgjuteri i Landshut bearbetas aluminiumet vidare till karosseri- och drivkompententer. Komponenterna används sedan i de elektriska drivenheterna som finns i de elektriska BMW-fordonen.

 

Lättmetallsgjuteriet är ett av de största produktionsområdena vid vår fabrik i Landshut och BMW Groups enda produktionsanläggning för lättmetallgjutning i Europa. Fabrikens mer än 1 600 anställda producerade förra året 2.9 miljoner gjutna komponenter.

 

Lättmetallsgjuteriet är även ett av de mest moderna gjuterierna i världen; dess innovativa, hållbara tillverkningsprocesser för motorkomponenter så som cylinderhuvuden eller vevhus har vunnit flertalet pris.  

Läs mer
BMW iX

Förutom att kontraktera leverantörer som använder förnybara energikällor i sin produktion, såsom i framställningen av aluminium, har BMW AG som mål gällande användning av råvaror i sin egen produktion. BMW arbetar målmedvetet för att markant öka användning av återvunna råmaterial, så kallade sekundära material, i produktionen fram till 2030. Genom att använda sekundära material reduceras koldioxidutsläppen markant. 

 

 

Läs mer
BMW:s historiska njure i förändring.

NJURARNAS HISTORIA.

I nästan 90 år har i princip alla fordon från BMW haft de omisskännliga njurarna. Följ med på en resa bak i tiden och se historiens utveckling fram till idag.
Hans Zimmer

HANS ZIMMER SKAPAR LJUDET I VÅRA ELEKTRISKA BILAR.

Nyfiken på hur ljudet för våra elektriska bilar skapas? Hans Zimmer, den prisbelönte filmkompositören är en av skaparna bakom BMW IconicSounds Electric. Läs mer här om hur han tänkte när han skapade de olika ljudprofilerna.