BMW M2

BMW M EXPERIENCE.

EN KÖRUPPLEVELSE MED STORT M.

BMW M EXPERIENCE.

EN KÖRUPPLEVELSE MED STORT M.

BMW M Experience.EN KÖRUPPLEVELSE MED STORT M.

Välkommen till en exceptionell körupplevelse. BMW M Experience är en späckad utbildningsdag under ledning av erfarna instruktörer, Per Johansson och Björn "Nalle" Johansson. Du får träna bland annat rätt spårval, in- och utgångshastighet ur kurvor, instyrningspunkter, slalom och broms- och undanmanöver. Och du får verkligen uppleva BMW M2 i deras rätta element.

 

Välkommen till oss på BMW Driving Experience och en dag utöver det vanliga!

BMW M2
BMW M2

SLÄPP LOSS 370 HK PÅ BANAN.

I år kör vi med BMW M2. Byggd för spontan spurt och snabba kurvor. En extrem körupplevelse som inte släpper taget. Hög smidighet, dynamik och omisskännligt sound gör BMW M2 Coupé till en typisk M-modell.

 

Frontens och bakpartiets karaktäristiska spoilers optimerar luftflöde och aerodynamik. Det sportigt avstämda chassit och en kraftfull rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor ger möjligheter till enastående höga prestanda, 410 hk, 550 Nm, 0-100 på 4,4 sek.

 

BMW M2 är utrustad med en 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic.

DETALJERNA PÅ NYA BMW M4.

Smäcker coupélinje.

Mjukt svängda linjer och klassisk coupékontur med fallande taklinje kompletteras av exklusiva lättmetallfälgar och aerodynamiskt optimerade M backspeglar för en genuin sportkänsla. Den smäckra silhuetten avslutas med ett uttrycksfullt bakparti som betonar den inneboende kraften.

Kraftfull front.

Den framåtsträvande fronten med njurens dubbelstavar i Svart högglans har stora luftintag flankerade av distinkt formade strålkastare med full-LED-teknik. Utmejslad design och fantastisk lyskraft – för den rätta utstrålningen på dagen och perfekt upplyst vägbana i mörker.

Markant bakparti.

De utställda hjulhusen ger en fingervisning om den inneboende kraften i BMW M4 Coupé. Bakluckan i kolfiberlaminat med integrerad bakspoiler fyller inte bara sin funktion, den är dessutom snygg att se på. LED-bakljus i ny design accentuerar sportcoupéns breda stans, dag som natt. M diffusorn och avfasade dubbla M-ändrör passar perfekt till den nedre bakspoilern med sina karakteristiska luftutsläpp.

Aerodynamiska element.

De båda vertikala luftintagen för Air Curtain och M-gälarna på sidorna med integrerad Air Breather reducerar luftmotståndet kring hjulhusen. Det bidrar till optimala aerodynamiska värden – och ökar hjärtslagen lite extra.

Exklusivt kolfibertak.

Som en del av BMW:s intelligenta lättviktskoncept hjälper taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.

Full-LED-teknik.

Även bakljusen är helt utförda i LED-teknik. Den utdragna L-formen med genomgående ljuselement går elegant över på bakluckan och understryker på så sätt bakpartiets markanta linjer.

Hänförande design.

Kompromisslöst sportig, med dynamiska linjer och en intensitet som känns i varje fiber – ett sportekipage som saknar motstycke. Den imponerande fronten med stora luftintag, de läckra lättmetallfälgarna och det kraftfulla bakpartiet skickar tydliga signaler om den inneboende styrkan i BMW M4 Coupé.

DE BÄSTA BANORNA I SVERIGE.

Legendariska Mantorp Park (korta slingan), strax väster om Linköping, är Sveriges främsta motorsportanläggning. Här kör vi BMW M Experience den 12-13, 13-14, 14-15, 15-16, 16-17, 17-18, 18-19, 19-20, 22-23, 23-24, 24-25, 25-26 april 2018.

 

Anderstorp Raceway ligger i Småland, några mil väster om Värnamo. Motorbanan är uppdelad i tre banor. Vi kör på Sydslingan som är 2.000 meter lång. Banan byggdes 1968 och är Skandinaviens enda Grade 2 klassade bana för internationellt tävlande. Här kör vi BMW M Experience den 20-21 och 24-25 maj 2018. Under dagarna 21-22, 22-23 och 23-24 maj 2018 kör vi Steg 2-utbildning för de som redan gått BMW M Experience någon gång under åren 2014-2017.


Falkenbergs Motorbana är Sveriges snabbaste bana sett till medelhastigheten, men för den skull saknar den inte riktigt utmanande partier. Här kör vi BMW M Experience den 26-27, 27-28, 28-29, 29-30, 30-31 augusti, 2-3, 3-4, 4-5, 5-6, 6-7, 9-10, 10-11, 11-12 september 2018.

 

Notera att ankomst sker till hotellet dagen före utbildningsdagen.

RIKTIGT BRA BOENDE.

Kör du på Anderstorp Raceway bor du på Hotell Åsen i Anderstorp, ett legendariskt motorhotell från de historiska dagarna då orten var Skandinaviens centrum för Formel 1.
www.hotelasen.se

 

I Falkenberg bor du på vackra Falkenbergs Strandbad. Det anses vara ett av de finaste hotellen på västkusten och utanför sträcker sig stranden kilometervis söderut.
www.strandbaden.se

Kör du på Mantorp Park bor du på Vadstena Klosterhotel, ett spännande hotell där gammalt möter nytt. Hotellet och restaurangen ligger i några av Sveriges äldsta byggnader, från 12- och 1300-talen.
www.klosterhotel.se

 

 

SÅ SER PROGRAMMET UT.

Ankomstdag

  • 18.00 ankomst och incheckning på hotellet
  • 18.30 välkomstdrink
  • 18.45 teoripass inför körningen
  • Middag
Utbildningsdag
  • Frukost och utcheckning
  • 09.00 startar utbildningen på banan. Förmiddagspass med genomgång av banan, banbesiktning, kurvteknik, bankörning efter pacecar.
  • 12.00 lunch i bandepån
  • 13.00 startar eftermiddagspass med slalomkörning och broms- och undanmanöver och bankörning efter pacecar.
  • 16:00-16.30 avslutning med kaffe, erfarenhetsutbyte och diplomutdelning.

Har du frågor om utbildningen, kontakta BMW DRIVING EXPERIENCE / ALLI Förarutveckling, 046-20 22 66 eller maila till event@forarutveckling.com.

PRIS OCH ANMÄLAN.

I BMW M Experience utbildningspaket ingår hotellövernattning i enkelrum med frukost, välkomstdrink, middag, dryckespaket, kaffe och lunch i bandepån. Det kostar 11.200 kr exklusive moms (trafiksäkerhetsutbildning för företag 8.800 kr plus konferenspaket 2.400 kr).