i5 Touring mot horisont

DEN FÖRSTA, HELT ELEKTRISKA
BMW i5 TOURING NÅGONSIN.

Designad för dig som älskar att köra.

DEN FÖRSTA, HELT ELEKTRISKA <br>BMW i5 TOURING NÅGONSIN.Designad för dig som älskar att köra.

“Oavsett om du sitter i finaste kostym eller i full skidutrustning känns helt nya BMW i5 Touring klockren.”

Det senaste tillskottet i vår elbilsfamilj är helt nya BMW i5 Touring – en elektrisk fortsättning på den klassiska och omåttligt populära BMW 5-serie Touring. Kombimodellen har funnits sedan 1972 och har förfinats mellan varje generation. Helt elektrifierad möter den nu framtiden i ny kostym – uppkopplad, användarcentrerad och designad för dig som älskar att köra.

 

Så hur upplevs denna mångsidiga trotjänare på vägen, på riktigt? Möt Jani Eriksson, Product Manager på BMW Northern Europe. Han är en av få som har detaljinsikterna du behöver för att lära känna din nästa drömbil från BMW. Nu kan du även boka provkörning för att upptäcka bilen själv.

 

Läs mer

Vad karakteriserar helt nya BMW 5-serie Touring?

– Modellen är en av de mest omtyckta från BMW genom tiderna. Vi nordbor väljer främst Touring-versionen då den är praktisk i vardagen, både tack vare sin rymliga kupé, och sin fenomenala komfort. Vi älskar ju en aktiv fritid och mångsidigheten den erbjuder med otroligt packvänligt bagageutrymme, smidig dragkrok och lättanvända takrails gör bilen perfekt för alla aktiviteter med familj och vänner.

 

Den är som gjord för exempelvis långkörningar, samtidigt som den känns så typiskt BMW – sportig att köra när vi önskar det. Bilen andas premium rakt igenom vilket inte minst märks i detaljerna när man kliver in i den. Sköna säten skapade för timmar i bil, den eleganta välvda displayen, och det stora glastaket (tillval) som ger ett härligt ljusinsläpp – sammantaget är upplevelsen guld oavsett hur många som färdas i bilen.

Läs mer
Jani Ericsson
i5 Touring bagageutrymme

Vad är den största anledningen till att köpa en BMW i5 Touring?

– Oavsett om du sitter i finaste kostymen eller i full skidutrustning känns BMW i5 Touring klockren. Det är en business cruiser, en premiumkombi, med enastående komfort och hög kvalitetskänsla. Den är som sagt också en praktisk familjelastare som sväljer träningsväskor, skidutrustning eller höstens lövsäckar utan problem. Du kan använda den som tjänstebil på dagarna, och familjebil resten av tiden. Kombon underlättar verkligen i livet.

 

Tack vare att batterierna i BMW i5 Touring nu även är helt integrerade i chassit är en av fördelarna att utrymmet i bagaget förbättrats. Med helelektrisk drivlina kan du dessutom varje morgon komma ut till en fulltankad och uppvärmd/kyld bil beroende på behov. Den erbjuder en nästintill ljudlös körning och spänstiga köregenskaper – men med betydligt lägre driftskostnader.

 

Att få en helt elektrisk mångsysslare som det här är svårslaget idag.

Läs mer

5 snabba fakta om din nästa drömbil

 BMW i5 Touring logo
 • Bagage/lastutrymme med en kapacitet på 570-1700 liter.
 • Upp till 559 km räckvidd.*
 • AirConsole Gaming
 • Förvalda körprofiler med My Modes optimerar körkänslan.
 • Operativsystemet 8.5 möjliggör fler och förbättrade digitala tjänster.
i5 Touring framför hus

Comfort is key, framför allt i en familjebil som det här. På vilket sätt tycker du BMW i5 Touring uppfyller komfortkraven?

– På förarplatsen har du fina möjligheter att anpassa sittpositionen, men även de flesta andra funktioner efter ditt tycke och smak. Dessa lagras dessutom i ditt unika BMW ID. Du kan även välja på vilket sätt du föredrar att styra de olika inställningarna i bilen: via iDrive controllern, touchskärmen, röstkommandon eller via handgester. På de övriga sittplatserna är både benutrymme och säten utformade för att göra långresor bekväma, från första till sista kilometern.

Läs mer
“Helt nya BMW i5 Touring är ett utmärkt val för de tjänstebilsförare och barnfamiljer som söker en modern bil som rakt igenom andas kvalitet och premium.”
Jani Eriksson, Product Manager på BMW Northern Europe.

BMW är som bekant kända för sportig körglädje. Hur står sig BMW i5 Touring mot det löftet? Hur är den att köra?

– Den starkaste spontana känslan är hur extremt tyst och bekväm den är. Det är en bil där man ibland stänger av musiken för att bara njuta av tystnaden. Med de olika körlägena ”My Modes” kan man förvandla känslan i bilen till väldigt sportig (My Mode Sport) eller extremt energisnål (My Mode Efficient+Max range). Beroende på valt körläge påverkas detaljer som gaspedalens kalibrering och användning av olika system, till ljud och interiörbelysning. Som med alla bilar från BMW erbjuder BMW i5 Touring dynamiska köregenskaper och ett fint balanserat chassi som gör körningen till en fröjd.

 

Den här bilen har dessutom adaptiva matrix LED strålkastare och helljusautomatik och ett antal säkerhets- och assistanssystem som standard, vilket ger en hög säkerhet och avspänd körning. Självklart kan man välja till högre nivåer av Driving- och Parking Assistance om man önskar ännu mer stöd av bilen vid körning och manövrering.

Läs mer
i5 Touring laddning

Nya generationen är fulladdad med ny teknik. Vilka är bilens tekniska höjdpunkter?

– BMW i5 Touring erbjuder bättre uppkopplingsmöjligheter och fler spännande digitala tjänster än någonsin med operativsystemet 8.5. Det innebär bland annat en förbättrad E-route funktion som gör det enklare att planera din rutt, inklusive laddstopp och matpauser, för att du snabbt och smidigt ska nå din destination. Med valda laddpunkter förklimatiseras dessutom batteriet för att kunna ta emot så hög laddning som möjligt. Bilen föreslår även hur mycket du ska ladda.

Läs mer

In-car gaming har nu också blivit verklighet, eller hur?

– Ja, ett kul sätt att fördriva tiden medan du laddar är att prova något av alla spel som finns tillgängliga i BMW AirConsole. Det är bara att ansluta din telefon som kontroll och du är då redo för spännande fotbollsmatcher eller snabb racing.  

 

Allt känns sammantaget väldigt enkelt i den här bilen, oavsett om det handlar om underhållning, som musik- och videostreaming, eller funktioner som underlättar körningen, så som laddstoppsoptimering. Allt är dessutom elegant paketerat i bilens infotainmentsystem samt i My BMW App i din smartphone där flertalet av bilens funktioner kan styras.

 

Jag har egentligen bara en uppmaning: upplev den själv hos en BMW Återförsäljare. Du kommer inte ångra dig.

 

DÄR ÄVENTYRET VÄNTAR.

Körglädje är vår kompass, och helt nya BMW i5 Touring kommer inte göra dig besviken. Den här bilen kommer ta dig till världens alla hörn, även de som är värda en omväg. Så ge dig ut och upptäck tillsammans med BMW i5 Touring – årets mest givna elektriska kompanjon på vägen.

i5 Touring och surfare bakom bil
”Det känns som ett kall, vi tar oss många mil för att nå dessa platser”
Freddie Meadows, surfare & BMW Ambassadör
Fälgarna

LANSERINGSERBJUDANDEN FÖR BMW i5 TOURING.

Denna BMW imponerar redan i grundutförandet med en generös standardutrustning både invändigt och utvändigt.

Som standardutrustning ingår bland annat BMW Operating System 8.5 med navigation, Exteriör Line satinerad aluminium inkl. takrails i pärlglanskrom och Parking Assistant inkl. backningsassistent, Active Park Distance Control och backkamera. Och det är bara några av alla funktioner och utrustning som redan ingår när du köper en helt ny BMW i5 Touring. Du ser allt som ingår under Standardutrustning, när du bygger din bil i konfiguratorn. Förutom standardutrustningen erbjuder vi just nu tre exklusiva Launch Editions paket med noga utvalda tillval, och som dessutom ger dig extra förmånligt pris på din nya BMW i5 Touring.
BMW i5 eDrive40 Charged

BMW i5 eDrive40 Touring - M Sport Active Launch Edition.

Paketet innehåller bland annat:

 • Elektrisk utfällbar dragkrok
 • M Sport paket:
  • M aerodynamikpaket
  • M Specifika 19” fälgar
  • M Sport chassi
  • M Shadowline
  • M interiörspecifika detaler (ratt, lister mm)

Pris från: 779 900 kr*

 

*Rekommenderade frånpriser

Konfigurera din bil
BMW i5 eDrive40 Charged

BMW i5 eDrive40 Touring - M Sport Business Launch Edition.

Paketet innehåller bland annat:

 • Elektrisk utfällbar dragkrok
 • M Sport paket
 • Comfort access med digital nyckel
 • Parking Assistant Plus med Surround view
 • Driving Assistant Plus med bl.a. adaptiv farthållare
 • Live Cockpit Professional med Head-up display och Augmented reality.

Pris från: 819 000 kr*

 

*Rekommenderade frånpriser

Konfigurera din bil
BMW i5 eDrive40 Charged Plus

Upptäck mer om BMW i5 Touring.

Helt nya BMW i5 Touring är vår rymligaste kombi, perfekt för dig som önskar att köra eldrivet både privat och i tjänsten. Bilen har en sportig personlighet och bjuder på suverän långfärdskomfort – upplev känslan att flyta fram på vägarna. Här får du plats med allt du behöver för livets alla lägen.

Upptäck mer
i5 M60 xDrive Fully Charged

i5 M60 xDrive Touring - Innovation Launch Edition

Paketet innehåller bland annat:

 • Elektrisk utfällbar dragkrok
 • M Sport Pro
 • Comfort access med digital nyckel
 • Parking Assistant Plus med Surround view
 • Live Cockpit Professional med Head-up display och Augmented reality.
 • Elektriska framstolar med minne, samt sätesvärme i fram- och baksäte
 • Bowers & Wilkins surround sound system

Pris från: 1 199 900 kr*

 

*Rekommenderade frånpriser

Konfigurera din bil
i5 M60 xDrive

Upptäck mer om BMW i5 M60.

Helt nya BMW i5 M60 xDrive Touring ger dig gott om plats att vara spontan och är 100% elektrisk. En bekväm och intensiv körupplevelse, för dig som inte nöjer dig med lagom.  

Upptäck mer
BMW 1500

BLI FÖRST MED ATT PROVKÖRA HELT NYA BMW 5-SERIE TOURING.

Bilarna rullas just nu ut till våra återförsäljare, redo att provköras. Se till att vara en av de första som får chansen att upptäcka denna populära klassiker i ny tappning. Helt nya BMW i5 Touring kommer med flera olika utrustningsvarianter och många olika leasing- och finansieringsalternativ, ett tips till dig som drömmer om en ny tjänstebil.

Läs mer

* Räckvidden beror på olika faktorer, i synnerhet personlig körstil, vägförhållande, yttertemperatur, värme/klimat, förtemperering.

Läs mer