BMW iX

DESIGNAD FÖR FRAMTIDENS MOBILITET.

Allt om exteriördesignen i BMW iX.

DESIGNAD FÖR FRAMTIDENS MOBILITET.Allt om exteriördesignen i BMW iX.

Exteriördesign och funktion i perfekt samspel.

BMW iX har med sina tydliga linjer och detaljer fokuserat på användaren och framtidens rörlighet. Bilen är ren och avskalad, men ändå varm och inbjudande. Det minimalistiska formspråket ger bilen ett modernt och uttrycksfullt utseende och de stora skulpterade ytorna, de tydliga proportionerna och innovativa detaljerna skapar ett monolitiskt helhetsintryck. Här erbjuds en perfekt kombination av design och funktion.

Läs mer
BMW iX

Shy Tech i exteriören.

Den osynliga intelligens som genomsyrar BMW iX med de speciella och unika detaljerna går även att hitta i bilens exteriör. En designdetalj som är svår att missa är det ikoniska njurgallret. Eftersom det elektriska drivsystemet endast kräver en liten mängd kylluft har njurarna fått en ny funktion – kamerateknik, radarfunktion och sensorer har integreras i gallret och gjort det till en intelligent panel. 

Men njuren är inte det enda exemplet på Shy Tech i bilens exteriör. Flera kameror och sensorer är diskret placerade, de inåtvända dörröppnarna aktiveras med ett knapptryck, under BMW loggan på motorhuven fyller du enkelt på spolarvätska och backkamera har integrerats i BMW-logotypen på baklucka. Tekniken finns där, men bara när du behöver den. 

Läs mer
BMW iX

Designhöjdpunkter.

De tydliga proportionerna hos BMW iX är extra påtagliga när du ser den från sidan där dörrarna ger intrycket av en muskulös kaross. I sidodörrarna sitter det fönster utan ram, vilket är första gånger i en BMW SUV, ett designval som understryker BMW iX:s sportiga karaktär. Dörrhandtagen är inbäddade i dörrytorna och de elektriska dörröppnarna gör det enkelt att gå in och ut.

Även bak på BMW iX återspeglas bilens karaktär där det går att hitta ytterligare designhöjdpunkter. Bakluckan sträcker sig över hela den bakre delen. Bakljusen har, precis som framljusen, en smalare design än vad någonsin tidigare producerats på en BMW. 

Läs mer
BMW iX

Design optimerad för aerodynamik.

BMW iX är inte bara ritad för att framhäva bilens sofistikerade karaktär och varumärkesidentitet utan även för att optimera bilens aerodynamik. Det syns bland annat i den innovativa designen av de yttre speglarna som hjälper till att minska vindbrus. De supertunna spegelbaserna fäster vid sidofönstrets nedre kant och tar bort behovet av den klassiska spegeltriangeln på framsidan av sidofönstren.

Tillsammans med den strömlinjeformade kroppen och de skräddarsydda aerodynamiska elementen för fram-, bak-, under- och hjulområdena får bilen en räckvidd på över 600 kilometer*, vilket gör detta till en bil perfekt både för långa resor och till vardags. 

Läs mer
BMW iX
ALLT OM BMW iX.

ALLT OM BMW iX.

eAcademy - tips, råd och nyheter.

TIPS OCH NYHETER OM LADDBARA BILAR.