Ultrasnabbt bredband banar väg för intelligent teknik.

ULTRA WIDEBAND I BMW iX.

ULTRASNABBT BREDBAND BANAR VÄG FÖR INTELLIGENT TEKNIK.

ULTRA WIDEBAND I BMW iX.ULTRASNABBT BREDBAND BANAR VÄG FÖR INTELLIGENT TEKNIK.

VAD ÄR DET MED ULTRA WIDEBAND?

BMW iX kommer att använda sig av Ultra Wideband-tekniken (UWB) för att driva BMW Digital Key Plus. För bilägare världen över utlovar UWB-tekniken både ökad säkerhet och smidighet för användning av bilnycklar. Men vad är egentligen Ultra Wideband och hur fungerar det? Låt oss inspirera dig om potentialen för UWB-tekniken och hur den hjälper till att starta upp BMW Digital Key Plus.

Läs mer

Vad är Ultra Wideband-teknik?

 

Ultra Wideband är ett trådlöst kommunikationsprotokoll med kort räckvidd som använder radiovågor, precis som Bluetooth eller Wi-Fi. Däremot förbättrar den drastiskt både applikationsmöjligheterna och säkerhetsnivåerna från liknande radioteknik. Tekniken är inte ny som sådan och används idag mestadels i avancerad medicinsk utrustning och för annan professionell användning. Men tack vare den tekniska tillämpningen för mer vardagliga enheter som mobiltelefoner och inte minst bilar, kommer det nu att bli mer tillgängligt för slutanvändare. Teknikens användning kommer variera, men för bilägare kommer UWB:s förmåga till en mycket precis lokalisering vara dess primära funktion. Och rent konkret möjliggör tekniken avståndslokalisering upp till 20 meter. UWB börjar idag bli mer utbrett och de senaste varianterna av smarttelefoner har redan inbyggda chip med tekniken, precis på samma sätt som Wi-Fi och Bluetooth.

Läs mer
BMW iX - Ultra Wideband
Ultra Wideband

BMW Digital Key Plus - den intelligenta bilnyckeln.

Lanseringen av BMW iX tillsammans med det nya tillvalet BMW Digital Key Plus blir starten för alla BMW-förare i att kunna använda en Digital Key med Ultra Wideband-tekniken.

 

När du använder BMW Digital Key Plus hälsar BMW iX dig välkommen genom att tända lamporna när du närmar dig bilen och låser upp strax innan du når dörrhandtaget - utan att du någonsin tar din smartphone ur fickan. För att göra detta kommer UWB att räkna ut avståndet till din telefon och automatiskt känna igen enhetens avstånd från bilen och sedan initiera olika önskade åtgärder.

Och ännu mer bekvämt är att du kommer kunna starta motorn utan att fysiskt behöva placera din telefon i smarttelefon-facket. Sätt dig bara i bilen och UWB-chipet kommer kunna känna igen att du äger bilnyckeln, tryck sedan på start. Det blir inte enklare än så.

 

När du kör kan det trådlösa laddningsfacket ladda din smarttelefon trådlöst. Och om din smarttelefon börjar ta slut på batteri, kan du fortfarande låsa upp din BMW iX genom att hålla din smarttelefon mot dörrhandtaget med hjälp av NFC-teknik. *

 

* Tillgängligheten för lågeffektläge beror på smarttelefonmodellen.

Läs mer
ALLT OM BMW iX.

ALLT OM BMW iX.

eAcademy - tips, råd och nyheter.

TIPS OCH NYHETER OM LADDBARA BILAR.