BMW iX3

HÅLLBAR KÖRGLÄDJE MED BMW iX3.

HÅLLBAR KÖRGLÄDJE MED BMW iX3.

Nya BMW iX3 kommer med både körglädje och hållbarhet i fokus. Förutom flertalet smarta funktioner, så som notiser när du lägger in en destination dit ditt batteri inte räcker samt förslag på ställen där du kan ladda längs rutten, är bilen, och främst batteriet och dess kapacitet, framställd med miljön i åtanke. Batteriet är dessutom 30% mera effektivt i jämförelse med befintliga BMW-elbilar och använder sig av mindre kobolt än tidigare generationer.

Mindre mängd kobolt i batteriet.

BMW iX3 är den första modellen som kommer med BMW:s femte generation av elektrisk drivlina. Den elektriska drivlinan i form av elmotorer, växellåda och effektelektronik är skapad för högsta effektivitet och körglädje men utvecklarna har också undvikit att använda sällsynta jordartsmetaller. I batteriet har man även minskat andelen kobolt med två tredjedelar i förhållande till tidigare generationer batterier. Som en del av näringskedjan är det även BMW själva som står för försörjningen av kobolt och litium till produktionen. Metallerna plockas i Marocko och Australien med etiska krav på hur arbetet går till. 

Läs mer
BMW iX3 - 30% mindre koldioxidutsläpp
BMW iX3 - 30% mindre koldioxidutsläpp

30% mindre koldioxidutsläpp med BMW iX3.

Hållbarhet är ett viktigt fokus för BMW och därför klimatredovisar BMW Group sina elektrifierade modellers klimatavtryck, från råvaruupphandling till användning. Det visar att koldioxidutsläppet för en BMW iX3 under hela livscykel minskar med 30 % vid användandet av europeisk elmix och med hela 60 % när bilen laddas med grön el. Detta i jämförelse med en BMW X3 xDrive20d. 

Precis som för BMW i3 kan även batteriet i BMW iX3 få förlängd livstid som ett ”stationary battery pack”, efter att det först använts i bilen. Delar av de gamla batterierna återanvänds även för att producera nya.  

 

Läs mer

Endast grön el när femte generationens batterier framställs.

Att få ner CO2 utsläppen under batteritillverkningen är en viktig del för BMW, och med BMW iX3 går starten på ett löfte från BMW:s tillverkare att de enbart kommer använda sig av grön el när de producerar den femte generationens batterier, alltså det batteri som används i BMW iX3. Dessutom så är det nya batteriet 30% mer effektivt i jämförelse med befintliga elektriska BMW-bilar.   

Tanken är att flera modeller, så som BMW iX och BMW i4 också kommer få batteriet. Och i och med det ökande användandet, så kommer bytet till grön el göra att över 10 millioner ton CO2 sparas inom de närmsta tio åren. Som jämförelse så är det ungefär vad en stad som München släpper ut varje år.  

Läs mer

Återvinner energi varje gång du bromsar.

Utöver det så återvinner bilen energi varje gång du bromsar då den omvandlar rörelseenergi som uppstår till ström som förs till batteriet som driver elmotorn. Den kan dessutom ställas in i fyra olika lägen för ökade möjligheter till personlig anpassning och komfort. 

Läs mer

BLI FÖRST MED DET SENASTE FRÅN BMW.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från BMW.

Läs mer
BMW iX3

ALLT OM BMW iX3.

eAcademy - tips, råd och nyheter.

TIPS OCH NYHETER OM LADDBARA BILAR.