BMW:s lojalitetsprogram. Kör laddhybrid och belönas.

BMW eDRIVE-ZONER OCH BMW POINTS.

BMW eDRIVE-ZONER OCH BMW POINTS.

GLÄDJEN I ATT KÖRA ELEKTRISKT.

Miljömedveten bilkörning med smart hjälp och möjligheten att samla poäng – det nya konceptet från BMW gör det elektriska bilåkandet ännu mera roligt. Här förklarar vi allt om hur BMW eDrive-zoner och BMW Points fungerar och hur de kan hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din laddhybrid.

 

För att göra miljömedveten bilkörning ännu mera enkel och smidig erbjuder BMW nu två nya digitala tjänster för Plug-in Hybrider: BMW eDrive Zoner och BMW Points. eDrive-zonerna är utsedda miljö- eller lågutsläppsområden i städer där fordonen automatiskt byter till eldrift för att reducera utsläpp. BMW Points bonusprogram erbjuder förare extra belöning för varje kilometer som körs elektriskt, och möjligheten att tjäna dubbla poäng när du kör inuti eDrive-zoner.

Läs mer

BMW eDRIVE-ZONER.

Fler och fler städer tar steg mot att reducera utsläpp i centrala områden genom att enbart tillåta bilar som uppnår en viss avgasstandard att köra där. Det är dessa gröna stadskärnor och miljözoner som inspirerade oss att skapa eDrive-zoner. För närvarande är det nästan 100 sådana zoner i Europa. Tyskland har 58 av dessa miljözoner, men omfattningen inkluderar centrala områden i Frankrike, Belgien, Österrike, Norge, Sverige, Storbritannien, Nederländerna, Schweiz och fler som är på väg.

 

BMW använder sig av geofencing för att säkra att Plug-in Hybriderna känner igen eDrive-zonerna, och skapar som ett virtuellt staket runt de valda stadskärnorna. När bilen körs, jämför den hela tiden nuvarande GPS-position med koordinaterna för de existerande eDrive-zonerna. ”Hela grejen händer genom navigationssystemet”, säger Katharina Mesin, Produktägare för Customer Navigation på BMW. Eftersom eDrive-zonerna är markerade i navigationssystemet på kontrollpanelen, är de alltid synliga för föraren. Så fort fordonet når en grön zon, visar kontrollpanelen ett meddelande för att informera föraren om bytet till elektriskt körläge.

 

”Bilen byter själv till elektriskt körläge, vilket hjälper våra kunder öka andelen av deras körande som spenderas i det elektriska läget” säger Katharina Mesin. ”Resultatet blir ännu mera värde för våra kunder”. Mer frekvent användande av det elektriska körläget reducerar en Plug-in Hybrids bränsleförbrukning, vilket också reducerar CO2 utsläppen. Jämförande uträkningar för nuvarande Plug-in Hybrider visar att på en helt elektrisk resa, är energikostnaderna märkbart lägre än med förbränningsmotorn om bilen är laddad hemma med standardpriser för elen. Den här fördelen är särskilt uppenbar i stadstrafik, där elektriska motorer konsekvent uppnår en mera gynnsam energinivå än bensin- och dieselmotorer.  

 

Den digitala tjänsten eDrive-zoner är nu tillgänglig i alla BMWs Plug-in Hybrider inklusive BMW 330e, BMW 530e, BMW 745e och BMW X5 xDrive45e. Tjänsten kräver att fordonen körs på BMWs operationssystem ID7.

Läs mer
hej

BMW eDRIVE-ZONER I KORTHET:

  • 01 Geofencing används för att säkra att Plug-in Hybriderna känner igen eDrive-zonerna.
  • 02 Bilen byter automatiskt till elektrisk drift när den kör in i en grön zon.
  • 03 Zonerna som finns idag är i centrala delar av Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.
  • 04 Finns i alla BMW:s laddhybrider med det senaste BMW-operativsystemet ID7.

BMW POINTS: SAMLA POÄNG VID ELEKTRISK KÖRNING.

BMWs Plug-in Hybridsförare samlar BMW Points för varje elektrisk resa de tar. Varje kilometer som körs i elektriskt körläge belönas med poäng – dubbla poäng intjänas i eDrive-zonerna. Kunderna kan sen konvertera poängen de tjänat till kuponger som kan användas vid publika BMW Charging-stationer. Det betyder att kunder kan tjäna ihop poäng till deras nästa batteriladdning och få den gratis utan att behöva be om det. 

 

”Det här programmet är ett bevis på BMWs roll som innovatörer” säger Simon Mareski, Produktägare Digital E-Mobility Services, och den som är ansvarig för BMW Points. Specifikt är BMW Points det första elektriska belöningsprogram för förare av Plug-in Hybrid fordon. 

 

 

Läs mer
”Från en kunds perspektiv, är kombinerandet av eDrive-zoner och BMW-points en vinn-vinn-situation: mindre CO2, lägre bränsleförbrukning och du samlar användbara poäng.”
- Simon Mareski

BMW Points klarade av sitt första riktiga test redan 2018. I samarbete med Rotterdam stad och Erasmus University Rotterdam, pilottestade BMW ”Electric City Drive”-projektet i kombination med eDrive-zonerna. Och det blev en stor succé. Båda teknikerna, BMW Points och eDrive-zonerna är nu i produktionsstadiet. 

 

Kunder kan nu lösa in BMW Points till BMW Charging kuponger, och fler attraktiva belöningar är på väg. Som exempel kommer 1250 poäng ge kunden 100kr i en BMW Charging kupong. ”Vi ser att motiverade kunder kommer komma upp till denna nivå inom en månad” säger Simon Mareski. Och, oroa dig inte – du behöver inte hålla koll på dina BMW Points själv. Enklast är att ladda ner appen My BMW och justera inställningarna så du registreras för BMW Points efter att ha lagt till ett kompatibelt fordon i appen. ”Du kan till och med samla poäng med flera fordon” förklarar Simon Mareski. ”Det enda du behöver se till att göra är att du är inloggad i fordonet och att du godkänner BMW Points sekretessmeddelande i bilen.” Appen samlar sen automatiskt poängen. Kunderna kan enkelt se hur många poäng de samlat ihop efter varje resa under ”Activities” inuti My BMW.

Läs mer

För att demonstrera hur enkelt det är att använda BMW Points, öppnar Katharina Mesin My BMW på hennes telefon: Klicka bara på rewards fliken och se vilka kuponger du har tillräckligt med poäng för att nyttja. Med bara två klick, är dina BMW Points inlösta till kuponger och insatta på ditt BMW Charging konto. Hon förklarar också hur kul det är att prata med andra och jämföra poäng. Många vänner rapporterar stolt att de redan har lyckats ladda deras bils batteri två gånger helt gratis tack vare BMW Points.

 

BMW Points har medvetet tagit en lekfull, tävlingsinriktad inställning. ”Själva grejen måste vara funktionell, ja, men också kul” säger Simon Mareski. BMW representerar framförallt glädjen i att köra – och de nya eDrive-zonerna och BMW Points programmen är sätt att visa att detta även inkluderar BMWs elektriska modeller.  

Läs mer
BMW Points

BMW POINTS I KORTHET:

  • 01 Varje kilometer som körs elektriskt belönas med poäng.
  • 02 Dubbla poäng intjänas i eDrive-zonerna.
  • 03 Kunder löser in BMW Points till BMW Charging kuponger.
  • 04 2500 poäng ger 100kr i en BMW Charging kupong.
  • 05 Varje laddningssession längre än 15 minuter ger 20 BMW Points.
  • 06 För att lösa in BMW Points till Charging kuponger krävs ett BMW Charging konto.
plug-in hybrid

LADDHYBRID – NÄR DU VILL KOMMA ÄNNU LÄNGRE.

Laddhybrider, även kallade Plug-in hybrider, drivs av två motorer: en el- och en förbränningsmotor. Det gör bilen perfekt anpassad för dig som kör kortare sträckor i vardagen men samtidigt vill kunna resa längre när det behövs. Batteriet kan laddas både under körning och via godkända laddstationer.
My BMW App.

FRÅN SKÄRMTID TILL EGENTID MED My BMW.

Nyfiken på hur en av våra BMW-ägare använder sig av My BMW? Läs mer om Marc och hans sätt att nyttja den digitala tekniken till max.