test

MED FOKUS PÅ HÅLLBARHET.

HELT NYA BMW iX.

MED FOKUS PÅ HÅLLBARHET.HELT NYA BMW iX.

Med BMW iX inleds en ny tid av rörlighet med fokus på en nytolkning av design, mångsidighet, lyx och inte minst hållbarhet. 

BMW iX är utformad utifrån ett heltäckande synsätt på hållbarhet, inifrån och ut, från starten i produktionskedjan till dess att bilen rullar på vägarna. Det återspeglas bland annat i bilens optimerade aerodynamik, den intelligenta och lätta designen och den omfattande användning av naturliga och återvunna material.

Läs mer
BMW ix

Smart bilbatteri.

BMW iX är uppbyggd av den femte generationen BMW eDrive-teknik som omfattar de två elmotorerna, kraftelektroniken, laddningstekniken och högspänningsbatteriet, vilket garanterar exceptionell effektivitet. Batteriet är producerat som en del av en långvarig resurscykel och möjliggör en väldigt hög återvinningsgrad. 

Läs mer

Låg elförbrukning.

Att uppnå en exceptionellt låg elförbrukning på mindre än 21 kWh per 100 kilometer är ett av BMW iX mål. Batteripaketet på mer än 100 kWh gör det möjligt för den senaste generationens högspänningsbatteri att registrera en räckvidd på över 600 kilometer.

Läs mer
BMW

Naturliga material.

Interiören i BMW iX är uppbyggd av FSC-certifierat trä och en hög andel återvunnen plast på dörrpanelerna, sätena, mittkonsolen och golvpanelernas ytor. Läderytorna som används för sätena och instrumentpanelen behandlas med ett naturligt olivbladsextrakt, för att undvika produktionsrester som är skadliga för miljön, samtidigt som lädret får en känsla av hög kvalitet och ett naturligt utseende.

Läs mer

Detaljer.

BMW har tagit fram en signaturblå nyans som hittas på detaljer i bilen för att framhäva bilens elektriska drivsystem och det hållbara fordonskonceptet. Bland annat finns en blå remsa i sidokjolarna som lyfter närvaron av högspänningsbatteriet som är placerat nere i golvdelen, eller där avgasrören till konventionellt drivna modeller normalt sträcker sig, framhäver blå detaljer BMW iX hållbara rörlighet.

Läs mer
Hållbarhet

BMW:s hållbarhetsarbete.

BMW arbetar ständigt med att minimera miljöpåverkan. Inte bara genom att minska koldioxidutsläppen, utan genom hela kedjan. Från utvinning av råvaror, till utveckling och produktion i våra fabriker till drift och återvinning. 

 

  • BMW:s mål är att 100% av den elektricitet vi använder ska komma från förnybar energi.
  • Idag drivas alla våra fabriker i Europa på förnybar energi.
  • Vid utvinning av råvaror, främst två av huvudråvarorna som litium och kobolt, prioriterar BMW miljöstandarder och mänskliga rättigheter.
  • BMW har som mål att köpa all kobolt direkt från gruvor i Australien och Marocko, även litium från Australien, för att säkerställa full transparens kring hur och var råvarorna tas fram. 
Läs mer

Få det senaste om BMW iX.

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev fyllt med matig information om BMW iX. Du kommer bland annat få:

 

- senaste nytt om bilen.
- intervjuer med personer som jobbat med bilen.
- exklusiva tävlingar för dig som prenumererar på nyhetsbrevet.
- artiklar som djupdyker ner i bilens detaljer med allt från designelement till den innovativa teknologin.

Läs mer