BMW iX

BMW iX x ICONA POP

Saker som är riktigt bra kan ha flera liv.

Att återanvända bra saker har många fördelar. Bra material kan ha flera liv och återanvändas gång på gång. Det gäller både sådant som är viktigt för dig, som en låt du älskade förut, men också det som du kanske inte tänker på särskilt ofta. Som varifrån materialet till golvmattorna i bilen kommer ifrån. Tillsammans med Icona Pop går vi tillbaka till något gammalt och ger det nytt liv. 

Läs mer
BMW iX x ICONA POPSaker som är riktigt bra kan ha flera liv.

CIRKULARITET SKAPAR GLÄDJE.

Att ge saker flera liv är inte bara klokt och rationellt, det är minst lika roligt. Det märkte vi när vi tillsammans med Icona Pop återvände till en gammal låt för att utforska vår syn på tänka cirkulärt. Att ge en gammal låt ett nytt liv är ett fint sätt att skapa ny musik på, och att minnas en tidigare tid i livet. Det gamla väcker inte bara minnen och känslor från förr. Genom återanvändning skapas en helt ny känsla.

Återanvändning är centralt för oss på BMW och innebär att vi alltid arbetar med att minimera vår miljöpåverkan. Från utvinning av råvaror, utveckling och produktion i våra fabriker till drift och återvinning. När vi väljer material använder vi exempelvis återvunnen nylon som bland annat kommer från gamla fiskenät till innertak och golvmattor.
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX
Ibland vill man känna båda nya och gamla känslor - och det kan man göra genom att ta en gammal favoritlåt och göra om den utifrån vart man befinner sig idag. Och det var lite det vi försökte göra nu med All Night, för det är verkligen en låt som betyder mycket för oss. Vi har så mycket bra minnen till den, och vi ville göra om den nu men också skapa något nytt.
Caroline Hjelt, Icona Pop
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX

CIRKULARITET I VÅRA BILAR.

Som ett konkret exempel på vårt cirkulära arbete är helt nya elektriska BMW iX utformad från ett heltäckande synsätt på hållbarhet, inifrån och ut, från starten i produktionskedjan till dess att bilen rullar på vägarna. Det återspeglas bland annat i bilens omfattande användning av naturliga och återvunna material. Interiören i BMW iX är uppbyggd av FSC-certifierat trä och en hög andel återvunnen plast på dörrpanelerna, sätena, mittkonsolen och golvpanelernas ytor. Läderytorna som används för sätena och instrumentpanelen behandlas med ett naturligt olivbladsextrakt, för att undvika produktionsrester som är skadliga för miljön, samtidigt som lädret får en känsla av hög kvalitet och ett naturligt utseende.
BMW iX

UPPLEVELSEN I BMW iX.

Att interiören i BMW iX delvis består av återvunna och smarta materialval betyder inte att den är sparsmakad. Tvärtom är den är skapad för att vara en bil du vill sitta kvar länge i, och ett av de bästa skälen att sitta kvar i bilen är såklart musik. BMW iX har som standard 12 högtalare, och det går att uppgradera till ett Harman Kardon-system med 18, eller ett Bowers & Wilkins-system med hela 30 högtalare. Då finns bland annat bashögtalare under varje sittplats, högtalare i varje nackstöd och 3D-högtalare vid varje sittposition. I förarsätena finns också vibrationer och rörelser i stolen som förhöjer musikupplevelsen även vid låga volymer. Egentligen är det ganska lönlöst att försöka förklara ljudet, det måste upplevas. Vi vågar påstå att det finns få platser som är bättre lämpade för att återvända till gamla låtar än BMW iX.
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX
BMW iX

BMW iX

BMW iX

BMW iX

BMW iX

BMW iX

BMW iX

BMW iX

VILL DU LÄSA MER OM VÅRT CIRKULÄRA ARBETE?

Läs mer om detaljerna i BMW iX och bekanta dig med allt det viktigaste. Redan idag kan du dessutom provköra den hos någon av våra återförsäljare. Och tro oss, den måste verkligen upplevas med egna ögon och öron. Du kan också läsa mer om vårt omfattande hållbarhetsarbete och hur det genomsyrar olika delar av vår verklsamhet.

Läs mer
BMW iX

BMW iX - VÅR HELELEKTRISKA PIONJÄR.

Vår helektriska pionjär lämnar ingen oberörd. Här kan du läsa mer om allt från beräkning av räckvidden, detaljer om designen, tekniska data, samt artiklar om till exempel tillverkningen och bilens återvunna material.
BMW OCH HÅLLBARHET.

BMW OCH HÅLLBARHET.

För oss är körglädje så mycket mer än mobilitet. Hållbarhet är en viktig fråga som vi inte är villiga att kompromissa med. Läs mer om allt från strategi och målsättningar till hur vi jobbar rent praktiskt med exempel från våra fabriker världen över.