Elbil eller laddhybrid - vad är skillnaden?

CARL LINDWALL PRATAR ELBILAR I SUNSHINEPODDEN.

Carl Lindwall pratar elbilar i Sunshinepodden.
Car Lindwall om Elbilar i Sunshinepodden

CARL LINDWALL OM ELBILAR.

BMWs elbilsexpert Carl Lindwall var med i 4goods Sunshinepodden och pratade elbilar och djupdykte ner i allt från räckviddsångest till miljöpåverkan. In och lyssna på bland annat:
 

 • För vem passar en elbil? – så ska du tänka.
 • Räckvidd – Carl lugnar din räckviddsångest och berättar hur BMW lyckats tredubbla räckvidden på tre år.
 • Effektiv körning – tips och råd.
 • Är det dyrare med elbil? – tänk inte bara på vad det kostar när du köper bilen, du sparar in pengarna under tiden du kör.

Spännande lyssning utlovas med en massa bra tips och råd för dig som funderar på att köpa elbil.

 

Läs mer
elbil

ELBIL – NÄR DU VILL SÄTTA MILJÖN ALLRA FRÄMST.

Alla elbilar drivs uteslutande på batteri. De kan enkelt laddas vid godkända laddstationer, både hemma och borta. De kallas ofta för miljöbilar eftersom de har noll utsläpp av fossila bränslen. De är också enklare att serva än traditionella bilar, har steglös och därmed otroligt pigg acceleration och är i princip ljudlösa.
9 myter om elbilar.

9 MYTER OM ELBILAR.

Det finns en uppsjö av myter kring elbilar och än mer frågor och funderingar. Här sätter vi strålkastarljuset på de 9 vanligaste myterna.
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.