Körglädje i vinter - tips för din bil i kylan

KÖRGLÄDJE GÅR INTE I IDE.

Tipsen du behöver för att få en vinter full av körglädje.

KÖRGLÄDJE GÅR INTE I IDE.Tipsen du behöver för att få en vinter full av körglädje.

Från färggranna löv till vintervita landskap – de kommande månaderna har mycket att erbjuda, däribland utmaningar för dig och din bil.

För att du lugnt ska kunna njuta av varenda kilometer på vinterväglag så vill vi ge dig några tips på hur du och vi tillsammans fixar formen på din bil så att den behåller sina utmärkta köregenskaper på våta gator, isiga kurvor och snöfyllda backar.

 

Vi har samlat flera tips som du och din bil kommer ha nytta av de kommande månaderna. På så sätt kan du fokusera på att njuta av maximal körglädje på de snötäckta vägarna i vinterkylan.

Läs mer
Säkra däck - tips för din bil i vinterkylan

SÄKRA DÄCK,
MER KÖRGLÄDJE.

SÄKRA DÄCK,
MER KÖRGLÄDJE.

BYT TILL VINTERDÄCK.

När vi börjar gå mot kyligare tider är det viktigt att lasta av sommardäcken och sätta på vinterdäcken på din bil. Från 1 december till 31 mars är det krav på att ha vinterdäck om det är vinterväglag. Om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen behöver vinterdäcken sitta på plats. Något som även är viktigt att känna till är att det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september, med undantaget om det är eller förväntas bli vinterväglag.

 

Det skulle självklart vara mycket enklare om man bara kunde använda sina sommardäck hela året om, men från 7°C och i lägre temperaturer ger inte sommardäcken längre ett optimalt grepp eftersom gummiblandningen i dem blir hårdare och det kan utgöra en säkerhetsrisk.

 

Har du en BMW? Med BMWs kompletta vinterhjul med godkända däck från våra premiumleverantörer har du garanterat bästa möjliga egenskaper när det gäller optimalt grepp, styrning, köregenskaper och hög säkerhet, vilket lovar obegränsad körglädje även på is och snö.

 

Behöver du hjälp att byta däck? Allt du behöver göra är att kontakta din auktoriserade BMW Serviceverkstad.

Läs mer
Säkra däck - tips för din bil i vinterkylan

VAD ÄR EGENTLIGEN VINTERDÄCK?

Vinterdäck kan vara antingen dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck. Däcken ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och märkta M+S, M-S, M.S., MS eller Mud and Snow. Om detta stämmer in på dina vinterdäck är du redo för att köra säkert i vinter. 

Läs mer
Däckförsäkring - tips för din bil i vinterkylan

DÄCKFÖRSÄKRING
I VINTER.

DÄCKFÖRSÄKRING
I VINTER.

FÖRSÄKRA DINA DÄCK.

Vill du kunna känna trygghet i alla lägen? Se till att försäkra dina däck innan vintermånaderna. Med en däckförsäkring kan du köra säkert på vägarna, utan att känna oro över vad som kan gömma sig under de snöiga vägarna.

 

Äger du en BMW kan du försäkra dina däck med BMW Däckförsäkring*. BMW Däckförsäkring ingår alltid vid köp av BMW godkända hjul och däck hos auktoriserade BMW Serviceverkstäder och återförsäljare. Däckförsäkringen täcker in allt från skada orsakad av vasst föremål och trottoarkant, till stöld av däck.

 

*BMW Däckförsäkring är giltig för alla däck och kompletta hjul som är köpta från en auktoriserad BMW återförsäljare och levererade av BMW Northern Europe (giltig from inköpsdatum) samt originalmonterade däck som sitter monterade på bilen från fabrik med registreringsdatum. Fälgar och monteringskostnad är exkluderade.

Läs mer
Bromsa säkert- tips för din bil i vinterkylan

BROMSA SÄKERT.

BROMSA SÄKERT.

Bromsa säkert- tips för din bil i vinterkylan

DUBBELKOLLA BROMSARNA.

Inför vintern är det viktigt att dina bromsar fungerar felfritt. På isiga vägar kan man ha mycket otur om man inte är försiktig, speciellt i kombination med vinterdäck med mindre mönsterdjup än 4 mm som ger en längre bromssträcka. Bromsarna kan vara din livboj under dessa omständigheter. Se till att alltid besöka din serviceverkstad för att fixa bromsarna innan vintervädret kommer med dess hårda vindar och hala kurvor.

 

Om du äger en BMW kan du kontakta din auktoriserade BMW Serviceverkstad om du känner dig det minsta osäker över dina bromsar.

Läs mer
Serva bilbatteriet- tips för din bil i vinterkylan

LADDA UPP BATTERIERNA
INFÖR KYLAN.

LADDA UPP BATTERIERNA
INFÖR KYLAN.

SERVA BATTERIET.

Under höst- och vintermånaderna får bilbatteriet jobba riktigt ordentligt. Start/stopp-funktionen, luftkonditioneringssystem, belysning, och komplexa säkerhetssystem är bara några av funktionerna som belastar bilens batteri. Om du dessutom bor i en storstad och ofta åker korta sträckor är det stor chans att ditt batteri ofta behöver förbruka mer energi än generatorn kan producera. För att förhindra oro kring ditt batteri kan du alltid kontakta din närmaste serviceverkstad för att få reda på om ditt batteri behöver servas innan vintern smyger sig på.

 

Äger du en BMW och är osäker på hur bra ditt batteri mår kan du kontakta din auktoriserade BMW Serviceverkstad för en batteriservice vilket innebär att vi byter ut ditt gamla batteri (om så behövs), återställer minnet och registrerar det nya batteriet.

Läs mer
Byt torkarblad- tips för din bil i vinterkylan

TORKA BORT VINTERN.

TORKA BORT VINTERN.

Byt torkarblad

BYT TORKARBLAD.

Dina vindrutor kommer snart få kämpa hårt i vintervädret. För att kunna se klart och tydligt under vintermånaderna bör du vid behov byta dina torkarblad innan kylan kommer. Snö, vatten och smuts är bara ett urval av vad dina torkarblad behöver handskas med.

 

Vill du få smidig hjälp med rådgivning eller installation av torkarblad? Då kan du enkelt kontakta din närmaste serviceverkstad och få hjälp av servicetekniker med rätt utbildning för jobbet. Med ordentliga torkarblad kommer din vindruta inte ha några problem att tackla snön som annars onekligen skulle störa ditt synfält

 

Om du äger en BMW kommer du kunna se klart och tydligt i ur och skur med BMW Torkarblad och dess optimala rengöringsförmåga. Om du kontaktar din närmaste auktoriserade BMW Serviceverkstad kan du få fler tips och råd för just din bil. 

Läs mer
Laga stenskott i vindrutan- tips för din bil i vinterkylan

SE TILL ATT LAGA STENSKOTT.

SE TILL ATT LAGA STENSKOTT.

TA HAND OM VINDRUTAN.

Eftersom vindrutan är en bärande del av karossen och har en mängd teknik inbyggd i sig, så kan den vid skada från stenskott behöva bytas ut. När det blir kallt ute kan det lilla stenskottet på din vindruta leda till en stor, förödande spricka. Skydda din vindruta så fort som möjligt när du fått ett stenskott genom att sätta på ett stenskottsplåster. Med stenskottsplåster undviker du att smuts och fukt förvärrar skadan som är skedd. Och om du vill ligga steget före kylan kan du boka service hos din närmaste serviceverkstad för att byta vindruta eller laga stenskott före de första minusgraderna hunnit komma.

 

Du som äger en BMW kan enkelt kontakta din auktoriserade BMW Serviceverkstad för lagning av stenskott eller byte av vindruta här.

Läs mer
Laga stenskott i vindrutan- tips för din bil i vinterkylan
Boka service - tips för din bil i vinterkylan

SERVAD BIL, SÄKER VINTER.

SERVAD BIL, SÄKER VINTER.

BOKA BILSERVICE.

Om du vill känna säkerhet på en ny nivå i vinter är den främsta rekommendationen du kan få att ta in din bil på service innan vintern blossar ut på riktigt. På så sätt kan du hitta alla potentiella problem innan de utgör en risk under vintern. Äger du en BMW är du garanterad den bästa servicen du kan få för just din BMW hos din auktoriserade BMW Serviceverkstad.

 

Hos din BMW Serviceverkstad  tar vi väl hand om dig och din BMW. Vi har långsiktiga servicepaket som BMW Service Inclusive, vilket innebär att du som kund kan forma servicen efter dina behov. Paketen sträcker sig från 3 år/40.000 km upp till 6 år/120.000 km. Du betalar en engångssumma och sedan ingår all service och underhållsarbete under den tid som du väljer, utan dolda kostnader. För dig som letar efter något mindre långsiktigt erbjuder vi även serviceprogrammet BMW Service 4+ för BMW-modeller som är 4 år eller äldre och Digital BMW Service, där du snabbt och enkelt kan boka många olika servicetjänster online när det passar dig.

 

Vi har alltid rätt lösning för dig – för varje BMW modell, för dina behov och för att du ska kunna köra långt utan problem.

Läs mer

DAGS FÖR BMW SERVICE?

Vill du lämna in bilen på service innan vinterkylan kommer? Vi kan erbjuda ett omfattande utbud av premiumtjänster – för alla BMW-modeller, för just dina krav och för de många bekymmersfria mil som du fortfarande har framför dig. 

Läs mer
BMW ORGINALTILLBEHÖR.

BMW ORIGINAL TILLBEHÖR.

Tillbehör för vår- och sommarsäsongen.
BMW Vägassistans

BMW VÄG-ASSISTANS.

Hjälper dig vid ett eventuellt driftstopp.
BMW Proactive Care

BMW PROACTIVE

CARE.

Påminner dig om kommande service för din BMW.
BMW Service My BMW-app

DEN NYA MY BMW-APPEN.

Planera din resa i förväg och skicka till din BMW.