BMW eDrive

MER ENERGI. MINDRE BENSIN.

BMW eDrive.

Det eldrivna drivkonceptet BMW eDrive levererar maximal körglädje – nästan helt ljudlöst och utsläppsfritt. Tre huvudkomponenter utgör basen i BMW eDrive: elmotorn, högprestandabatteriet med litiumjonteknik och den intelligenta energistyrningen.

MER ENERGI. MINDRE BENSIN.BMW eDrive.

Det eldrivna drivkonceptet BMW eDrive levererar maximal körglädje – nästan helt ljudlöst och utsläppsfritt. Tre huvudkomponenter utgör basen i BMW eDrive: elmotorn, högprestandabatteriet med litiumjonteknik och den intelligenta energistyrningen.

Läs mer

Framtidens mobilitet redan idag tack vare BMW eDrive.

Drivkonceptet BMW eDrive levererar imponerande kördynamik. Kombinationen av elmotor, högprestandabatteri med litiumjonteknik och intelligent energistyrning resulterar i en oöverträffad körupplevelse och acceleration som tar andan ur dig. I rent eldrivet läge sker körningen dessutom helt utan lokala utsläpp.

 • Elmotor

  Elmotorn baseras på innovativ teknik utvecklad av BMW Group och utgör en central beståndsdel i alla eldrivna BMW-modeller. Med fulladdat batteri har t ex BMW 7-serie iPerformance en maximal räckvidd på cirka 48 kilometer vid ren eldrift. Det är tillräckligt för att köra de flesta av vardagens körsträckor utan lokala utsläpp. Allt efter behov kan elmotorn även utnyttjas för korta, extra kraftfulla accelerationer med hjälp av boost-funktionen – exempelvis vid omkörningar.

 • Högprestandabatteri med litiumjonteknik

  Alla bilar med BMW eDrive-teknik får den energi som krävs för eldriften från ett högteknologiskt system för energilagring. Högprestandabatterier med litiumjonteknik har kombinerats med ett kylsystem som ser till att batterierna alltid håller optimal arbetstemperatur för maximal effekt och livslängd. Laddar gör man enkelt, snabbt och bekvämt med hjälp av en BMW i Wallbox eller på någon av de tusentals publika laddpunkter som finns i landet.

 • Intelligent energistyrning

  Den intelligenta energistyrningens främsta uppgift är att garantera högsta möjliga effektivitet och prestanda i varje situation. Dessutom styrs andra BMW EfficientDynamics-system som är särskilt optimerade för drivlinor med elmotor.
  Den intelligenta energistyrningen optimerar elmotorns och högprestandabatteriets verkningsgrad genom en förutseende drivningsstrategi. Data från navigationssystemet används för att med hänsyn till körsträckans förutsättningar och den aktuella trafiksituationen i förväg beräkna de optimala tidpunkterna för att köra eldrivet alternativt ladda batteriet. Detta spar upp till tio procent energi – energi som kan användas för att förlänga den eldrivna räckvidden.
  Bromskraftåtervinningen omvandlar den rörelseenergi som frigörs vid inbromsningar eller motorbroms till elektricitet och laddar in energin i högprestandabatteriet med litiumjonteknik. Denna ökning av totaleffekten finns därmed alltid tillgänglig när den behövs.
  I kombination med ECO PRO-läget räcker ett knapptryck för att kalibrera fordonets samtliga system för maximal effektivitet – ett intelligent sätt att utnyttja bilens energireserver. Den intelligenta energistyrningen reglerar och anpassar bilens komfortfunktioner efter behov. Dessutom ges på Control Display tips om hur körningen kan göras ännu mer effektiv och därmed öka den maximala räckvidden ytterligare.

LADDBARA MODELLER MED BMW eDRIVE-TEKNIK.

Laddbara bilar från BMW

MODELLERNA FRÅN BMW i

BMW i3

BMW i3. Elektrisk och elektrifierande.

BMW i3 ger begreppet hållbar mobilitet en ny definition: Med sin helelektriska drivning imponerar BMW i3 med sin utsläppsfria och oöverträffat smidiga körupplevelse.
Förbrukning och koldioxidvärde för BMW i3:
Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0*
Koldioxidvärde blandad körning i g/km: 0*
Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 15,2*

Läs mer
BMW i3s.

BMW i3s.

Med utsläppsfri körning och sportig karaktär är BMW i3s framtidens elbil redan idag. Med sina imponerande 3,4 sekunder från 0 till 60 km/h, sin typiska one-pedal-feeling och sin progressiva design frigör den dynamik värdig en sportbil.
Förbrukning och koldioxidvärde för BMW i3s:
Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0*
Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0*
Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 16,1*

Läs mer

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.