MER TAGGAD. MINDRE TÖRSTIG.

BMW TwinPower Turbo-motorer.

Hjärtat i varje BMW är de innovativa bensin- och dieselmotorerna med BMW TwinPower Turbo-teknik. De kombinerar de senaste insprutningssystemen med fullt variabel effektstyrning och innovativ turboladdningsteknik.

MER TAGGAD. MINDRE TÖRSTIG.BMW TwinPower Turbo-motorer.

Hjärtat i varje BMW är de innovativa bensin- och dieselmotorerna med BMW TwinPower Turbo-teknik. De kombinerar de senaste insprutningssystemen med fullt variabel effektstyrning och innovativ turboladdningsteknik.

Läs mer

BMW TWIN POWER TURBO-BENSINMOTORER.

Den senaste generationens bensinmotorer i motorfamiljen från BMW EfficientDynamics ger ännu bättre bränsleekonomi, mindre utsläpp och mer kraft. BMW TwinPower Turbo-motorerna sätter nya standarder i sina respektive segment: den innovativa 3-cylindriga bensinmotorn med sin fina gångkultur, den 4-cylindriga bensinmotorn och den raka 6-cylindriga bensinmotorn som ett flertal gånger har fått utmärkelsen ”Engine of the Year”.
Dessa innovativa motorer är försedda med den senaste direktinsprutningstekniken och den steglöst variabla ventilstyrningen Valvetronic inkl Dubbel-VANOS med innovativ turboteknik för ännu högre effektivitet och dynamik, vilket gör dem till en milstolpe i BMW EfficientDynamics utvecklingsstrategi. Resultatet är extra effektiva motorer som på ett imponerande sätt bevisar BMW:s erkänt höga kompetens på motorområdet.

TVÅ GRENAR. EN MÄSTARE.

Ännu högre effekt, ännu lägre förbrukning: Den raka 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn.

TVÅ GRENAR. EN MÄSTARE.

Ännu högre effekt, ännu lägre förbrukning: Den raka 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn.

BMW TWIN POWER TURBO-DIESELMOTORER.

Den konsekventa tillämpningen av BMW EfficientDynamics-filosofin är tydlig även när det gäller dieselmotorerna med BMW TwinPower Turbo: oöverträffad bränsleekonomi, kraftutveckling och motorgång kombinerat med låg förbrukning. När det gäller effektivitet och dynamik råder det givetvis inte minsta tvivel. De 3-cylindriga BMW TwinPower Turbo-dieselmotorerna, de innovativa 4-cylindriga BMW TwinPower
Turbo-dieselmotorerna och de exceptionellt kraftfulla raka 6-cylindriga BMW TwinPower
Turbo-dieselmotorerna imponerar med låga utsläpp och låg inre friktion. Maximal
körglädje är därmed garanterad. Dieselmotorerna i BMW EfficientDynamics-motorfamiljen
är lättviktskonstruktioner i aluminium och har turboaggregat med variabel
turbingeometri. Insprutningen är senaste generationen CommonRail-direktinsprutning.

8-STEGAD STEPTRONIC-VÄXELLÅDA. LIGGER ALLTID EN VÄXEL FÖRE.

Optimerar kraftutvecklingen, sänker bränsleförbrukningen, ökar sportkänslan och dynamiken: den förutseende 8-stegade Steptronic-växellådan.

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger ännu högre växlings- och körkomfort tack vare en optimerad stegning av växellådan som minskar varvtalsskillnaderna mellan växlarna. Detta förenar enastående komfort med imponerande dynamik och sänker dessutom bränsleförbrukningen. Och med Launch Control imponerar din BMW redan när den står still. Nyckelordet: maximal acceleration. Ett kort tryck på DSC-knappen, lägg växelväljarspaken i ”S”, trampa ner bromspedalen och aktivera gaspedalens kickdown-funktion – släpp nu upp bromspedalen och upplev vad vridmoment innebär. Och hur det känns när mungiporna dras uppåt i samma takt.

Från 0 till 100 km/h på 4,8 sekunder.

BMW BLUEPERFORMANCE.

BMW BluePerformance-tekniken reducerar kväveoxider (NOx) som uppstår i dieselmotorn till ett minimum. Förutom partikelfilter och NOx-fälla är vissa modeller även utrustade med SCR-katalysator (SCR = Selective Catalytic Reduction) med AdBlue®-insprutning. Tack vare denna teknik kan dieselmotorns utsläppsvärden optimeras ytterligare.

Läs mer
  • Modeller med BMW BluePerformance-teknik