bmw-elbilar

ELBILAR FRÅN BMW.

Allt du behöver veta om laddbara bilar.

Elbilar från BMW.Allt du behöver veta om laddbara bilar.

ELBIL VS PLUG-IN HYBRID.

Vad är skillnaden och vilken passar mig bäst? Här får du svaren.

Vi har producerat elbilar i över fyra decennier så vi vet vad vi pratar om. Med hållbarhet och miljö i fokus har vi skapat en produktionskedja som gör att vi kommit att bli den största leverantören av elbilar i Europa. Just nu rullar fler än 500 000 laddbara BMW-bilar världen över. Det innebär att vi säljer fler än premiumkonkurrenterna gör – tillsammans.

För att köra grönt är det nya svarta. Men att hålla ordning på vad som skiljer laddbara bilar åt och vilken som passar för dina behov är ibland en svårare nöt att knäcka. Här får du därför det du behöver veta om elbilar och samtidigt en översikt av hela vårt utbud. Du hittar även en sammanfattning av vårt omfattande miljö- och hållbarhetsarbete med målet att skapa en grönare bilpark.

Läs mer
elbil

ELBIL – NÄR DU VILL SÄTTA MILJÖN ALLRA FRÄMST.

Alla elbilar drivs uteslutande på batteri. De kan enkelt laddas vid godkända laddstationer, både hemma och borta. De kallas ofta för miljöbilar eftersom de har noll utsläpp av fossila bränslen. De är också enklare att serva än traditionella bilar, har steglös och därmed otroligt pigg acceleration och är i princip ljudlösa.
plug-in hybrid

LADDHYBRID – NÄR DU VILL KOMMA ÄNNU LÄNGRE.

Plug-in hybrider, även kallade laddhybrider, drivs av två motorer: en el- och en förbränningsmotor. Det gör bilen perfekt anpassad för dig som kör kortare sträckor i vardagen men samtidigt vill kunna resa längre när det behövs. Batteriet kan laddas både under körning och via godkända laddstationer.

DÄRFÖR SKA DU KÖRA ELBIL.

 • 01 Är det mest miljövänliga alternativet.
 • 02 Har jämt vridmoment och snabb acceleration.
 • 03 Är billigare att köra än traditionella bilar.
 • 04 Kräver mindre underhåll än traditionella bilar.
 • 05 Bidrar till en mer trivsam stadsbild med tyst motor.
 • 06 Är bonusberättigade av staten.

GLÖM INTE ATT PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV.

Sätt dig i förarsätet - få de senaste nyheterna först av alla.

BMW i3 – 95 % ÅTERVINNINGSBAR.

BMW i3.

BMW i3 – 95 % ÅTERVINNINGSBAR.

För dig som vill köra grönt. Varje dag.

Lätt. Snabb. Säker. Och nästan helt återvinningsbar. BMW i3 är mer än en bil, den står för en livsstil. Bilen är perfekt för dig som kör kortare sträckor, uppskattar lekfull körning och sätter miljön i framsätet. Med en imponerande räckvidd på 31 mil* är den en trogen följeslagare bland vardagens äventyr.

BMW i3s – PIGGARE SPORTVERSION.

BMW i3s

BMW i3s – PIGGARE SPORTVERSION.

För dig som vill komma fram först.

Sportversionen BMW i3s ger dig 0-100 km på 6,9 utsläpssfria sekunder. Med en toppfart på 160 km/h, räckvidd på 31 mil*, sportstyrning, sportchassi och progressiva designdetaljer får du en elbil som gör varje meter till en spännande upplevelse.

BMW iX3 – VÅR FÖRSTA HELT ELDRIVNA SUV.

BMW iX3

BMW iX3 – VÅR FÖRSTA HELT ELDRIVNA SUV.

När hela familjen ska med på resan.

Elbilsversionen av populära BMW X3 har en imponerande räckvidd på upp till 459 km* och med 150 kW snabbladdning laddas batteriet till 80% på cirka 34 minuter. Bilen har produktionsstart år 2020.

BMW Vision iNEXT – SJÄLVKÖRANDE FRAMTIDSBIL.

BMW Vision iNEXT

BMW Vision iNEXT – SJÄLVKÖRANDE FRAMTIDSBIL.

För dig som älskar visionär teknik och design.

Helt eldriven, självkörande och fullt uppkopplad. Den möbelinspirerande interiören med ett till synes svävande bord, ytskickt av ädelträ, jacquardtyg och belyst glaskristall gör att framtidens elbil ger resandet nya oanade möjligheter.

BMW CONCEPT i4 - RÄCKVIDD PÅ 600 KM.

BMW CONCEPT i4

BMW CONCEPT i4 - RÄCKVIDD PÅ 600 KM.

För dig som vill köra morgondagens teknik.

BMW i4 är framtidens elektrifierade Gran Coupe med en räckvidd på häpnadsväckande 600 km, en topphastighet på över 200 km/h och en acceleration från 0-100 på blixtsnabba 4 sekunder. Produktionen startar år 2021.

Laddning

ALLT OM LADDNING.

ALLT OM LADDNING.

BMW i3

HÅLLBARHET & MILJÖ.

En del av vårt DNA.

HÅLLBARHET & MILJÖ.

En del av vårt DNA.

HÅLLBARHET + INNOVATION = SANT

Världens mest hållbara biltillverkare – om andra får bestämma.

Hållbarhet är ett ord som rymmer många löften. Från stora framtidsvisioner till åtgärder här och nu. För oss på BMW är det en del av vårt DNA, precis på samma sätt som körglädje alltid har varit. En indikation på att vi är på rätt väg är att vi hela 12 gånger har utnämnts till världens mest hållbara biltillverkare av Dow Jones Sustainability Index. Det är vi stolta över. Här är några av de delar vi jobbar med.

Läs mer
diesel

Mot renare diesel med prisvinnande motor.

Även utvecklingen av våra effektiva och världsledande dieselmotorer är en del av BMW Groups ständiga rörelse framåt. Våra dieselbilar har vunnit flera priser och uppnått rekordlåga utsläppsvärden av kväveoxider. BMW har dessutom det lägsta snittvärdet för utsläpp i hela bilindustrin enligt ADAC.

Läs mer
BMW EcoPro

Optimalt växlande med EcoPro.

I alla våra bilar med automatlåda finns EcoPro som ställer in bilen för att köra så bränslesnålt som möjligt. Ett exempel är att automatlådan växlar optimalt för att spara bränsle. Beroende på hur du kör kan den reducera upp till 25 % av bränsleförbrukningen och därmed garantera maximal effektivitet.

Läs mer
BMW ChargeNow

ChargeNow ger dig 137 000 laddstationer i 29 länder.

BMWs laddningsservice ChargeNow erbjuder världens största laddningsnätverk med mer än 137 000 laddningsstationer i 29 länder.

Läs mer
Elektrisk infrastruktur

IONITY - tillsammans mot 400 nya laddstationer.

Vi samarbetar tillsammans med andra stora biltillverkare för att bygga 400 nya laddstationer i Europa fram till år 2020.

Läs mer
Induktiv laddstation

Rulla fram. Ladda. Klart.

Som första biltillverkare i världen kan BMW erbjuda trådlös laddning till en Plug-in Hybrid. BMW Wireless Charging låter dig rulla fram över laddplattan och laddningen påbörjas direkt. Utan sladd.

Läs mer

BMW i.

BMW i

BMW i.

Upplev framtidens mobilitet.

BMW i är ett helhetskoncept för hållbar och framtidsorienterad mobilitet. Vår idé är visionära eldrivna bilar, mobilitetstjänster och inspirerande design som sätter en ny ton på premiumkvalitet. Fokus ligger på hållbarhet med återvinningsbara material i interiören. Mobilitetskonceptet från BMW i erbjuder helt elektrisk körglädje i innovativa bilar genom intelligent lättviktsteknik med kolfiber och aerodynamisk design. Ta del av våra BMW i-modeller här.

Efter beslut från regering och riksdag gäller från och med den 1 juli 2018 bonus malus-systemet för nya personbilar klass I och II (husbilar), lätta bussar och lätta lastbilar. Ändringen berör endast nya fordon som tas i bruk från med just den 1 juli 2018. I korthet innebär systemet att miljöanpassade fordon med relativt låga utsläpp av koldioxid premieras med en bonus, medan fordon med relativt höga utsläpp av koldioxid belastas med högre skatt. Syftet är att öka andelen miljöanpassade fordon och bidra till att uppnå målet med en fossilfri fordonsflotta.

Systemet kan komplettera de mer generellt verkande drivmedelsskatterna och bidra till att minska transportsektorns oljeberoende och klimatpåverkan. Dessutom förväntas utsläppen från nya bilar att minska i en snabbare takt än tidigare vilket även indirekt har positiva effekter på utsläppen av luftföroreningar.
 

Läs mer

BONUS MALUS I KORTHET.

 • 01 Gäller endast nya personbilar klass I och II
 • 02 Gäller inte bilar tagna i trafik innan den 1 juli 2018
 • 03 Bonus - till bilar med utsläpp upp till 60 g CO2/km
 • 04 Malus - förhöjd fordonsskatt för bilar med höga utsläpp
 • 05 35 % bonus för juridiska personer*


*En bonus till ett företag får uppgå till högst det belopp som motsvarar 35 procent av prisskillnaden mellan bilens nypris och nypriset för närmast jämförbara bil, om bilens nypris är högre än nypriset för den närmast jämförbara bilen.

Läs mer

BONUS MALUS I DETALJ.

Källa: Aftonbladet och Transportstyrelsen.

Läs mer
 • Vilka fordon omfattas?

  Det är endast nya personbilar klass I och II, lätta bussar och lätta lastbilar som berörs av bonus malus. Fordonsskatten förblir oförändrad för de bilar som rullar på vägarna redan i dag. Med nya menas fordon som blir skattepliktiga (tas i trafik) för första gången den 1 juli 2018 eller senare. (Fordonet får inte ha varit påställt tidigare, vare sig i Sverige eller utomlands.)

 • Hur fungerar bonusen?
  • Bilar med koldioxidutsläpp mellan 0 och 60 g/km får bonus. Bonusen blir max 60 000 kr för bilar med nollutsläpp för privatpersoner eller maximalt 35% av prisskillnaden mot jämförbar modell för juridiska personer. Bonusen minskar därefter linjärt för varje gram koldioxid bilen släpper ut ner till 10 000 kronor. Gasbilar får en fast bonus på 10 000 kronor.
  • Bonusen får max utgöra 25 procent av bilens pris.
  • Fem års skattebefrielse för miljöbilar slopas.
  • Bonusen betalas ut först efter sex månader.
  • Bonusen ersätter supermiljöbilspremien.
 • Hur fungerar malusen?
  • Den höjda fordonsskatten gäller i tre år och påverkar bilar som släpper ut 95 g koldioxid per kilometer eller mer.
  • För bilar med utsläpp i spannet 95–140 g/km är beloppet 82 kr/ över 95. För bilar med utsläpp över 140 g/km är beloppet 107 kr/g över 140.
  • Grundbeloppet för alla bilar är 360 kr.
  • Dieselbilar får ett miljötillägg på 250 kr.
  • Bränslefaktorn för dieselbilar ersätts med ett bränsletillägg på ca 13,52 multiplicerat med antalet gram koldioxidutsläpp per kilometer.
  • E85- och gasfordon får oförändrad skatt.
  • Från år 4 och därefter är koldioxidbeloppet 22 kr/g som fordonet släpper ut per kilometer utöver 111 g (samma regler som tidigare).
 • Hur mäts utsläppen?
  • EU:s nuvarande testkörcykel, NEDC, som ligger till grund för bilarnas utsläppsvärden, håller på att ersättas av en ny metod kallad WLTP. Den ska bättre återspegla bilarnas utsläpp vid verklig körning. Högst sannolikt kommer utsläppsvärdena att bli högre när WLTP-metoden används.
  • Om båda värdena förekommer ska det högre värdet ligga till grund för fordonsbeskattningen.
  • På grund av osäkerhet kring hur WLTP kommer att påverka bilarnas utsläppsvärden kommer NEDC att tillämpas under en övergångsperiod fram till den 1 januari 2020.
 • Generella förändringar

   

  Den femåriga fordonsskattebefrielsen för miljöbilar tas bort. De fordon som idag har en femårig skattebefrielse påverkas inte. Men inga nya bilar kommer att få skattebefrielsen efter att bonus malus har trätt i kraft.

  Supermiljöbilspremien ersätts av en bonus för så kallade klimatbonusbilar med låga utsläpp.

  För bensin- och dieseldrivna fordon med fordonsår 2018 eller senare tas en förhöjd fordonsskatt – malus – ut under de tre första åren från det att fordonet blir skattepliktigt (tas i trafik) för första gången den 1 juli 2018 eller senare.

  Bränslefaktorn ersätts med ett bränsletillägg. Bränsletillägget beräknas genom att det totala antalet gram koldioxid, som fordonet vid blandad körning släpper ut per kilometer, multipliceras med värdet 13,52.
   

MODELLER MED BONUS.

Se hur mycket bonus du kan få för våra olika modeller nedan.

MODELLER MED BONUS.

Här är några modeller som ger dig miljöbilsbonus.

Läs mer
BMW i3

BMW i3.

Vid köp av en BMW i3 eller i3s kan du få upp till 60 000 kronor i bonus, både som privatperson och företag.

Läs mer
BMW 225xe

BMW 225xe Active Tourer.

BMW 225xe finns nu med förbättrad batteriteknik som innebär ökad elektrisk räckvidd och bonusen går upp till 30 000 kr.

Läs mer
BMW 530e

BMW 530e och BMW 530e xDrive.

Även BMW 530e har uppdaterats med ökad batterikapacitet och bonusen uppgår till 33 643 kr.


Nu finns även laddhybridsversionen av BMW 5-serie med xDrive fyrhjulsdrift, där bonusen är upp till 27 143 kr.

Läs mer
BMW X5 xDrive45e

BMW X5 xDrive45e

Laddhybriden BMW X5 xDrive45e har upp till hela 80 km** elektrisk räckvidd och en bonus på upp till 32 143 kr.

Läs mer

BLI FÖRST MED DET SENASTE FRÅN BMW.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från BMW.

Läs mer
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.
  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.