Elbilar, BMW iX3

ELBILAR FRÅN BMW.

Allt du behöver veta om elbilar.

Elbilar från BMW.Allt du behöver veta om elbilar.

Hur fungerar en elbil?

Lär dig allt om elbilar – räckvidd, laddning, kostnader och mycket mer.

En elbil drivs till 100 % på el och laddas genom en laddstation, antingen i hemmet eller längst med vägarna. Ur miljösynpunkt är elbilen överlägsen men har en mängd andra fördelar och passar både för dig som bor i stan eller längre ut i landet. På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta om elbilar, våra modeller och likheter och skillnader mot laddhybrider. 

 

Läs mer

Därför ska du köra elbil.

 • 01 Är det mest miljövänliga alternativet.
 • 02 Har jämt vridmoment och snabb acceleration.
 • 03 Är billigare att köra än traditionella bilar.
 • 04 Kräver mindre underhåll än traditionella bilar.
 • 05 Är bonusberättigade av staten.
 • 06 Bidrar till en mer trivsam stadsbild med tyst motor.
Elbil - BMW iX3

Vanliga frågor och svar om elbilar.

 • Passar en elbil mig?

  Det är en myt att elbilar fungerar bäst i och runt städer. Med de nya kraftigare batterierna är "räckviddsångest" ett minne blott nu när du kan köra flera hundra kilometer på en laddning. Det utökade antalet publika laddstationer gör även att långresor fungerar alldeles utmärkt, dessutom finns elbilar oavsett hur många ni är i familjen. Några exempel:

  • Pendlaren: Ska du använda bilen för pendling är elbilen ett utmärkt alternativ, då kan du ladda bilen när den inte används, under natten eller på jobbet om möjligheten finns.

  • Familjer: Nya BMW iX3 är vår första eldrivna SUV som har gott om utrymme för hela familjen och dessutom upp till 459 km* elektrisk räckvidd. 

  • Stadskörning: Elbilar är både tystlåtna och smidiga att köra i stan. Vår innovativa BMW i3 är t.ex. både kompakt och smidig så du aldrig behöver oroa dig för små parkeringsytor.

   

  Vill du veta mer om myter som finns kring elbilar? Läs vår artikel 9 myter om elbilar där vi reder ut hur det verkligen ligger till.

 • Är det dyrt med elbilar?

  Nja, inköpspriset kan vara högre, men om man ser över elbilens livscykel finns det klara fördelar.

  • Du får miljörabatt.
  • Förmånsvärdet är lägre. 
  • Priset för ett fulladdat batteri är relativt lågt.
  • Om du räknar energikostnaden per mil är den mycket lägre.
  • En bensin- eller dieselbil kostar cirka 10 kr/mil att köra, att jämföra med elbilar som ligger på cirka 1-2 kr/mil.
  • Du får lägre servicekostnader pga färre lösa delar i bilen.
 • Hur påverkar kylan elbilens räckvidd?

  Ju kallare det är desto mer kraft behöver batteriet för att t.ex. värma upp kupén, vilket i slutändan påverkar räckvidden. Ett tips är att värma bilen under tiden du laddar, då går inget av batteriets kraft till att värma bilen och du kliver dessutom in en varm och skön kupé.

  Läs alla våra tips på hur du maxar räckvidden under vinterkylan.

 • Spelar det någon roll för räckvidden hur jag kör min elbil?

  Ja, en aggressiv körning kräver mer av batteriet, t.ex många och kraftiga accelerationer, vilket gör att batteriet får jobba hårdare vilket i slutändan påverkar räckvidden. En lugn och kontrollerad körstil är bäst om du vill maximera elbilens räckvidd.

 • Vad är det för skillnader mellan en elbil och laddhybrid?

  Det finns många, bland annat kör en elbil 100 % på el medan en laddhybrid har både en elmotor och förbränningsmotor. När batteriet tar slut i laddhybriden tar förbränningsmotorn över.

  Läs mer om skillnader och likheter i vår artikel; Likheter och skillnader mellan elbilar och laddhybrider.

Så laddar du elbilen

Hur laddar jag en elbil?

Du laddar elbilen enkelt och smidigt där du bor genom en laddbox. Det går även bra att ladda din elbil på någon av de många laddstolpalparna som finns i Sverige och runt om i världen.

 

Det går att ladda elbilen genom ett normalt vägguttag, med det är inget vi rekommenderar då det finns en risk för överhettning. Vanliga eluttag är oftast inte gjorda för så höga strömmar under en längre tid.

Läs mer
Vad kostar det att ladda din elbil?

Vad kostar det att ladda en elbil?

Det finns ett enkelt sätt att räkna ut vad det kostar att ladda en elbil genom att multiplicera elkostnaden med batteriets kapacitet. Kostnaden för att ladda din elbil hemma varierar förstås beroende på vilket elavtal du har, var du bor och säsong. 

 

Vi använder ett riktvärde på 1.50 kr/kWh* med battericapaciteten hos BMW iX3 (80 kWh).

 

1.50 x 80 = 120. Med BMW iX3 får du alltså 459* km elektrisk körning för 120 kr.

 

* Snittpris för totalkostnad för el per kWh under 2019 för en genomsnittlig villa.

Läs mer

Framtidens elbilar.

BMW Concept i4.

BMW Concept i4.

Vår första elektriska Gran Coupé med femte generationens BMW eDrive teknologi med en elektrisk räckvidd på över 600 km*. En ny form av elektrisk eleegans och prestanda. Tillverkningsstart under 2021.
Allt om bilen
BMW Vision M NEXT

BMW Vision M NEXT.

A Statement for the Driver: BMW Vision M NEXT ger en föraning om hur den elektrifierade framtiden kan se ut för varumärket BMW M.
Allt om bilen
Köpa elbil - BMW i3

Vill du köpa en elbil?

Köp vår elektriska innovatör BMW i3.

Om du köper elbilen BMW i3 får du njuta av framtidens elektriska körglädje. På köpet får du den senaste tekniken och moderna designelement, självklart toppad med elegans och stil genom hela bilen.

Läs mer
BMW eAcademy - tips och inspiration om elbilar.

BMW eAcademy.

Tips, råd och nyheter för allt kring laddbara bilar.

BMW eAcademy.

Tips, råd och nyheter för allt kring laddbara bilar.

HÅLLBARHET + INNOVATION = SANT

Världens mest hållbara biltillverkare – om andra får bestämma.

Hållbarhet är ett ord som rymmer många löften. Från stora framtidsvisioner till åtgärder här och nu. För oss på BMW är det en del av vårt DNA, precis som körglädje alltid har varit. En indikation på att vi är på rätt väg är att vi hela 12 gånger har utnämnts till världens mest hållbara biltillverkare av Dow Jones Sustainability Index. Det är vi stolta över. Här är några av de delar vi jobbar med.

Läs mer
diesel

Mot renare diesel med prisvinnande motor.

Även utvecklingen av våra effektiva och världsledande dieselmotorer är en del av BMW Groups ständiga rörelse framåt. Våra dieselbilar har vunnit flera priser och uppnått rekordlåga utsläppsvärden av kväveoxider. BMW har dessutom det lägsta snittvärdet för utsläpp i hela bilindustrin enligt ADAC.

Läs mer
BMW EcoPro

Optimalt växlande med EcoPro.

I alla våra bilar med automatlåda finns EcoPro som ställer in bilen för att köra så bränslesnålt som möjligt. Ett exempel är att automatlådan växlar optimalt för att spara bränsle. Beroende på hur du kör kan den reducera upp till 25 % av bränsleförbrukningen och därmed garantera maximal effektivitet.

Läs mer
BMW ChargeNow

ChargeNow ger dig 137 000 laddstationer i 29 länder.

BMWs laddningsservice ChargeNow erbjuder världens största laddningsnätverk med mer än 137 000 laddningsstationer i 29 länder.

Läs mer
Elektrisk infrastruktur

IONITY - tillsammans mot 400 nya laddstationer.

Vi samarbetar tillsammans med andra stora biltillverkare för att bygga 400 nya laddstationer i Europa fram till år 2020.

Läs mer
Induktiv laddstation

Rulla fram. Ladda. Klart.

Som första biltillverkare i världen kan BMW erbjuda trådlös laddning till en Plug-in Hybrid. BMW Wireless Charging låter dig rulla fram över laddplattan och laddningen påbörjas direkt. Utan sladd.

Läs mer

BMW i – vår vision om elbilar.

BMW i

Upplev framtidens mobilitet.

BMW i är ett helhetskoncept för hållbar och framtidsorienterad mobilitet. Vår idé är visionära eldrivna bilar, mobilitetstjänster och inspirerande design som sätter en ny ton på premiumkvalitet. Fokus ligger på hållbarhet med återvinningsbara material i interiören. Mobilitetskonceptet från BMW i erbjuder helt elektrisk körglädje i innovativa bilar genom intelligent lättviktsteknik med kolfiber och aerodynamisk design. Ta del av våra BMW i-modeller här.

MODELLER MED BONUS.

Se hur mycket bonus du kan få för våra olika modeller nedan.

BLI FÖRST MED DET SENASTE FRÅN BMW.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från BMW.

Läs mer
BMW 530e Laddhybrid

NYFIKEN PÅ LADDHYBRID?

Mildhybrider från BMW.

ALLT OM MILDHYBRIDER.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.
  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.