LADDHYBRIDER FRÅN BMW

LADDHYBRIDER FRÅN BMW.

Allt om laddhybrider och våra bilar.

LADDHYBRIDER FRÅN BMW.Allt om laddhybrider och våra bilar.

Hur fungerar en laddhybrid?

Laddhybrid eller plug-in hybrid - så fungerar bilen.

En laddhybrid, även kallad plug-in hybrid, drivs av både en förbränningsmotor och elmotor som sömlöst jobbar tillsammans. Tack vare laddhybridens förbränningsmotor behöver du aldrig bekymra dig för bilens räckvidd då motorn tar över om batteriet tar slut, helt enkelt en smidig växelverkan mellan två motorer som ger dig körglädje mil efter mil. Här lär du dig allt om laddhybrider och ser alla våra bilar.

Läs mer

Därför ska du köra laddhybrid.

 • 01 Är miljövänligare än traditionella bilar.
 • 02 Tar dig dit du ska, både till vardags och när du är ledig.
 • 03 Har lägre utsläpp än traditionella bilar.
 • 04 Är bonusberättigad av staten.
Laddhybrider/PLug-in hybrider - BMW

Vanliga frågor och svar om laddhybrider.

 • Hur fungerar en laddhybrid?

  En laddhybrid kombinerar en förbränningsmotor med en elektrisk motor. Den smarta teknologin mellan motorerna gör att laddhybrider sparar på bränsle, minskar utsläppen och maximerar körupplevelsen. Om batteriet i laddhybriden tar slut tar förbränningsmotorn automatiskt över.

 • Hur påverkar kylan batteriets räckvidd?

  Batteriet behöver jobba hårdare när du kör eller värmer upp bilen, vilket påverkar räckvidden. Men utvecklingen går framåt och den nya generationens batterier är tåligare i lägre temperaturer. Ett tips är att värma kupén under tiden du laddar bilen, då behöver inte batteriet jobba hårdare under tiden du kör.

   

  Läs fler tips på hur du maximerar räckvidden under vinterkylan.

 • Kan en laddhybrid laddas under körning?

  Ja, det kan den. När du bromsar bilen återvinns viss del av kraften som förs tillbaka till batteriet. Du kan läsa mer om hur du bäst laddar en laddhybrid längre ner på sidan.

 • Vad är den elektriska räckvidden för en laddhybrid?

  Det finns ingen generell räckvidd utan det beror på hur stor kapacitet batteriet har. I till exempel BMW 330e Touring är räckvidden upp till 60 km* medan vår SUV BMW X1 xDrive25e har upp till 52 km* på ren el. 

 • Kan jag välja om jag vill köra på el- eller förbränningsmotor?

  Ja, med med ett enkelt knapptryck kan du välja om bilen ska drivas på el eller med förbränningsmotorn. Dessutom kommer nya laddhybrider från BMW med en funktion som automatiskt väljer det mest optimala alternativet. Beroende på trafiksituation och resväg räknar bilen ut om det är bäst att köra på el eller förbränningsmotor.

 • Vad är det för skillnader mellan en laddhybrid och elbil?

  Den största skillnaden mellan en laddhybrid (eller plug-in hybrid) och en elbil är att laddhybriden har både en förbränningsmotor och elmotor, en elbil drivs endast av en elmotor

  Läs om alla likheter och skillnader mellan laddhybrider och elbilar i vår artikel.

Ladda din laddhybrid.

Hur laddar jag en laddhybrid?

Du laddar en laddhybrid med en laddbox i hemmet eller på någon av de många laddstationer som finns i Sverige eller runt om i Europa. Likt elbilen går det att ladda ladhybriden genom ett vanligt eluttag, men det är förknippat med risker som överhettning pga den kraft som flöder genom eluttaget.

 

Vill du veta mer om laddning? Läs mer på vår sida för allt om laddning.

Läs mer

Laddhybrider från BMW.

HYBRID THINKING TAKES YOU FURTHER.

Alla våra laddhybrider bjuder på uttrycksfull design, en uppsjö av smarta och innovativa lösningar kombinerat med en sömlös växelverkan mellan en kraftfull förbränningsmotor och tystlåten elmotor. Hitta den som passar dig bäst. Välj mellan 11 laddbara modeller 2020.

 

HYBRID THINKING TAKES YOU FURTHER
BMW X1 xDrive25e

BMW 530e Sedan.

BMW 530e Sedan är en av de bästa laddhybriderna i sitt segment. Med BMW 5-serie Sedan som laddhybrid får du njuta av 292 hästkrafter i kombination med en effektiv elmotor för maximal smidighet, oavsett om du väljer bakhjulsdrift eller xDrive. Den elektriska räckvidden är upp till 61 km*.
Mer om BMW 530e Sedan
BMW X3 xDrive30e

BMW 530e Touring.

BMW 5-serie Touring kommer nu för första gången också som laddhybrid med en elektrisk räckvidd på upp till 57 km*. Tillsammans med den kraftfulla förbränningsmotorn får du 292 hk ren körglädje ute på vägarna, dessutom kan du välja fyrhjulsdrift för att säkerställa maximal BMW-upplevelse.
Mer om BMW 530e Touring

Laddhybrider för vardagen.

BMW 225xe – PERFEKT KOMBO AV SPORT OCH FAMILJELIV.

BMW 225xe.

BMW 225xe Active Tourer är en bil full av energi för dig som vill ha mer körglädje i vardagen. Den erbjuder en blandning av sport, bränsleekonomi och praktisk vardaglighet som är oöverträffad i detta segment. Du får acceleration från 0 till 100 på bara 6,7 sekunder och nu med en ökad elektrisk räckvidd på upp till 53 km*.
Mer om BMW 225xe Active Tourer
BMW 330e Sedan

BMW 330e Sedan.

Nu finns äntligen laddhybridversionen av vår bästsäljande sportsedan som även finns med xDrive fyrhjulsdrift. Tack vare den 4-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn får du 252 pigga hästkrafter som sömlöst kombineras med en högeffektiv elmotor. Räckvidden har sedan föregångaren ökat med hela 50 procent och landar nu på upp till 60 km*.
Mer om BMW 330e Sedan
BMW 330e TOURING

BMW 330e Touring.

Som första BMW Touring-modell med hybriddrivlina förenar BMW 330e Touring maximal körglädje med kraftigt reducerade koldioxidutsläpp och garanterar en sportig körupplevelse utöver det vanliga. Den elektriska räckvidden når upp till 61 km* och även BMW 330e Touring finns tillgänglig som fyrhjulsdriven laddhybrid.
Mer om BMW 330e Touring

SUV som laddhybrid.

Flera av våra populära SUV-modeller finns nu som laddhybrider. Perfekt för dig som ger dig ut på längre utflykter och inte vill kompromissa varken när det gäller mängden packning eller hänsynen till miljön.

BMW X1 xDrive25e

BMW X1 xDrive25e.

BMW X1 xDrive25e är ännu ett exempel på vår filosofi kring hybridtänkande. Kombinationen av en effektiv förbränningsmotor och modern elmotor gör BMW X1 som laddhybrid till en smart och effektiv bil som kan köras 52 km* på enbart el. Att den också är fyrhjulsdriven, har ett bagageutrymme på 475 liter och går att beställa med dragkrok gör BMW X1 xDrive25e till en praktisk bil.
Mer om BMW X1 xDrive25e
BMW X2 xDrive25e.

BMW X2 xDrive25e.

En sportig och stilren SUV utrustad med den senaste generationens batteriteknik med en elektrisk räckvidd på upp till 53 kilometer*. Kombinerat med en kraftig motor och BMW TwinPower Turbo-teknologin känner du pirret i magen när du gör 0-100km/h på 6.8 sekunder.
Mer om BMW X2 xDrive25e
BMW X3 xDrive30e

BMW X3 xDrive30e.

BMW X3 xDrive30e förenar det bästa från två världar: dynamiken och effektiviteten hos en elmotor med komforten hos en förbränningsmotor. Med en elektrisk räckvidd på 50 km*, maximal dragvikt på 2000 kg och bagagevolym på 450 liter är BMW X3 som laddhybrid redo för alla livets äventyr.
Mer om BMW X3 xDrive30e
BMW X5 xDRIVE45e

BMW X5 xDrive45e.

När du vill få plats med allt, alla och lite till. Nya BMW X5 xDrive45e ger dig en total systemeffekt på hela 394 hästkrafter, en räckvidd på upp till 88 kilometer* vid helelektrisk körning, karaktäristiskt sportig look, obegränsad off-road-prestanda och enastående effektivitet. Du får med andra ord allt du behöver för att ta dig dit du vill. När du vill.
Mer om BMW X5 xDrive45e

Teknik och innovation i BMWs laddhybrider.

Med en laddhybrid från BMW får du inte bara elektrisk körglädje förpackad i en elegant design, du får också tillgång till en mängd smarta lösningar som höjer körupplevelsen för dig som förare, men också innovativ teknik som värnar om miljön.

Laddhybrid teknik och innovation
Laddhybrider - BMW eDrive Zones

BMW eDrive Zones.

Från 2020 är alla laddhybrider från BMW utrustade med BMW eDrive Zone, en teknik där bilen automatiskt slår över till elektrisk körning i städer som har så kallade miljözoner. I Sverige finns miljözonerna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala, men fler städer är på väg. Se filmen hur det fungerar och hur du i framtiden ska kunna samla BMW poäng när du kör elektriskt.
Se filmen
Laddhybrider och Connected Drive

Håll din laddhybrid uppkopplad.

BMW Connected Drive ser till att våra laddhybrider är uppdaterade med de senaste digitala tjänsterna från BMW. Våra smarta och innovativa funktioner förenklar livet och höjer körupplevelsen.
Mer om Connected Drive
Intelligent Personal Assistant

Din personliga assistent i bilen.

BMW Intelligent Personal Assistant hjälper dig aktivera bilens olika funktioner med hjälp av din röst. Sätt på musik, be om snabbaste vägen hem eller hjälp till att slå på helljuset, allt utan att släppa händerna från ratten. Läs vilka fler funktioner din personliga assistent kan hjälpa dig med under bilresan. (Tjänsten är inte tillgänglig på den svenska markanden för närvarande).
Allt om tjänsten
eAcademy - tips och nyheter.

BMW eAcademy.

Tips, råd och nyheter för allt kring laddbara bilar.

BMW eAcademy.

Tips, råd och nyheter för allt kring laddbara bilar.

BMW i3

MILJÖN ÄR EN DEL AV VÅRT DNA.

Så jobbar vi mot en mer hållbar bilindustri.

MILJÖN ÄR EN DEL AV VÅRT DNA.

Så jobbar vi mot en mer hållbar bilindustri.

BLI FÖRST MED DET SENASTE FRÅN BMW.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från BMW.

Läs mer
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.