BMW i Design.

BMW i DESIGN.

En familj med särskild karaktär.

BMW i DESIGN.En familj med särskild karaktär.

När BMW startade tankesmedjan ”Project i” 2008 hade ingen kunnat förutse vägen den skulle ta. Men målet då var inget mindre än att bli en pionjär för futuristisk hållbar rörlighet. Ett decennium har nu gått och tankesmedjan har inte bara gett upphov till många mobilitetskoncept, utan också till varumärket BMW i.

Kai Langer är chef för BMW i Design och mannen som tillsammans med sitt team bestämmer hur BMW i kommer att forma rörligheten i framtiden. Kai Langer har varit en del av initiativet ända sedan dess tidiga dagar; 2013 bevittnade han den stora uppmärksamheten som uppstod vid lanseringen av BMW i3, som också satte nya standarder när det gäller design.

Läs mer

VAD ÄR DET SOM GÖR ATT BMW i DESIGN STICKER UT?

”Visuellt var BMW i3 ett stort steg framåt, för stort för vissa människor. Men det var viktigt för oss att fortsätta med vårt banbrytande tänkande”, förklarar Kai Langer idag. "Vi tar ett mindre drastiskt tillvägagångssätt med andra modeller för att få folk ombord som inte gillar det futuristiska utseendet". Kai Langer kallar detta ”mjuk omvandling” och menar att nya BMW i4 är ett bra exempel på hur det kan se ut.

 

"Vid första anblick verkar BMW i4 vara en klassisk Gran Coupé, men den välbekanta designen kompletteras med noggrant utvalda och mycket diskreta BMW i-element med futuristisk teknik i interiören”, förklarar Kai Langer. "Detta är särskilt viktigt för långvariga kunder och varumärkesfans, plus det gör steget från en bränsledriven bil till en elbil mycket lättare".

 

Även om designerna på BMW i3 och BMW i4 skiljer sig från varandra, är de fortfarande medlemmar i samma familj - som växer hela tiden.

Läs mer
Kai Langer
"Vid första anblick verkar BMW i4 vara en klassisk Gran Coupé, men den välbekanta designen kompletteras med noggrant utvalda och mycket diskreta BMW i-element med futuristisk teknik i interiören".
Kai Langer, chef för BMW i Design
Hållbarhet och nöje

EN FÖRENING AV NÖJE OCH HÅLLBARHET.

Den slående i Blue färgen är också subtilt integrerad i hela estetiken. Från ramen som omger njuren och en ring runt logotypen till dörrtröskeln, som också framhävs av batteritekniken i golvet och de blå diffuserelementen där avgassystemet skulle normalt vara. Dessutom tjänar fälgarnas futuristiska design två syften: optimerar aerodynamiken och förbättrar därmed bilens räckvidd.

 

”Vi installerar inte teknik för sakens skull eller lägger till designelement som inte tjänar något syfte. Istället visar vi att körning fortfarande kommer att vara kul i framtiden - inte trots att det har blivit mer hållbart, utan på grund av det" säger Kai Langer.

Läs mer

ETT ENGAGERANDE KÄNNETECKEN - NJUREN.

Njurens omvandling har alltid varit ett viktigt diskussionsämne, men vi återuppfinner det hela tiden så att det passar bilens karaktär. Och varje BMW har i sin tur alltid en unik karaktär. Människor inser vanligtvis inte detta förrän efteråt, när de har vant sig vid den nya versionen. Och det är helt normalt: om människor inte behövde tid för att vänja sig vid en ny design, skulle det inte vara nytt.

Läs mer
Njuren
Fälgarna

INTELLIGENS OCH ELEGANS I SYMBIOS - FÄLGARNA.

Fälgarna på i4 ​​har en mycket ovanlig design, inte minst för att de måste föra samman olika världar. Å ena sidan måste de bära stora, robusta däck som passar dynamiken i BMW i4 och kunna ta skarpa kurvor. De måste vara effektiva, platta och aerodynamiska utan att blockera luftflödet som kyler bromsarna.

 

När det gäller BMW i4 betyder det att den klassiska fälgen lyser igenom i bakgrunden och utseendet har förändrats radikalt genom att använda futuristiska delar i aluminium. Detta är ett bra exempel på hur racingvärlden och futuristisk effektivitet kan vävas samman. Förutom att däcken visuellt sticker ut, gör denna design också fälgarna otroligt praktiska. De är en så utmärkande designdetalj i i4 att du kan känna igen bilen bara på däcken.

Läs mer
Bakljus

BARA ETT HJÄRTSLAG BORT - BAKLJUSEN.

BMW i4:s minimalistiska bakdel är framför allt känd för sina breda axlar med en viktig visuell höjdpunkt: de utmärkande bakljusen. BMW-bakljusen är i princip lika igenkännbara som framsidan. Den som närmar sig en BMW bakifrån på natten kommer direkt att känna igen den ikoniska kurvan. När det gäller i4 påminner bakljusen om ett hjärtslag. Och anledningen till det är enkel: våra hjärtan slår snabbare så fort vi känner känslor; det finns inget mer direkt sätt på vilket känslor kan överföras. Det kan låta obehagligt, men det inspirerade oss och det passar med äktheten hos BMW i Design.

Läs mer

FÅ DET SENASTE NYHETERNA OM BMW i4.

Registrera dig idag och få det senaste exklusiva innehållet om bilen före alla andra. Redan idag kan den beställas hos din BMW-återförsäljare.

Läs mer
My BMW App.

FRÅN SKÄRMTID TILL EGENTID MED My BMW.

Nyfiken på hur en av våra BMW-ägare använder sig av My BMW? Läs mer om Marc och hans sätt att nyttja den digitala tekniken till max.
BMW i4

THE i4

Upptäck vår första helt eldrivna Gran Coupé med upp till 600 km* räckvidd.