The 4 - känslan sitter i linjerna

GÖR INTRYCK - INTE AVTRYCK.

K2 x Adam Falk x BMW

Gör intryck - inte avtryck.K2 x Adam Falk x BMW

Hållbarhet är inte någon enskild insats här och nu, det är ett långsiktigt arbete för att skapa bästa möjliga förutsättningar. Igår, idag och för kommande generationer. För oss är det mer än bara CO2-utsläpp och elbilar. Det handlar om bilens livscykel, från produktion till återvinning, där påverkan på miljön alltid är prioriterad. Utan att tumma på körglädjen.

 

Tillsammans med skidmärket K2 och den professionella skidåkaren Adam Falk har vi tagit fram Conscious Winter, ett koncept där miljön och lusten att upptäcka nya delar av vinterlandskapet är i fokus. För att kunna njuta av vacker natur, krispig luft och nypistade backar är något vi vill att man ska kunna göra samtidigt som man har hållbarheten och naturen i åtanke, och självklart kunna åka på fjällsemester och samtidigt lämna minimalt med avtryck.

Resultatet blev en film som visar känslan med Conscious Winter och vårt samarbete med K2 och Adam Falk. Titta gärna på den här nedan eller via länken här ovan.

Läs mer
“I want to make more conscious decisions every day to create a more healthy and loving world.”
- Adam Falk.

Conscious Winter.

Conscious Winter innebär att det ska vara möjligt att njuta av naturen, men på ett medvetet sätt så vi kan ha kvar den så länge som möjligt. För Adam som tidigare var professionell skidåkare, är naturen en av de viktigaste delarna av hans liv och ingenting han vill vara utan. Hans strävan att hela tiden utbilda sig själv om vad som är smarta och hållbara val, gör åkandet i en laddhybrid att han kan njuta av naturen på ett för honom smartare sätt, eftersom han inte behöver oroa sig för att göra avtryck på miljön. Allt för att skapa en rimlig framtid för oss alla.
k2 adam falk
K2 x Adam Falk
K2 x Adam Falk
k2 adam falk
k2 adam falk
K2 X Adam Falk x BMW
k2 adam falk
K2 x Adam Falk
K2 x Adam Falk
k2 adam falk
k2 adam falk
K2 X Adam Falk x BMW

Laddhybriden i vinterlandskapet.

Tack vare vår laddhybrid X1 xDrive25e får du hållbar bilåkning och körglädje i ett. Med hjälp av fyrhjulsdrift, kraften från batteriet och innovativa funktioner är körglädjen alltid närvarande, och med de många laddstationerna är det inga problem att köra hållbart även i vinterklädd fjällmiljö. Med en laddhybrid väljer du dessutom om du vill köra på el eller ett annat drivmedel. Undersökningar visar att BMW X1 xDrive25e med hjälp av förnybara energikällor har upp till 55% lägre koldioxidutsläpp än BMW X1 xDrive25i. En av många fördelar med laddhybriden, en annan är bilen automatiskt slår över till bensin- eller dieseldrift om batteriet skulle ta slut.

 

Det finns även tips att tänka på för att maximera räckvidden när det är kallt. Exempelvis kan det vara bra att värma bilen innan du laddar, att parkera inomhus om möjligt och att hellre ladda ofta än sällan.

 

 

 

Läs mer
K2 x Adam Falk x BMW

Vår laddhybrid X1 xDrive25e i siffror:

  • 01 Elektrisk räckvidd: 57 km*
  • 02 Tid till fulladdning: 3,2 timmar (med 3,7 kW/16 A, BMW i Wallbox)
  • 03 Koldioxidutsläpp blandad körning: 48-43 g/km
  • 04 Bagageutrymmets volym (uppfällt ryggstöd): 450 liter
  • 05 Acceleration 0-100 km/h: 6.9 sekunder
  • 06 55% lägre koldioxidutsläpp än BMW X1 xDrive25i.
  • 07 Max effekt kW (hk): 70 (95)

* Värdena är enligt WLTP-körcykeln. 

Läs mer
K2 x Adam Falk x BMW

3 fakta om vårt hållbarhetsarbete.

#1 Vid 2023 kommer vi erbjuda som minst 25 elektrifierade modeller av våra bilar.

 

#2 Sen slutet av 2020 har vi enbart köpt el framtaget från förnybara källor. I Europa har våra anläggningar köpt in 100% grön el sen 2017.

 

#3 Av det skräpmaterial som vår produktion av fordon genererar, återvinns och återanvänds 99%.

Läs mer
K2 x Adam Falk x BMW

3 fakta om K2:s hållbarhetstänk.

#1 Att utveckla högkvalitativa produkter med ett långt, användbart liv för att maximera att de kan användas så länge som möjligt.

 

#2 Att göra smarta materialval som inte tummar på vare sig kvalitet eller livslängd. Reducera skadliga kemikalier, öka återvunna material och reducera påverkan av avfallshanteringen.

 

#3 Att konstant förbättra processer där det är möjligt för att minska svinn, använda renare energi, minimera frakt och minska vårt avtryck.

Läs mer

K2 x BMW.

K2 och BMW samarbete sträcker sig långt tillbaka, och sker på både internationell och lokal nivå. Våra grundpelare och det gemensamma i vårt samarbete är att vi vill fortsätta bidra till att göra medvetna och hållbara val. Vi vill båda stötta initiativ som visar att hållbarhet och glädje inte behöver vara något som krockar, utan kan vara en självklar del av ens vardag.  

Läs mer

Bilderna är tagna av Emrik Jansson och Agnes Maltesdotter. 

Läs mer
BMW bygger hållbara bilar

HUR BYGGER BMW HÅLLBARARE BILAR?

Och vad har plantering av jordnötter med det att göra? Läs här om våra mål för att skapa hållbarare bilar och en hållbarare utveckling.
plug-in hybrid

LADDHYBRID – NÄR DU VILL KOMMA ÄNNU LÄNGRE.

Laddhybrider, även kallade Plug-in hybrider, drivs av två motorer: en el- och en förbränningsmotor. Det gör bilen perfekt anpassad för dig som kör kortare sträckor i vardagen men samtidigt vill kunna resa längre när det behövs. Batteriet kan laddas både under körning och via godkända laddstationer.