BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé

THE CONCEPT i4

BMW CONCEPT i4: ALLA HÖJDPUNKTER FÖR DEN FÖRSTA HELT ELEKTRISKA BMW GRAN COUPÉ

Är du redo för en ny dimension av elektrifierande körglädje? BMW Concept i4 är BMW:s första helt elektriska BMW Gran Coupé – och ett fascinerande exempel på införandet av den elektriska drivlinan hos BMW. Utrustad med femte generationen av BMW:s eDrive-teknik uppvisar BMW Concept i4 enastående prestanda. En enormt sportig körupplevelse väntar föraren och passagerarna, något om inte kan uttryckas enbart med siffror. Denna nästintill ljudlösa dynamiska kraftutveckling måste helt enkelt upplevas. Med en imponerande räckvidd på över 600 kilometer sätter BMW:s innovativa elbil en ny standard även när det gäller praktisk funktionalitet i vardagen och långresor utan kompromisser.

Upptäck den sportigt eleganta designen och det moderna formspråket hos nya BMW Concept i4 och få en försmak av den fascinerande BMW i4 redan i dag – den första serietillverkade helt elektriska BMW:n i premium-mittsegmentet, med tillverkningsstart under 2021.
 

Läs mer
THE CONCEPT i4BMW CONCEPT i4: ALLA HÖJDPUNKTER FÖR DEN FÖRSTA HELT ELEKTRISKA BMW GRAN COUPÉ

HÖJDPUNKTER FÖR BMW CONCEPT i4.

Upptäck designen, kördynamiken, räckvidden och de innovativa funktionerna.

BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Exteriör

EXTERIÖREN HOS BMW CONCEPT i4.

Elektrifierande på alla sätt.

I designen hos BMW Concept i4 möts elektromobilitet, estetik, dynamik och hållbarhet. Dessutom skapar bilens moderna och eleganta exteriör en spännande kontrast till den extremt dynamiska körupplevelsen. De perfekt balanserade Gran-Coupé-proportionerna ger ett autentiskt och kaxigt helhetsintryck: Långt axelavstånd, taklinje med sluttande bakparti och korta överhäng ger bilen ett sportigt och elegant grunduttryck. Det gör att BMW Concept i4 är en verkligt elektrifierande försmak av den serietillverkade BMW i4 och BMW Gran Coupé-modellernas elektriska tidsålder.

Interiör BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé

INTERIÖREN I BMW CONCEPT i4.

Innovation möter minimalism.

Den rymliga kupén i BMW Concept i4 är ljus och modernt elegant. I den främre delen av kupén är nya Curved Display helt koncentrerad på föraren. Runt förarplatsen har interiören reducerats maximalt. Det medvetet återhållsamma formspråket när det gäller knappar och reglage skapar en modern och samtidigt lyxig känsla. Interiörens exklusiva framtoning förstärks ytterligare av accentlister i varm guldbrons med gradienter och genom kontrollreglage med infattningar i kristallglas. Resultatet är en tydligt strukturerad kupé som ger ett ljust och öppet intryck – och den matchar den tysta och oöverträffade elektriska drivlinan på ett optimalt sätt.

BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Kördynamik räckvidd

KÖRDYNAMIKEN OCH RÄCKVIDDEN FÖR BMW CONCEPT i4.

Dynamisk atlet med långfärdskvaliteter.

Utrustad med femte generationen av BMW:s eDrive-teknik uppvisar BMW Concept i4 imponerande prestanda. Elmotorn, som har utvecklats speciellt för BMW i4, har en toppeffekt på hela 390 kW (530 hk), vilket är i nivå med V8-drivlinan hos de aktuella BMW-modellerna med förbränningsmotor. Bilen accelererar på ett dynamiskt sätt från 0 till 100 km/h på 4,0 sekunder, och topphastigheten är över 200 km/h. Förutom sitt sportiga DNA har BMW Concept i4 också långfärdskvaliteter: Den effektiva drivlinan ger en räckvidd på upp till hela 600 kilometer.

BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Curved Display digitala instrument

DET BANBRYTANDE ANVÄNDARGRÄNSSNITTET i BMW CONCEPT i4.

Förarorientering i en ny form.

BMW Concept i4 visar för första gången den ikoniska Curved Display, en sammanhängande informationsdisplay som visar visningsområdena från bilens olika informationsdisplayer på en enda display som är vinklad mot föraren. Den ergonomiskt optimerade Curved Display, som i denna form kommer att införas i serieproduktionen genom BMW i4 och BMW iNEXT, sätter föraren i fokus och underlättar för denne att använda bilens olika reglage och funktioner – samtidigt som den ger förarplatsen en modern look. Innehållet på Curved Display gör att du kan uppleva den elektriska tidsåldern hos BMW digitalt och ger en försmak av nästa generations BMW Operating Systems i en BMW från och med 2021.

Designen hos BMW Concept i4 imponerar med fantastiska proportioner, uttrycksfulla egenskaper och en naturlig kärlek till detaljer.
Domagoj Dukec – designchef på BMW

DESIGN FÖR BMW CONCEPT i4.

Det elektrifierande formspråket för en ny generation.

BMW Concept i4 öppnar en ny elektrisk era för BMW:s Gran Coupé-modeller. De distinkt formgivna ytorna, taklinjen med det sluttande bakpartiet och den mjukt modellerade skulpturen ger bilen ett sportigt elegant utseende, som förstärks ytterligare av den moderna exteriörfärgen Frozen Light Copper. Exakta linjer understryker den enastående dynamiska potentialen hos den helt elektriska drivlinan. Dessutom visar de blå detaljerna i fronten, på sidorna och i bakpartiet på denna banbrytande Gran Coupés BMW i-arv. Förarplatsen i BMW Concept i4 präglas av ett minimalistiskt formspråk och en förarmiljö som genomgående sätter föraren i fokus med den stora Curved Display som huvudnummer. Samtidigt gör den ljusa och öppna kupén och panorama-glastaket att den tysta och oöverträffade elektriska drivlinan matchas på ett optimalt sätt.
Exteriör 1 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Exteriör 2 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Exteriör 3 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Exteriör 4 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektrisk BMW Gran Coupé sedd från sidan
Interiör 1 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Interiör 2 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Interiör 3 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Interiör 4 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektrisk BMW Gran Coupé närbild dörr med backspegel
Exteriör 1 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Exteriör 2 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Exteriör 3 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Exteriör 4 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektrisk BMW Gran Coupé sedd från sidan
Interiör 1 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Interiör 2 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Interiör 3 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé
Interiör 4 BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektrisk BMW Gran Coupé närbild dörr med backspegel
BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 1
BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 2
BMW Concept i4 2020 G26 Bild 3
BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 4
BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 5

DESIGNHÖJDPUNKTER FÖR BMW CONCEPT i4.

Fronten hos BMW Concept i4 har ett distinkt utseende med sin stora, slutna dubbelnjure och två fristående, påkostade LED-strålkastare. Oavsett ur vilken vinkel du ser den: Runt den fyrdörrars Gran Coupén visar de eleganta blå detaljerna på bilens elektriska DNA och att den ingår i BMW:s i-familj. Bakpartiet hos BMW Concept i4 har en låg linje som ger ett brett och horisontellt uttryck. Tillsammans med de smala L-formade bakljusen uppstår ett bakparti som präglas av lugn och modernitet. En mängd aerodynamiklösningar, som diffusorer i bakpartiet och de exklusivt designade fälgarna optimerar inte bara luftmotståndet, utan förstärker samtidigt det dynamiska helhetsintrycket. I kupén skapar Curved Display, som är välvd mot förarsidan, och skjutreglagen för växling för banbrytande modernt genom maximalt fokus på föraren. Kontrollreglage som iDrive-reglaget och knappar för stolsinställningarna med minnesfunktion i dörrarna har detaljer i exklusivt kristallglas. Den moderna designen fulländas genom stolar med klädsel i tyg/läderkombination tillverkad av utsökta, hållbart framtagna material.

BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 1
BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 2
BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 3
BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 4
BMW Concept i4 2020 G26 Elbil helt elektriska BMW Gran Coupé Bild 5

DESIGNPROCESSEN FÖR BMW CONCEPT i4.

 

BMW Iconic Sounds Electric

BMW ICONIC SOUNDS ELECTRIC.

Ljudet av BMW Concept i4.

BMW Concept i4 kännetecknas inte bara av sin individuella design, utan även av sitt unika, visionära ljud. Ljudet har utvecklats under BMW IconicSounds Electrics tak tillsammans med den världsberömde kompositören Hans Zimmer och BMW:s ljuddesigner Renzo Vitale. BMW IconicSounds Electric har haft som mål att göra att BMW:s elbilar ska höras och att de ska väcka känslor genom unika ljudlandskap. Ljudet av BMW Concept i4 uppfyller denna ambition med perfektion genom att förena BMW:s förflutna och framtid och därigenom förmedlar gränslös uttrycksfullhet. Klangen har ett djup, överraskar och ger en känsla av lätthet och transparens. Upplev e-Sound hos BMW Concept i4: från körljuden i ”Core”-läge via de intensivare, mer karakteristiska ljuden i ”Sport”-läget till ljuden när du öppnar dörren och startar bilen och börjar köra.

Läs mer