BMW Vision iNEXT sedd snett framifrån framför en stenmur

MY FAVORITE SPACE.

BMW Vision iNEXT.

MY FAVORITE SPACE.BMW Vision iNEXT.

Den bästa platsen för en resa är BMW Vision iNEXT. En vision av en bil som på alla tänkbara sätt förmedlar den trygghet och avkoppling som du annars bara känner när du är hemma. Helt eldriven, självkörande och fullt uppkopplad – BMW Vision iNEXT är framtidens elbil som ger resandet nya oanade möjligheter. En självkörande bil öppnar även en helt ny värld, rent interiört. Inte bara den innovativa och estetiska känslan – du kan själv bestämma vilka upplevelser du värdesätter mest. Visionen av en körglädje som gör vägen till den bästa platsen.

Läs mer

FYRA VISIONER, FYRA BUDSKAP

  • 01 Individuell, uppkopplad mobilitet – med människan i centrum
  • 02 My favorite space – livskvalitet var du än är
  • 03 Helt eldriven, självkörande och fullt uppkopplad
  • 04 Shy-Tech – diskret och intuitiv teknik
Interiörfoto av BMW Vision iNEXT med förarplatsen och bordet i mitten
Interiören i BMW Vision iNEXT med ratt och instrumentpanel
Mörkhårig kvinna på passagerarsidan fram i BMW Vision iNEXT vänder sig bakåt

EN PLATS FÖR VÄLBEFINNANDE.

Ett kupéutrymme med nytänk. BMW Vision iNEXT bryter medvetet mot de traditionella normerna och skapar en nytolkning av mobil livskvalitet. Interiören ger en ytterst välkomnande känsla och en atmosfär där samspelet mellan ädelträ och handvävt jaquardtyg skapar en speciell stämning. Den accentueras av alcantara i färgtonen Purus Rosé, som utgör den perfekta bakgrunden till den möbelinspirerade och öppna formgivningen av kupén. En innovation är ett litet bord som ser ut att sväva fritt. Det fina ytskiktet av trä med öppna porer och jacquardtyg vilar på en skål formad av belyst glaskristall, som sträcker sig mot baksätet, där den avspända loungekänslan förstärks ytterligare.

BMW Vision iNEXT sedd ovanifrån på en strand med träd
Foto bakifrån av BMW Vision iNEXT i en glänta i solen
BMW Vision iNEXT sedd från sidan i ett vägskäl i en park
Bild framifrån av BMW Vision iNEXT i en infart
BMW Vision iNEXT sedd bakifrån med röda bakljus i mörker
BMW Vision iNEXT med bild på fronten och njuren

SKAPAD UR EN VISION.

Redan vid första anblicken blir det tydligt att BMW Vision iNEXT är klart före sin tid. Med sina stora ytpartier och precisa linjer, vissa med blå bakgrundsbelysning, verkar bilen som gjuten i ett enda stycke. Det minimalistiska formspråket utgör en spännande kontrast till de distinkta detaljerna och den extravaganta lackeringen: färgtonen Liquid Greyrose Copper går från varmt kopparfärgad till mörk rosé och ger denna SAV (Sports Activity Vehicle) en tydlig dynamisk karaktär. Vindrutan övergår i ett stort panoramaglastak, vilket ger karossen ett lättare intryck och interiören en öppnare känsla. Den dominanta dubbelnjuren med uppkopplade, intelligenta funktioner, den ikoniska formen på sidorutorna och de blå accenterna ger tydliga vinkar om BMW i-generna.

FRÅN HIGH-TECH TO SHY TECH.

Nydanande teknik i BMW Vision iNEXT.

Nästan helt osynlig – men alltid till hands. Vid första anblicken syns bara displayerna i instrumentpanelen, inga andra reglage eller knappar anas. I framtiden är det nämligen inte tekniken, utan människan som står i centrum. Ytskikten är av trä eller tyg och aktiveras med gest- eller röststyrning – de digitala funktionerna framträder inte förrän föraren eller passagerarna behöver dem. Ett intelligent steg mot framtiden.

Läs mer
Baksäte i BMW Vision iNEXT med hand och grönt tyg

Intelligent Material.

BMW Vision iNEXT läser dina tankar via fingertopparna. I Boost-läget fungerar informationsdisplayen som pekskärm. I läget Ease har den bordsliknande träytan i mittkonsolen motsvarande funktion. När du rör fingret följer de smått magiska ljuspunkterna efter och skapar på så sätt en visuell återkoppling. Även jacquardtyget i baksätet vaknar till liv när man rör vid det. Här kan man bland annat styra musiken med hjälp av olika gester som visas i form av lysdioder under tyget. Detta är Shy Tech i ett nötskal: i en handvändning förvandlas en anspråkslös yta till ett unikt användargränssnitt.

Läs mer
Sidan av BMW Vision iNEXT med en kvinna vid den öppna dörren och en man i bakgrunden

Intelligent Personal Assistant.

Alltid vid din sida. Intelligent Personal Assistant är en röststyrd funktion som är med dig vart du än är på väg. Visionär teknik som kan bilens alla funktioner och ger dig interaktiv hjälp. Samtidigt lär sig assistenten vad du vill och kommer med tiden att anpassa sig efter dina vanor. Dessutom är Intelligent Personal Assistant helt uppkopplad mot den digitala infrastrukturen från BMW, vilket gör det möjligt att styra funktionerna även i ditt smarta hem. I framtiden smälter alltså föraren och bilen samman till en harmonisk enhet.

Läs mer
Kvinna i BMW Vision iNEXT med lysande ritning

Intelligent Beam.

En projicering från framtiden: Intelligent Beam i BMW Vision iNEXT är den naturliga vidareutvecklingen av dagens bildskärmar. Det blir möjligt att visa interaktiva projektioner inne i bilen, vilket kan innebära att vi snart inte behöver den typ av skärmar vi använder idag. Det intelligenta ljuset identifierar objekten och följer dem. På så sätt kan till exempel texten i en tryckt bok kompletteras med illustrationer, rörliga bilder och interaktiv grafik som kan styras med pekfunktion. En dynamisk mappningsteknik gör att innehållet alltid projiceras i rätt perspektiv, till och med när projektionsytan rör sig.

Läs mer
Förarplatsen i BMW Vision iNEXT med ratt och instrumentpanel

UPPLEV SKILLNADEN.

Körlägena Ease och Boost för BMW Vision iNEXT.

Tack vare den innovativa tekniken BMW Personal CoPilot i BMW Vision iNEXT bestämmer du om du vill köra själv eller om den självkörande bilen ska ta över. I Boost-läget är det du som har kontroll över ratten. I läget Ease tar istället BMW Vision iNEXT hand om körningen med hög automatiseringsgrad. Med röstkommando eller beröring av BMW-logon i ratten förändras kupéutrymmet: Ratten dras tillbaka vilket skapar mer rörelsefrihet. Pedalerna sänks ned så att fotutrymmet bildar en plan yta. Föraren och framsätespassageraren kan nu vända sig om mot de andra passagerarna bak. Dessutom visas intressant information om närområdet på displayerna.
Finger vidrör grönt tyg med lysande cirkel
Händer som håller färgglad kristall
Händer tecknar en skiss av BMW Vision iNEXT på post-it-lapp
Man framför en vägg med utkast och skisser av BMW Vision iNEXT
BMW-Designer och Adrian van Hooydonk i BMW Vision iNEXT

UPPDRAG FRAMTID.

Sprungen ur visioner: bakom BMW Vision iNEXT finns en önskan om att skapa en helt ny sorts bil, där framtidens teknik ryms i en aldrig tidigare skådad miljö. Designen har tagits fram genom en intern tävling där BMW:s formgivare fick pitcha mot varandra med sina skisser och visualiseringar. I flera omgångar valdes de bästa koncepten ut tills bara ett segrande utkast gick in i nästa fas för att förverkligas. Processen från första idén till färdig konceptbil tog hela 18 månader. Adrian van Hooydonk, chefdesigner, BMW Group: ”BMW i utvecklar kreativa, nyskapande idéer som i grunden förändrar vår syn på mobilitet. BMW Vision iNEXT är nästa stora kliv på vägen mot förändring och visar hur intelligentare bilar gör livet lättare och skönare.”

FRAMTIDENS KÖRGLÄDJE ÄR ELEKTRISK.

FRAMTIDENS KÖRGLÄDJE
ÄR ELEKTRISK.