Vågar jag köpa bil under coronapandemin?

VÅGAR JAG KÖPA BIL UNDER CORONAPANDEMIN?

Vi har samlat några vanliga farhågor och ställt dem mot möjligheter.

Att köpa bil under Coronapandemin kan kännas osäkert. Covid-19 slog till mot alla delar i samhället och vardagen har på många sätt förändrats. För dig kanske det betyder ändrade sätt för hur du vill ta dig fram.
 

Vid oroliga tider kan det vara skönt att luta sig tillbaka i sin egen bil och friheten det innebär. Vi förstår att köpa en bil kan vara en stor investering, men det finns alternativ om du känner att din privatekonomi är under kontroll. Vi har samlat några vanliga farhågor och ställt dem mot möjligheter.

Läs mer
Vågar jag köpa bil under coronapandemin? Vi har samlat några vanliga farhågor och ställt dem mot möjligheter.

Äventyrar jag min ekonomi om jag köper bil under corona?

Vi förstår, det har varit många varsel till följd av Coronapandemin och osäkerheten för hur din privatekonomi kommer påverkas är osäker. Men det finns också ljusglimtar om du känner att din privatekonomi är stabil och du vill köpa ny bil.

 • Lån från banken.
  Många banker har sänkt räntan på lånen vilket gör det billigare att låna till en bilaffär. Kolla upp ifall din bank är en av dem.

 • Privatleasing.
  Vill du inte satsa stora belopp på en gång kan privatleasing vara något för dig. Du betalar ingen kontantinsats och BMW Service Inclusive ingår alltid. Väljer du dessutom BMW Orginalförsäkring slipper du oroa dig för oförusedda utgifter. Beronde på modell kör du en splitterny BMW i 12, 24 eller 36 månader och kan sen byta till en ny.

 • BMW Billån.
  Vårt billån finansierar din körglädje till förmånliga villkor. Vi skräddarsyr ditt lån och anpassar månadsbetalningarna och restskuld utifrån dina körvanor.

Läs mer om privatleasting och billån eller fyll i dina önskemål i vårt smidiga verktyg.

Läs mer

Jag vill inte åka till en bilhandlare med risk för smittspridning.

BMW har från dag ett av Coronapandemin jobbat för att förhindra smittspridningen. Flera av våra återförsäljare använder idag digitala verktyg så att du hemifrån kan titta på film på den bil du är intresserad av.

 

Våra återförsäljare har också genomfört nödvändiga åtgärder som bland annat utökade städrutiner och tydliga riktlinjer för personal kring hälsa och handhygien, allt för att du ska känna dig trygg när du besöker oss.

Läs mer

Vilken bil ska jag köpa?

Allt beror på hur dina körvanor ser ut och hur du kommer använd bilen de närmaste åren. Elbilar och laddhybrider är framtiden och BMW ligger i framkant av utvecklingen, se bara på BMW Concept i4.

 

 • Elbilar – passar dig som sätter miljön först och använder bilen främst för pendling till jobbet, de vardagliga veckoinköpen eller skjutsar barnen till aktiviteter.
 • Laddhybrider  – passar dig som kör kortare sträckor men som vill ha möjlighet att åka längre.
 • Diesel eller bensin – för dig som kör mycket och vill maximera körglädjen.

 

Läs mer