BMW ConnectedDrive Digital Services & Connectivity

BMW CONNECTED DRIVE.

Uppkopplad och fri.

Vad kan din BMW göra för dig? Se till att du är framme i tid? Vill du alltid kunna få svar på dina frågor? Eller underhålla dig när du sitter i bilen? De digitala tjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive erbjuder en mängd praktiska lösningar. Smarta och innovativa funktioner som förenklar livet och som gör varje resa till en unik upplevelse.

Läs mer
BMW CONNECTED DRIVE.Uppkopplad och fri.

SMARTA FUNKTIONER.

Innovativa digitala produkter och tjänster i BMW ConnectedDrive för en avkopplad och bekväm mobilitet.

Kvinna använder My BMW-appen i BMW ConnectedDrive på sin smartphone framför en vit BMW X5

My BMW APP.

Din direktlänk till bilen och BMW:s värld.

Från praktiska fjärrstyrningsfunktioner via intelligent ruttplanering till uppdatering av bilens programvara: Med My BMW-appen får du förutom ett modernt och intuitivt användargränssnitt även tillgång till många smarta funktioner som ökar mobiliteten i din vardag på ett perfekt sätt.

Kvinna använder Intelligent Personal Assistant som ingår i BMW ConnectedDrive-paketet i hennes BMW

INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Den vet allt om din BMW och hjälper till i många situationer.

Med BMW Intelligent Personal Assistant har du alltid en assistent och hjälpande hand med dig i bilen. Kommunicera med din BMW och styr enkelt funktioner i bilen med röstkommandon. BMW Intelligent Personal Assistant kan på begäran förklara allt som har med bilen att göra och hjälper dig att lära känna din BMW ännu bättre.

Kvinna väntar medan BMW Remote Software Upgrade uppdaterar programvaran i hennes BMW X5

REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

För att se till att din BMW alltid har den senaste programvaran.

Remote Software Upgrade säkerställer att din BMW alltid har den senaste programvaran installerad. Uppdatera bilens programvara enkelt och snabbt over the air. Med Remote Software Upgrade kan du dessutom installera nya fordonsfunktioner.

INNAN DU BÖRJAR KÖRA.

Planera dina resor enkelt och bekvämt med My BMW-appen.

Bra planering sparar tid och gör livet lite lättare: Dra före resan även nytta av de innovativa funktionerna i My BMW-appen. Kontrollera till exempel om din BMW har tillräcklig räckvidd eller ventilera bekvämt bilen via fjärrstyrning. Du kan också söka efter nya destinationer i My BMW-appen och skicka dessa från din smartphone direkt till din BMW.

Man använder My BMW-appen i BMW ConnectedDrive medan hans BMW X5 laddhybrid laddas

My BMW APP.

Smart, alltid uppdaterad, genomtänkt: Med en ny design och intuitiv användarvägledning guidar My BMW-appen dig genom en helt ny mobilitetsupplevelsen. Planera din nästa resa, kontrollera status för din BMW, boka tid för service av din BMW eller använd någon av de många fjärrstyrningsfunktionerna – allt bekvämt från din smartphone.
Upptäck mer om My BMW-appen
Man använder My BMW-appen i BMW ConnectedDrive på sin smartphone framför en BMW 4-serie Coupé

Kontrollera status för fordonet.

Med My BMW-appen har du tillgång till all information utan att du behöver gå till din BMW. Är räckvidden tillräcklig för en spontan utflykt? Behöver din BMW lämnas in för service? Är den senaste programvaran installerad? Kontrollera körningsrelaterad information innan du börjar köra direkt på din smartphone och se fram emot en avkopplande resa i din BMW.
Upptäck mer om My BMW-appen
Man skickar destination hemifrån till sin BMW via My BMW-appen

Skicka resmålet till bilen.

Vart är du på väg? Leta efter nya resmål i appen My BMW och skicka dem direkt till din BMW. Så snart du kommer fram till bilen kan du se destinationen under Nyheter och kan starta vägledningen med ett klick.
Upptäck mer om My BMW-appen
Fjärrfunktioner hos bilen via My BMW-appen Kvinna dyker ner i isvak

Få åtkomst till funktioner hos bilen från din smartphone.

My BMW-appen ger dig tillgång till mångsidiga fjärrstyrningsfunktioner för din bil. Om du till exempel vill ventilera bilen innan du sätter dig i bilen, kan du göra detta i förväg från din smartphone. Din BMW behöver inte ens vara inom synhåll.
Upptäck mer om My BMW-appen
Visa var bilen står med hjälp av funktionen Hitta bilen i My BMW-appen på din smartphone

Hitta bilen med hjälp av din smartphone.

Är du i en stad du inte har besökt tidigare och har glömt var du parkerade bilen? Eller har någon annan använt din bil och du vet därför nu inte var den står parkerad? Inga problem med Hitta bilen-funktionen i My BMW-appen: Öppna bara appen för att visa på kartan var din BMW står parkerad. För maximal komfort och mer tid över till sådant som är viktigt för dig.
Upptäck mer om My BMW-appen
Lås upp bilen med BMW Digital Key och My BMW App

BMW DIGITAL KEY.

Så förvandlar du din smartphone till en digital nyckel: Via My BMW-appen kan du skapa en BMW Digital Key och spara den på din kompatibla iPhone. Du kan låsa upp och låsa dörrarna och till och med starta din BMW också utan den fysiska nyckeln. Dessutom kan du ge upp till fem ytterligare personer tillgång till din BMW.

UNDER FÄRDEN.

Koppla av när du reser med många smarta funktioner och tjänster i BMW ConnectedDrive.

BMW ConnectedDrive erbjuder dig ett brett utbud av digitala produkter och tjänster som underlättar din mobilitet i vardagen och gör att du reser ännu bekvämare i din BMW. Upptäck de intelligenta assistansfunktionerna och innovativa tjänsterna för komfort och underhållning.

BMW iDrive det banbrytande användargränssnittet i BMW ConnectedDrive

BMW iDrive.

Få en helt ny och innovativ körupplevelse med det ständigt vidareutvecklade BMW iDrive – ett enhetligt användargränssnitt som kombinerar modern design och intelligent teknik för en bekväm kupéupplevelse som talar till dina sinnen. I kombination med givare och artificiell intelligens ger BMW iDrive en omslutande interaktion mellan föraren och bilen som inleder en nya era inom bilkörning.
Kvinna använder Intelligent Personal Assistant som ingår i BMW ConnectedDrive-paketet bakom ratten på sin BMW

BMW Intelligent Personal Assistant (tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande).

”Hey BMW, vem är du?” Vore det inte underbart om dina personliga bilexperter fanns i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Säg dina kommandon med helt vanlig röst för att styra bilens många funktioner. Röststyrningsassistenten kan dessutom förklara allt som har med bilen att göra så att du lär känna din BMW ännu bättre.
Mer om BMW Intelligent Personal Assistant
Par kopplar av i sin BMW tack vare Concierge Service i BMW ConnectedDrive

BMW Concierge Services

Är det soligt väder i Rom imorgon? När går mitt flyg? BMW Concierge Services finns där när du behöver och är bara en knapptryckning bort. Oavsett om du behöver boka bord på en restaurang, boka hotellrum eller ska gå på bio. Du kan till och med använda tjänsten för att betala. Concierge Service finns alltid där – var du än befinner dig och vad du än behöver.
Kvinna kopplar av med In-Car Experiences. medan hon kör sin BMW

In-Car Experiences.

Din BMW månar om dig. Den piggar upp när du är trött, får dig att koppla av efter en stressig dag och anpassar bilens kupé så att den matchar din sinnesstämning optimalt. Med In-Car Experiences, där bland annat Caring Car-programmet och Experience Modes ingår, ser din bil till du mår ännu bättre.
personlig förarprofil i BMW Control Display

Personlig förarprofil.

Känn dig som hemma. Du får ett personligt välkomnande i din BMW och här hittar du även dina inställningar för stolen, backspeglar eller navigationen automatiskt så fort du låser upp bilen. Ställ enkelt in din förarprofil och koppla den till din bilnyckel. Om du vill kan du även överföra din profil till en annan BMW. En förutsättning för att kunna använda förarprofilen är en BMW med BMW Operating System 7 eller senare. Du kan skapa upp till tre profiler per bil.
Vänner sitter i en BMW lyssnar på musik via Spotify med Connected Music som ingår i BMW ConnectedDrive

Connected Music.

Använd ditt Spotify-konto när du kör din BMW: Hör din favoritmusik, var du än är. Klassisk konsert på motorvägen, jazz i rusningstrafiken och pop när du glider omkring i stan. Med Connected Music och det inbyggda sim-kortet kan du strömma upp till 30 miljoner låtar online, direkt via BMW:s musikpartner Spotify. Du skannar bara QR-koden i instrumentpanelen på din BMW och registrerar dig på Spotifys hemsida via din smartphone. Connected Music ingår i Connected Package Professional. En förutsättning är att bilen är utrustad med BMW Operating System 7.
BMW Music Menyvisning i BMW Control Display

BMW Music.

Vill du kunna lyssna på all musik men slippa ingå ett användaravtal eller betala avgifter? Då är BMW Music helt rätt val för dig. Även utan ett premiumkonto har du med BMW Music tillgång till Napsters hela musikdatabas. Njut av ditt personliga soundtrack – utan extra streamingavgifter. BMW Music ingår i Connected Package Professional. En förutsättning är att bilen är utrustad med BMW Operating System 7.
BMW Drive Recorder BMW ConnectedDrive Digital Services

BMW Drive Recorder.

Med BMW Drive Recorder kan du spela in en video av området runt bilen och spela upp den exempelvis på informationsdisplayen eller exportera den till din mottagarenhet via USB. Viktig information om bilen som t ex hastighet och gps-koordinater sparas samtidigt som videon spelas in. BMW Drive Recorder har två underfunktioner, inspelning av händelser och inspelning av kollisioner.
Internet i bilen med WLAN-hotspoten i BMW ConnectedDrive

Wi-Fi Hotspot.

Du kan delta i videokonferenser med din surfplatta eller titta på din favoritserie på telefonen. Wi-Fi Hotspot ger dig snabb LTE-uppkoppling (4G) via bilens fast monterade sim-kort, förutsatt att motsvarande nät är tillgängligt där du är. Du och dina passagerare kan surfa med upp till tio mobila enheter samtidigt.
BMW Music Navigeringskarta i BMW Control Display

BMW MAPS.

Den perfekta följeslagaren på varje resa: BMW Maps gör resan i din BMW med innovativa tjänster ännu mer personlig och bekvämare. Dra nytta av exakt beräknade ankomsttider, extremt snabb ruttberäkning och förenklad inmatning av destination med Connected Navigation. Den smarta funktionen Connected Parking gör att du slipper lägga tid på att leta parkeringsplats och guidar dig på ett tillförlitligt sätt till närmaste lediga parkeringsplats. Som förare av en helt elektrisk BMW eller BMW Plug-in hybrid tar du dig via Connected Charging målmedvetet till närmaste publika laddningsstation på din rutt. Systemet visar dig i förväg lediga laddningspunkter och vilken laddningseffekt de har.
Smartphone Integration i bilen med Apple CarPlay som ingår i BMW ConnectedDrive Control Display

APPLE CARPLAY©.

Vill du inte vara utan dina iPhone-funktioner utan vill kunna styra dem som vanligt när du sitter i din BMW? Använd Apple CarPlay för detta, det smarta och säkra sättet att använda din smarta telefon under resan. Stödet av CarPlay sker trådlöst och ger dig tillgång till funktioner som Apple Music, iMessage, telefoni, Siri, Apple Maps och utvalda tredjepartsappar, som Spotify eller Google Maps. Visningen av innehållet sker helt och hållet via displayerna i förarmiljön. På så sätt kan du hela tiden se köranvisningarna via Apple Maps – till och med i BMW Head-Up Displayen.
Smartphone Integration i bilen med Android Auto som ingår i BMW ConnectedDrive Control Display

ANDROID AUTO.

Android Auto i BMW gör att du enkelt och trafiksäkert kommer åt bekanta smartphone-funktioner som musik, medier eller messaging-appar under körning. Kopplingen mellan din bil och dina Android-enheter är extremt lätt att göra tack vare den trådlösa uppkopplingen. Android Auto integreras direkt i den förarspecifika, helt digitala förarplatsen. Du kan till och med få köranvisningar från Google Maps i BMW Head-Up Display. Google Assistant, den digitala röstassistenten från Google, kan tack vare integrationen användas också i din BMW. Be bara Google att utföra saker, läsa upp köranvisningar eller välja din personliga musik och se därför till att du alltid kan fokusera på vägen framför dig.
BMW Teleservices Kvinna med smart telefon i handen framför en BMW

TELESERVICES.

Att behöva komma ihåg när bilen ska in på service är historia numera. Tack vare BMW Teleservices vet din BMW automatiskt när det är dags för service eller när det behövs extra verkstadsbesök av något annat skäl. Information och servicedata skickas direkt till din BMW serviceverkstad. De tar genast kontakt med dig för att boka tid för service.

EFTER KÖRNING.

BMW ConnectedDrive och My BMW App stöder dig även efter körning med innovativa tjänster och funktioner.

Med My BMW-appen och de digitala tjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive blir din mobilitet enklare och bekvämare än någonsin – och det till och med efter körning. Se till exempel till att alltid ha den senaste programvaran i din BMW med Remote Software Upgrade och uppdateringar over the air. I den smarta My BMW-appen kan du förutom andra fjärrstyrningsfunktioner kontrollera att allt ser OK ut runt bilen med Remote 3D – eller vid behov låsa dörrarna i efterhand.

Kvinna dricker ur en mugg under tiden som BMW Remote Software Upgrade uppdaterar programvaran i hennes BMW X5

Remote Software Upgrade.

Se till att bilen alltid har den senaste programvaruversionen installerad. Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Du laddar ner uppgraderingarna via My BMW-appen eller via bilens inbyggda SIM-kort och därefter installera programvaran. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i din BMW.
Mer om BMW Remote Software Upgrade
Par hanterar funktioner i sin BMW hemifrån via My BMW-appen

Tillgång till funktioner hos bilen via din smartphone.

Låste jag verkligen bilen och var någonstans var det jag parkerade nu igen? Med BMW Remote Services och My BMW-appen får du åtkomst till bilen även om du inte är i närheten. Vädra ur din BMW före resan eller lås din BMW med din smartphone, oavsett var du är.
Kvinna kan se vad som finns runt hennes BMW med Remote 3D View-funktionen och My BMW-appen

Remote 3D View.

Ha alltid koll på området runt din BMW för att kunna säkerställa att allt är OK med bilen. Remote Services och Remote 3D View gör att du när som helst kan se området runt bilen ur alla vinklar via My BMW-appen eller låsa dörrarna.
BMW Maps Connected Charging visar den elektriska räckvidden i form av en blå cirkel på kartan i instrumentpanelen.

Connected Charging.

Connected Charging erbjuder en mängd innovativa tjänster som komplettar din e-mobilitet perfekt och gör det ännu enklare att ladda din helt elektriska BMW i eller BMW Plug-in hybrid. Lägg till exempel in i My BMW-appen vilken tid din bil ska laddas, och få en pushnotis när bilen är fulladdad. I appen kan du även se laddningshistoriken för din BMW eller pågående laddning, inklusive elförbrukning, pauser i laddningen, beräknade laddningskostnader samt sänkta kostnader.
BMW Points ger dig som kör en utvald BMW Plug-in hybridmodell poäng för varje kilometer som du kör med eldrift

BMW Points.

Med lojalitetsprogrammet BMW Points samlar du som kör en utvald BMW Plug-in hybridmodell poäng för varje kilometer som du kör med eldrift. Samla och lös in dina poäng i My BMW-appen med ett BMW Charging Account. Du kan även få bonus – som gratis laddning via BMW Charging.

BMW CONNECTED DRIVE: MER INFORMATION OCH LÄNKAR.

BMW ConnectedDrive Store Man sitter i soffan med sin smarta telefon

BMW CONNECTED DRIVE STORE.

Besök webbutiken för BMW ConnectedDrive och boka de nya digitala tjänsterna för din BMW och använd dem redan nästa gång du sätter dig i bilen.
BMW ConnectedDrive-portalen Kvinna med smart telefon i handen

BMW CONNECTED DRIVE-PORTALEN.

Din information, dina tjänster, dina inställningar – BMW ConnectedDrive kopplar upp dig mot din BMW och världen. Registrera dig nu för mer ökad, säkerhet och underhållning.
BMW ConnectedDrive FAQ vanliga frågor och svar Kvinna med smart telefon vid fönster

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR (FAQ).

Under vårt område FAQ hittar du svar på vanliga frågor om de tjänster och produkter som ingår i BMW ConnectedDrive.
BMW ConnectedDrive Kundtjänst

BMW KUNDTJÄNST.

Har du frågor eller behöver mer information om tjänsterna och produkterna som ingår i BMW ConnectedDrive? Kontakta BMW:s kundtjänstavdelning.