MÅLET INOM RÄCKHÅLL. ENERGI SÅ DET RÄCKER.

Fullt kompatibel med din vardag – räckvidd och laddning med BMW i3.

MÅLET INOM RÄCKHÅLL. ENERGI SÅ DET RÄCKER.

Fullt kompatibel med din vardag – räckvidd och laddning med BMW i3.

MÅLET INOM RÄCKHÅLL. ENERGI SÅ DET RÄCKER.Fullt kompatibel med din vardag – räckvidd och laddning med BMW i3.

BMW i driver konsekvent utvecklingen av hållbar eMobility framåt och gör elbilarna ännu mer vardagsdugliga. Från och med nu finns inte bara den populära BMW i3 med 60 amperetimmar, utan även en modell med ännu längre räckvidd och en batterikapacitet på 94 amperetimmar. BMW i3 (60 Ah) har en räckvidd på upp till 19 mil (EU-körcykeln) och med BMW i3 (94 Ah) kommer du upp till 30 mil (20 mil vid vardagskörning i praktiken). Det gör BMW i3 till en suverän följeslagare för alla tänkbara stadsupplevelser. Dessutom är den en perfekt lösning om du pendlar till jobbet varje dag – inklusive trevliga avstickare.
Din individuella räckvidd kan du räkna ut med räckviddskalkylatorn.
Om energireserverna ändå skulle vara på väg att ta slut går det i princip av sig självt att ladda BMW i3: Utnyttja tiden du parkerar till att ladda bilen – enkelt och bekvämt med standardladdkabeln (Mode 2) eller ännu snabbare med BMW i Wallbox eller BMW i Wallbox Pro över natten när du är hemma. När du är på väg kan du t ex använda Fortums tjänst Charge & Drive för att ladda på allmänna laddstationer. Om du rör dig i resten av Europa finns även där specialanpassad mobilitetsservice i form av ChargeNow. Hur lång tid det tar att ladda BMW i3 kan du räkna ut med laddtidskalkylatorn.

BMW i
BMW i3

KÖRPROFILER.

BMW i3 finns nu i två olika modeller: den etablerade BMW i3 (60 Ah) med en räckvidd på upp till 19 mil (EU-körcykeln) och nya BMW i3 (94 Ah) som kan ta dig upp till 30 mil bort (EU-körcykeln). Det motsvarar en räckvidd på upp till 20 mil vid vardagskörning i praktiken.
 

De båda körprofilerna som visas är Stad och Pendling vilka är två vanliga användningsområden för BMW i3 (60 Ah) och BMW i3 (94 Ah), och uppgifterna finns för både sommar och vinter. Stadsprofilen omfattar körning i stadsmiljö och präglas av många tillfällen till bromskraftåtervinning samt stillastående. Förutom att man ofta sänker farten är den vanligaste hastigheten mellan 0 och 60 km/h. Pendlingsprofilen omfattar en tredjedel av vardera dynamisk körning med stads-, landsvägs- och motorvägsprofil. Räckvidden för BMW i3 med Range Extender kan avvika med upp till 15 km beroende på körprofilen.

RÄCKVIDD.

De flesta människor kör mycket kortare sträckor än de tror: i genomsnitt kör vi bil mellan 35 och 50 km per dag. BMW i3 finns nu i två olika modeller: den etablerade BMW i3 (60 Ah) med en räckvidd på upp till 19 mil (EU-körcykeln) och nya BMW i3 (94 Ah) som kan ta dig upp till 30 mil (EU-körcykeln) resp 20 mil vid vardagskörning i praktiken). Båda modellerna har tre till fyra gånger så lång räckvidd som en genomsnittlig bilförare kör varje dag. Trots detta vill vi inte lämna något åt slumpen. Ett tillförlitligt program analyserar hela tiden alla faktorer som behövs för att beräkna den exakta räckvidden. Körsätt, geografiska förhållanden, temperatur, körläge, vägledning samt klimat-/värmeanläggningens inställningar tas med i beräkningen av den aktuella räckvidden. På så sätt vet du alltid exakt hur långt du kan köra, och kommer alltid fram säkert och bekvämt.

Om så önskas kan Range Extender användas till att förlänga körglädjen ännu mer. Den lilla tysta 2-cylindriga bensinmotorn driver en generator som startar automatiskt så att laddnivån i batteriet hålls konstant.

Steve har testat räckvidden.

Se mer om hans erfarenheter med BMW i3.

 • Värmepumpen: Omvandlar luft till räckvidd

  Elbilar måste även värmas upp elektriskt. De har ingen förbränningsmotor, vars avledningsvärme kan användas till att värma upp kupéutrymmet. Detta kan minska räckvidden. Därför har vi, särskilt med tanke på vintern, tagit fram ett innovativt värmepumpsystem som utnyttjar energin i omgivningsluften. Standardutrustningens värmepump (ej för BMW i3 med Range Extender) aktiveras automatiskt och ger upp till 50 % bättre energieffektivitet än ett vanligt värmesystem. Uppvärmningskomforten är densamma, men räckvidden ökar med upp till 30 %, beroende på utomhustemperaturen.

 • Körlägen: ett effektivt sätt att komma längre

  I en BMW i3 kan du själv bidra till att öka räckvidden, som i standardläget Comfort är upp till 20 mil. Med reglaget för Driving Experience Control kan du välja de extra effektiva lägena ECO PRO och ECO PRO+ och komma ännu längre.

 • Appen BMW i Remote: alltid uppkopplad mot din BMW i3

  I denna tidsålder av eMobility öppnas möjligheter som du inte trodde fanns: Med appen BMW i Remote har du alltid kontroll över din BMW i3 via smartphone eller smartwatch och kan när som helst se batterinivån och räckvidden vid elektrisk körning. Om BMW i3 är ansluten till en laddstation kan du enkelt kontrollera laddstatusen med fjärrstyrning. På så vis kan du bestämma när du vill åka och därmed när din BMW i3 ska vara färdigladdad och ha rätt temperatur. Om du önskar kan appen även analysera hur effektivt du kör.

 • Den dynamiska räckviddvisningen: Ärlighet varar längst.

  För BMW i3 har räckviddsvisningen fått ny och konsekvent design. Målet var att du alltid och med absolut säkerhet ska kunna se hur lång räckvidden är. Det låter enkelt, men det inkluderar ett komplext program som måste kunna analysera ett stort antal faktorer i realtid: data om körstil, geografiska förhållanden, temperatur, körläge, vägval samt klimat- och värmesystemets inställningar måste kunna utvärderas på några sekunder. Resultatet är dynamisk räckviddsvisning som inte bara är väldigt exakt, utan även visar tydligt hur både körstil och omgivningsförhållanden påverkar hur långt du kan köra.

LADDA HEMMA.

Elektrifierande körglädje börjar redan vid laddningen: När batterinivån i din BMW i3 börjar bli låg kan du bekvämt ladda bilen hemma. Med standardladdkabeln ansluter du bara din BMW i3 till ett 230-volts vägguttag och laddar upp högprestandabatteriet till 80 procent på under tio timmar.

Ännu snabbare och bekvämare går det att ladda bilen med BMW i Wallbox eller BMW i Wallbox Pro, som vår installationsservice gärna monterar åt dig hemma. Beroende på modell kan din BMW i3 laddas upp till 80 procent av batteriets laddkapacitet på mindre än tre timmar. Att det går så snabbt beror på att den nya BMW i Wallbox har en extra hög laddeffekt på 11 kW för BMW i3 (94 Ah).

Därmed kan du tanka hemma och kan dessutom göra det med grön el eller med egenproducerad solenergi – för snabb laddning och ännu mer hållbar mobilitet.

Kathryn om att ladda hemma.

Hör mer om hur hon laddar sin BMW i3 hemma.

BMW i WALLBOX.

Snabb. Säker. Effektiv.

DESIGN.

Nya BMW i Wallbox är formgiven för att matcha bilen och är givetvis tillverkad av högklassiga material.

Hemmaladdstationen har många praktiska funktioner som underlättar din vardag. Den kompakta storleken, den funktionella designen och den långa kabeln gör det enkelt att ladda.

LADDNING.

Det räcker med att koppla in laddkabeln för att laddningen ska starta.

Laddeffekten med enfas är upp till 7,4 kW och med trefas upp till 11 kW. Det innebär att du kan ladda din BMW i3 till 80 procent på mindre än tre timmar. Laddningen går då ännu snabbare och smidigare än med standardladdkabeln (Mode 2).

Medan bilen laddas kan den även ställas in på önskad temperatur nästa gång du ska använda den. Strömmen som krävs för detta tas då inte från bilens batteri, för att maximera räckvidden.

INSTALLATION.

Anlita BMW i installationsservice från någon av våra utvalda leverantörer.

Denna säkra och individuellt anpassade lösning omfattar själva laddstationen, en installationskontroll och montering på plats av vår professionella installationsservice.

Med hjälp av installationskontrollen undersöker de kunniga installatörerna vilka anslutningsalternativ för BMW i Wallbox som kan komma ifråga, direkt på plats hemma hos dig. Efter installationen visar installatören hur BMW i Wallbox fungerar. Med vår 24 månaders garanti är du alltid på den säkra sidan.

Med Online Pre-Check kan du själv, helt utan förpliktelser, testa om det är tekniskt möjligt att installera en BMW i Wallbox hos dig.

BMW i WALLBOX PRO.

Intelligent. Hållbar. Funktionell.

DESIGN.

Mer laddeffekt och intelligent uppkoppling till energistyrningssystem – BMW i Wallbox Pro förenar exklusiv design med många smarta funktioner.

Funktionerna på BMW i Wallbox Pro styrs med en 7" pekskärm. Här ställer du in laddningen och kan samtidigt få tydlig information om din förbrukning. En PIN-kod skyddar din Wallbox mot obehörig användning.

Att uttaget sitter så högt upp gör det lika enkelt att ladda som att tanka. Kabeln till Wallbox är i perfekt längd och ligger därför inte på marken, där man kan snubbla på den.

De stilrent designade LED-banden visar laddstatusen.

FUNKTIONER.

Den integrerade 7" pekskärmen är styrenheten på BMW i Wallbox Pro och gör att du kan ställa in funktionerna helt efter behov. Skärmen är gjord för utomhusbruk och kan användas vid alla väderförhållanden, till och med med handskar. En sensor reagerar automatiskt och aktiverar displayen så fort du närmar dig din Wallbox.

På displayen visas information om bland annat din aktuella förbrukning och tidigare laddcykler.

LADDNING.

Det räcker med att sticka in laddkabeln för att laddningen ska starta med de inställningar du har gjort.

Med sin höga laddeffekt på upp till 7,4 kW ger BMW i Wallbox Pro extra snabb laddning av batterier till elbilar eller plug-in-hybrider. Högprestandabatteriet i BMW i3 kan laddas upp till 80 % på under fyra timmar.

Välj själv vilken typ av el som ska matas till din bil. Med den intelligenta laddstyrningen i BMW i Wallbox Pro med energimätare kan egenproducerad el användas vid laddningen. På så sätt kan du till exempel låta dina egna solfångare stå för energin som laddar upp din utsläppsfria elbil. Om ingen egenproducerad el finns tillgänglig använder sig Wallbox-laddaren automatiskt av elnätet.

EGENPRODUCERAD EL.

Med energimätaren hos extrautrustningens BMW i Wallbox Pro kan din egen solfångaranläggning kopplas in när du laddar bilen. BMW i Wallbox Pro optimerar laddningen beroende på tillgången till egenproducerad solenergi och gör på så sätt att din elbil alltid kan köras med minimala utsläpp.

ANVÄNDARHANTERING.

Med funktionen för användarhantering i Wallbox Pro har du alltid koll på din elförbrukning. Om du använder bilen som tjänstebil använder du den inbyggda mätaren som kan skilja på elförbrukningen för olika konton, och gör att du på så sätt kan få ersättning för dina elkostnader.
Förbrukningen för de olika kontona kan skickas via e-post direkt från BMW i Wallbox Pro.

LADDSTYRNING.

Tack vare den integrerade laddstyrningen känner BMW i Wallbox Pro av hur mycket el som för närvarande förbrukas i huset och anpassar laddeffekten automatiskt därefter.

På så sätt kan bilen laddas med maximal effekt i perfekt samspel med allt i huset som också drar ström. Det aktuella läget i husets elnät visas tydligt på pekskärmen.

INSTALLATION.

Utnyttja BMW i installationsservice. En tjänst som ger dig en säker och individuellt anpassad lösning och omfattar en installationskontroll samt komplett installation på plats.

Med hjälp av installationsontrollen undersöker de kunniga installatörerna vilka anslutningsalternativ för BMW i Wallbox som kan komma ifråga, direkt på plats hemma hos dig. När din Wallbox har installerats får du instruktioner om hur din BMW i Wallbox Pro fungerar och din installatör visar hur du skapar ditt första användarkonto. Med vår 24 månaders garanti är du alltid på den säkra sidan.

Med Online Pre-Check kan du själv, helt utan förpliktelser, testa om ditt hem och infrastrukturen lämpar sig för att installera en BMW i Wallbox.

GRÖN EL.

När du kör utan koldioxidutsläpp kan du göra ännu mer för miljön genom att tanka hållbart producerad el. Med ett avtal med grön el kan du se till att din bil laddas med 100 % energi från vind- och vattenkraft. Med ren eldrift kör du då helt utan utsläpp. Dessutom kan du ge din BMW i3 egenproducerad el från innovativa solfångarsystem. Oavsett vilken energikälla du väljer: vi ger dig råd och hjälp om du behöver. Detta gäller i synnerhet vår installationsservice, som monterar och installerar BMW i Wallbox.

Med BMW i3 kan du tanka bilen i vartenda vägguttag.

Med BMW i3 kan du tanka bilen i vartenda vägguttag.

PUBLIK LADDNING.

Det finns många goda skäl att köra omkring i din BMW i3 – och ännu fler möjligheter att ladda när du är ute och kör. Det praktiska är att du kan ladda din BMW i3 på publika laddstationer både med växelström (AC) och likström (DC). Det ökar flexibiliteten och gör att det går snabbare att ladda bilen. En publik laddstation av DC-typ matar el med hög strömstyrka direkt till bilens högprestandabatteri. BMW i3 går då att ladda till 80 % på mindre än en halvtimme. Om det inte finns någon DC-station tillgänglig kan du även ladda BMW i3 med en laddstation av AC-typ till 80 % på under tre timmar. Publika AC-laddstationer med växelström är därmed lämpliga för effektiv laddning över natten eller vid längre parkering på dagtid.

 • Charge & Drive: laddad med elektrifierande körglädje.

  Med Charge & Drive blir det ännu enklare att ladda publikt. BMW i mobilitetstjänster erbjuds från olika elleverantörer som har nätverk för laddinfrastruktur. Du hittar på så vis snabbare och smidigare laddstationer för din BMW i3 – oavsett var du befinner dig, här ingår för övrigt även DC-laddstationer. BMW i ConnectedDrive visar dig alla tillgängliga laddstationer i närheten: i navigationssystemet, i smartphone-appen eller till exempel på webbplatsen för Charge & Drive.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (60 Ah):
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
  Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,9

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (94 Ah):
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100km: 0
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 0
  Elförbrukning blandad körning kWh/100km: 12,6*/13,1**

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (60 Ah) med Range Extender:
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 13
  Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 13,5
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

  Energiförbrukning (EU) och koldioxidvärde (EU) för BMW i3 (94 Ah) med Range Extender:
  Koldioxidvärde blandad körning g/km: 12*/13**
  Elförbrukning blandad körning kWh/100 km: 11,3*/11,9**
  Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 0,6

  * Fälgtyp 1: 19" fälgar
  ** Fälgtyp 2: 20" fälgar

  Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.