Man sitter i en BMW och startar funktionen BMW Remote Software Upgrade

SE TILL ATT DIN BMW ALLTID ÄR UPPDATERAD.

Remote Software Upgrade– uppdatering av programvaran från BMW.

Du kan uppdatera programvaran i din BMW löpande så att den alltid har den senaste programversionen installerad. Du laddar ner uppgraderingarna via My BMW-appen eller via bilens inbyggda SIM-kort och därefter installera programvaran. 

Läs mer
SE TILL ATT DIN BMW ALLTID ÄR UPPDATERAD.Remote Software Upgrade– uppdatering av programvaran från BMW.
Fördelarna med Remote Software förklaras i videon

REMOTE SOFTWARE UPGRADE OCH FÖRDELARNA MED TJÄNSTEN.

Uppdatera bilens programvara säkert och bekvämt over the air.

Se till att bilen alltid har den senaste programvaruversionen installerad. Det känns tryggt och bra att veta att din BMW alltid är uppdaterad och att du kör med den senaste programvaran. Det är precis det som du får med Remote Software Upgrade – bekvämt och utan någon stress. Tjänsten ser till att programvaran i din bil alltid är uppdaterad till den senaste versionen. Du laddar ner uppgraderingarna via My BMW-appen eller direkt via bilen och installera. Du sparar tid och får samtidigt utvalda funktionsuppgraderingar eller nya funktioner utan kostnad. Du kan se information om de programvaruanpassningar som har gjorts åt dig på bilens informationsdisplayer eller i My BMW-appen.

Läs mer

HÖJDPUNKTER FÖR REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-03.

Remote Software Upgrade 21-03 BMW 4-serie Cabriolet sedd snett från sidan körandes på gata

Med uppgraderingen får du omedelbart tillgång till följande funktioner och funktionsförbättringar:

  • BMW Maps: Det klassiska fältet för adressinmatning gör comeback!
  • Spårhållningsassistent: Kommer nu ihåg dina inställningar

Kvalitetsförbättringar:

  • Kvalitetsförbättring: Problemet vid byte av låtar för användare med Android 11 har åtgärdats
  • Kvalitetsförbättring: iX3 (G08 BEV) programmering av styrenheter.

SÅ FUNGERAR REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

Remote Software Upgrade Funktioner

Få information hur du uppdaterar programvaran i din BMW med Remote Software Upgrade.

Så snart ny programvara är tillgängliga i din BMW får du en pushnotis via My BMW-appen – förutsatt att appen har installerats på din smartphone och parkopplats med bilen – eller så får du information om detta via instrumentdisplayen i din bil. Oavsett om du ser pushnotisen i appen eller i din BMW, kan du öppna uppgraderingen och se vilket innehåll som uppdateras eller vilka funktioner som läggs till. Remote Software Upgrade ger dig två olika möjligheter att ladda ner dn nya programvaran: antingen via My BMW-appen eller automatiskt under körning, direkt via din bil. Efter att programvaran har laddats ned ombeds du att bekräfta installationen så att denna kan starta. Under de ca 20 minuter som det tar att installera programvaran är bilen inte körklar. Efter uppgraderingen får du information om att installationen har slutförts innan du sätter dig i bilen nästa gång. Du kan också få systemet att visa vad som ingår i uppgraderingen igen senare.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

Om din bil är kompatibel med Remote Software Upgrade eller inte, beror på maskinvaran som har installerats i din bil. En förutsättning för detta är navigationssystemet Utrustningen BMW Live Cockpit eller Live Cockpit Professional. Följande modeller är för närvarande utrustade med Remote Software Upgrade: 1-serien, 2-serien Grand Coupé, 3-serien, 3-serien Hybrid, 3-serien Touring, 4-serien Coupé, 5-serien, 5-serien Touring, M5, 6-serien GT, 7-serien, 8-serien Cabriolet, 8-serien Coupé, 8-serien (M) Gran Coupé, M8, X5 (M), X6 (M), X7, Z4, iX3.

Alternativt kan du göra nedanstående kontroll i din bil för att se om den är kompatibel med Remote Software Upgrade. Välj följande i fordonsmenyn:
 

  • ”Min bil”
  • ”Inställningar”
  • ”Allmänna inställningar”
  • ”Remote Software Upgrade”

Om ”Remote Software Upgrade” inte visas, är din bil inte kompatibel med tjänsten.

Remote Software Upgrade installeras på fabriken och på grund av maskinvarubegränsningar kan det inte installeras i efterhand. Om din bil inte skulle vara kompatibel med tjänsten, kan du när som helst få den senaste programvaran installerad hos din BMW-återförsäljare.

 

Förutsättningarna kan variera beroende på land, bilmodell, utrustning och fordonsstatus.

Läs mer

Så parkopplar du nya smartphones till äldre BMW-modeller.

Vill du parkoppla din nya smartphone till en BMW av äldre årsmodell? Systemen för smartphones, musikspelare och läsplattor utvecklas hela tiden. För att alltid kunna använda dina mobila enheter i bilen kan du uppdatera din BMW till den senaste programvaruversionen. Vänligen ladda ner den nya smartphone-drivrutinprogramvaran på ett USB-minne och installera programvaran i din BMW.

Läs mer

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER.

Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (Petuelring 130. 80809 München, "BMW AG”) behandlar endast dina personuppgifter för att kunna svara på din förfrågan samt för tillhandahållandet av en specifik tjänst. Vid behov förmedlar BMW AG de uppgifter som du har lämnat till BMW:s säljbolag på din lokala marknad. Mer information om BMW AG:s behandling av dina personuppgifter hittar du i vår sekretesspolicy (https://www.bmw.com/de/footer/legal-disclaimer.html).

Läs mer

BMW CONNECTED DRIVE: MER INFORMATION OCH LÄNKAR.

BMW ConnectedDrive Store Man sitter i soffan med sin smarta telefon

BMW CONNECTED DRIVE STORE.

Besök webbutiken för BMW ConnectedDrive och boka de nya digitala tjänsterna för din BMW och använd dem redan nästa gång du sätter dig i bilen.
BMW Driver’s Guide-appen digital bruksanvisning smartphone

BMW DRIVER’S GUIDE.

BMW Driver’s Guide är en digital bruksanvisning för utvalda BMW-modeller – inklusive fordonsinformation och utrustningar, bildsökningar och förklarande animationer.
Kvinna använder My BMW-appen i BMW ConnectedDrive på sin smartphone framför en vit BMW X5

My BMW APP.

Före, under eller efter resan: My BMW-appen underlättar din mobila vardag med en mängd smarta funktioner.
BMW ConnectedDrive digitala tjänster Översikt Kvinna med smartphone framför en BMW

TILLBKA TILL ÖVERSIKTEN.

Vill du lära dig mer om tjänsterna och produkterna som ingår i BMW ConnectedDrive? Här kommer du tillbaka till översikten.
BMW ConnectedDrive Kundtjänst

BMW KUNDTJÄNST.

Har du frågor eller behöver mer information om tjänsterna och produkterna som ingår i BMW ConnectedDrive? Kontakta BMW:s kundtjänstavdelning.
BMW ConnectedDrive FAQ vanliga frågor och svar Kvinna med smart telefon vid fönster

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR (FAQ).

Under vårt område FAQ hittar du svar på vanliga frågor om de tjänster och produkter som ingår i BMW ConnectedDrive.